Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - тема 10

• 78 078
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
Мисля, че ако пишете и кажете, че не обичате да готвите, ще се съобрази с това и ще включи основно рецепти без много готвене. Просто всичко трябва да е подробно и предварително изяснено, за да няма после разочарования и за двете страни Simple Smile

# 166
Да. Точно. Практически може да направи много менюта без готвене, напр да я карате на салати и филийки със сирена и месо. Но спада разнообразието вероятно. Питайте я първия си мейл и тя ще отговори.

# 167
Ако не готвите или искате лесно готвене, то вариантите са стотици:
Всякакви меса и риби във фурна
Омлети вариации на вкус
Пресни салати със зехтин
Риба консерва
Варива по 1 порция на ден
Паста с лек сос
И още много

Не го разбирам някой да прави “хранителен план”, освен ако не е за проф.цели. Най-важното е да сте в калориен дефицит и протеина да е 1.5-2 гр/тегло. Ако ще и няколко хапки пица или десерт да ядете през ден, стига да сте в дефицит.

# 168
На много хора им е трудно да свикнат да броят калории, да не говорим за макроси, та затова прибягват до изготвяне на цял режим. Според мен като за начало си е идеален вариант този с менютата, вътре има всякакви вариации и съвети кое с кое се заменя и как да се продължи - не е идеята да се живее на него, а по-скоро да се научи човек на основните принципи.

# 169

Не го разбирам някой да прави “хранителен план”, освен ако не е за проф.цели. Най-важното е да сте в калориен дефицит и протеина да е 1.5-2 гр/тегло. Ако ще и няколко хапки пица или десерт да ядете през ден, стига да сте в дефицит.

Не точно - не всичко е калории, това е вече доста широко известен факт Wink По-добре хората да се обръщат към специалисти, отколкото да импровизират, ако са в началото на "пътя" Simple Smile Доста по-лесно и структурирано е да следваш добре създаден режим по собствените си цели Hands V 

# 170
Не давай на гладния риба, научи го да лови риба.
Благодарение на проглеждането кое-как-кога не мисля, че някога ще имам нужда от хранителен режим поне за отслабване или стягане. Няма след 2 години да питам специалист как да се храня, защото вече знам. Усилието е четене на 200-300 статии и 2-3 месеца осъзнаване. Съгласна съм, че повечето хора нямат капитала време и желание и вместо да четат и мислят е по-лесно да дадат 100-120 лв за временен режим. Както си прецените, то затова ще има хляб в тази сфера.

# 171
Не един и двама са споделяли, че след режим на Руми, Ипократис или избери си някой от по-популярните на практика са започнали да се интересуват от хранене и здравословни навици. Никой не е на доживотен абонамент при специалист, ако не е със супер сериозен медицински проблем примерно.
Всеки с неговата си истина и поговорка Hands V  Но не наричай хората, който са избрали друг начин - немислещи или неискащи. Няма как да познаваш всички и да обобщаваш.

# 172
lady fade, много хубаво, че си осъзнала Нещото за самата себе си! Малко хора могат да се похвалят с това. Simple Smile Но това не означава, че трябва да "съдиш" другите за избора им и едва ли не да ги наричаш тъпи, че не могат да се справят сами.
Много хора нямат никаква и ни най-малка представа какво-кога-как и най-малкото камъче може да ги спъне. Да не говорим, че много минават през диета с картофи, с дини, с ябълки, със солети, с кисело мляко, да не говорим за китайски, японски, 90дневни, въглехидратни, оризни, яйчени, хлебни, водни, гладни и какви ли не диети още.
Много по-добре е първата крачка да е "ей, аз нямам никаква представа какво, що, я по-добре да потърся в нета добър диетолог/човек, който ще ми изготви режим, който мога да спазвам цял живот". Това също си е вид осъзнаване. Самото търсене и намиране на точния човек не е малко, защото има всякакви на "пазара". Има огромна разлика от диетолог до диетолог. От изготвящ режим до изготвящ режим.
По-добре човек да потърси професионалист в тази сфера, отколкото да чете, да се лута, да пробва, да се проваля, да се депресира, да си докара някоя болест и близките му после да се чудят какво по-напред да поправят.
Румяна е един от малкото читави на съответния пазар. И хляб за тези хора винаги ще има, а и нека! Simple Smile

# 173
Здравейте момичета, аз също поръчах режима. Опитвала съм се сама да смятам нужен прием на протеини и т.н., но нещо не ми се получаваше изобщо. Много време го мислих, какво ли не не опитах и накрая се реших, в крайна сметка пари се изкарват. Най- много ме радва частта, в която Руми би ми помогнала, ако загубя стимул, което според мен  е най-често срещаното явление.
Пожелавам на всички, които следват режимите, и на себе си успех и много минуси в обиколките!

# 174
не разчитай много на това със стимула.

# 175
Честно казано не разчитам главно на това, но нали така казва, че когато загубиш стимул ще те вкара в правия път.

# 176
позната имаше режим от нея. стимулът е стандартни заучени реплики. та основно от теб си зависи.

# 177

Ясно,ами благодаря ти, ще го имам наум. Сама срещу всички Sweat Smile . По- точно сама срещу всичката храна.

# 178
стандартни, но все пак тя ти отговаря. не може човек във всичките си разговори да оригиналничи... но наистина подходът не е мега индивидуален в самото общуване, но го намирам за нормално - все пак е е електронно, не е и скъпо, не може да отделя прекалено много време. аз като цяло съм много доволна от режима и отношението.

# 179
отговаря, но стандартно, бездушно. мен такова нещо не може да ме стимулира по никакъв начин. на някой може пък да действа, знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт