Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - тема 10

• 78 221
  • 795
  •   1
Отговори
# 435
...даже не се придържам стриктно -- правя често заменки и доста добавки и на около две седмици правя зареждане.  Целта ми е да се храня така завинаги без да се чувствам постоянно на диета. Всъщност, ако спазвам режима стриктно, нямам сили за тренировка и отслабвам повече на килограми, но на вид -- не толкова.  Ако добавя нещо (което e от типа увеличени количества или друга рецепта на Руми) и тренирам-резултатите на външен вид са уау, макар и на килограми да е само един за три седмици. TadaHeart Eyes

О, и аз съм царица на заменките. В 80% от случаите го правя. И количествата увеличавам- според това колко уморена/ в кондиция се чувствам и каква тренировка ме чака или съм правила. Наистина не е трудно този начин на хранене да се превърне в начин на живот.

ПП. Само да питам- все още ли индивидуалните менюта са за 14- дневен срок?
Скрит текст:
Аз имам няколко още от първата, неъпгрейдната версия Simple Smile, които бяха за 28 дни, бяха доста по- базови, по- "стегнати", ако мога така да ги определя и със сигурност са ми по- любими от другите. Нищо, че вторите бяха са на база "любими рецепти вкъщи" при първите разнообразието е много по- голямо, пък пак се храниш с неща, които традиционно си хапваш "у вас си".

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 19:28 от TuЛи

# 436
Моето меню е 28 дни и го имам от около преди 5 години, тогава още имах някой-друг килограм за сваляне. Отне ми време, докато се науча. Първо го почвах, пропусках хранения, после избухвах и се хвърлях на сладко. После почнах да съм супер стриктна, постоянно се мерех и теглех и нямах сила за тренировка -- свалях, докато бях на режим и после връщах. След като изчетох тук темата, видях, че момичетата правят заменки или ядат повече, НО продължават и тренират без да се мерят и теглят постоянно. За мен това е разковничето.

# 437
Между другото, върнах се да чета старите теми, от номер 1 започнах. Направо е удоволствие, честно да ви кажа.

# 438
Моето индивидуално меню е от година и половина и е с 14 дни.

# 439
Между другото, върнах се да чета старите теми, от номер 1 започнах. Направо е удоволствие, честно да ви кажа.
Така си е 🙂😍✌️

# 440
Ей така, без да съм го възнамерявала сега май ще изровя най-стария си режим, че имам нужда след ваканцията да намаля порциите Simple Smile)) Та не е само хейт темата Wink

# 441
И на мен най- старият й режим ми е любим.
А при спазване се отслабва, но не за друго, а защото като се сметнат калориите, са ню- ню. Това в домашните тренировки колко сме го коментирали!!! Да, зеленчуците не се броят, но и стях да е, я удрям 1500 калории за деня, я не. И при тренировки 5 пъти в седмицата /особено ако и те са от старите, между 40 и 50 минути средно/, не ще заслабнеш, ми ще изчезнеш направо. Grinning

# 442
И аз ще изровя старият режим 28дни.За трениривките за сега ще си извъртя дупемания.Темата е станала раздвижена и по-полезна.Нормално е да има различни мнения ,всички сме различни.Всяко мнение без значение какво е само по себе си е полезно,затова добре би било да запазим добрият тон и да уважаваме мнението на всеки.Хубава вечер!

# 443
Аз в сайта на фитнес инструктор си изчислих, че за отслабване ми трябват 1115 кал. Ами, да си призная  ужасно гладна съм , дори и като не влагам много енергия в тренировки, а само като вървя 4-5 км. Уж, си изработих балансирано хранене, но защо не ми стигат тези калории...

# 444

Аз в сайта на фитнес инструктор си изчислих, че за отслабване ми трябват 1115 кал. Ами, да си призная  ужасно гладна съм , дори и като не влагам много енергия в тренировки, а само като вървя 4-5 км. Уж, си изработих балансирано хранене, но защо не ми стигат тези калории...

1115 калории са ужасно малко и не е реалистично да живееш на тях. В "Пъстро меню" има калкулатор (който и в повечето други менюта на Руми го има), който такива калории дава отслабване само, ако лежиш. По-добре си яж 1500 и тренирай -- по-поносимо е в дългосрочен план, а чрез тренировките, ще изваяш тяло, дори и на килограми да си на изходните ✌️😍

Да не говорим, че, ако отслабнеш чрез глад и без тренировки, няма да изглежда много добре и когато ти писне, ще качиш пак килограмите.

# 445
Но е факт, че индивидуалните режими се въртят около 1200 ккал, както обясни ТиЛи - отслабва се, щото не се яде 😉
Честно казано свиква се и е по-добре да ти е по-лекичко. Много преяжда съвременния човек Simple Smile

# 446
Благодаря за отговорите!
Замислям се да си закупя пъстро или лятно меню. Иначе знам, че режимите са нискокалорични, за жалост нямам възможност сега да си поръчам индивидуален.

# 447
Всъщност да, както казах, аз само един килограм за три седмици съм отслабнала. Но целта ми не е да смъквам, защото само един килограм ме дели от недохраненост според BMI-таблиците. Веднъж, когато са достигнати желаните килограми, 1500 + тренировки много подобряват визията 😄

# 448
Хайде- дадена дума... знаете. От утре започвам с първа врътка на първия ми режим от Румянка. До Голямото Море имам 4 месеца, което ще да рече 3 врътки да направя до тогава.

Titi-piti, от една страна Румяна твърди, че април /ако не се лъжа, само да не дойде дамата с "това НЕ Е вярно" да ме упреква в дезинформация/ ще пуска някакъв уж голям проект, нещо неправено до момента в Бг- ако не си на зор, може да изчакаш до тогава да видиш за какво иде реч. От друга- това, че Р. го е казала/ написала въобще не значи, че ще се осъществи... Нали И от това недоволстваме последните страници. Виж, може да пусне някакви намаления покрай 8ми март, евентуално... Ако не, действай с пролетно/ лятно меню, но имай едно предвид, че може и да не са "твоята чаша чай" и да не ти допаднат.  Просто наистина не зная какво да те посъветвам.Rolling Eyes

ПП. Птиците, приятна почивка!

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:06 от TuЛи

# 449
Хайде- дадена дума... знаете. От утре започвам с първа врътка на първия ми режим от Румянка. До Голямото Море имам 4 месеца, което ще да рече 3 врътки да направя до тогава.

ТиЛи, хайде започвай! Чакаме да се похвалиш с резултатите.
Мога ли да попитам каква е изходната ти позиция?
Аз започнах на около 60 кг. Първите врътки свалях по 3 кг, но вече съм 54 и съм свалила само един килограм, но в момента това няма никакво значение.

Много е важно да не се вманиачава човек в килограмите, а да работи в насока подобряване на метаболизма чрез тренировка.  Писали са момичетата в предните теми. Flowers Hibiscus

Като цяло схемата за отслабване в лятно и пъстро меню е  1200 -- 1500 -- 1800  калории с балансирано хранене , т.е 100 - 150 гр. въглехидрати на ден и редовни тренировки (4-5-6 пъти на седмица).  Това е и спортната диета, ако тренираш, можеш да ядеш до 150 гр. въгл. на ден.  Ако не тренираш, и както е в моето лично меню -- въглехидратите са под 100 гр. на ден и калориите са максимум 1200 на ден.  Но в личното Руми казва, че има буфер за нещо от графата " И аз съм човек" и че се отслабва и без тренировки.  Но аз съм била 53 кг без тренировки и на 56 кг с тренировки изглеждам много по-добре, а и мога да ям повече и реално да не съм на диета.

За глада при ниските калории Руми препоръчва да чоплиш тиквено семе Simple Smile
На мен при ниски калории ми е проблем и заспиването вечер понякога, тогава пия един горещ шоколад с мелатонин, бях писала за него тук някъде.
Ако не може да спи човек, какъв ти режим, какви пет лева.  Четох, че и мелатонинът подпомагал даже отслабването, но гледам да не ми става навик.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 08:58 от AlbaModa

Общи условия

Активация на акаунт