Отговори
# 60
Честит Рожден Ден на Стефи и Жорко!
Много щастливи миго да изживеят заедно и по отделно!

Танче, Марк много е пораснал. Не съм виждала негови снимки от много време, но най-вероятно вината си е моя. Embarassed Разкажи повече за морето, че и мен като Съкровищницата нещо тази треска ме тресе. Даже по едно време мислех да не я вземаме с нас.

Честити ходещи крачета на Яна, много да я слушат и все към хубави места да я водят. Да се стяга сега майка й за тичане по градинките. Дотук с царството.  Wink

По повод яслите, нямаше ли да почва някое детенце от юни. Нещо такова ми се върти в главата. Помните ли кое беше? Пише ли майка му сега? Такава кукувица съм станала, че незнам кога и името ще си забравя.  ooooh!
Аз мисля Ники от септември да я пускам. Решила съм и имуностимулатори да й взема, защото много ме е страх от тези болести. Тя досега само един брохиолит е изкарала и леки хреми, ама като тръгне незнам как ще е.

За кръстчето и на Ники й го взе кръстницата, освещава се и остава за спомен. Не мисля ,че някога ще го носи, въпреки че е много хубаво.

Сиси, заведи детето при доктор, които е наясно какво говори, че на мен ми е писнало от калпави доктори. Всеки си говори каквото реши и само ни шашка. Не правят сметка, че сме родители и най-малкото нещо ни хвърля в паника. Не се притеснявай и заведи детето на специалист.

# 61
Честито на нашите близначета Simple Smile Да са живи, здрави и много палави, да носят двойна радоста на мама и татко Simple Smile
Честито и ан всички останали рожденници, които съм пропуснала Simple Smile
Аз се включвам само да пусна снимки, че иначе ще ме бият.
Ето го Гинко на море.

# 62
Бобсъна щеше да почва от юни,ама се отказах.

# 63
Бобсъна щеше да почва от юни,ама се отказах.

Може ли да споделиш причините.  Wink

# 64
Не е заради яслата.Просто реших да си го гледам до септември и тогава ще преразгледаме пак решението.

# 65
  • някъде ... тук ...
А при нас в началото на май се оказа, че няма да има място за тръгване от началото на юни и остана за септември Confused

# 66

Аз се включвам само да пусна снимки, че иначе ще ме бият.
Ето го Гинко на море.

Стън, много е хубав Гинко и е много весел на снимчиците,  май морето му харесва.Голямо геройче е той, Галя 2, нагушкай го от мен  Hug

Сиси, дано не е нещо сериозно Praynig, трябва ви специалист, успокой се и изчакай компетентно мнение.

Бубе, може ли да си влезеш в кю-то да те питам нещо...

# 67
Алекс, много хубави снимки на много хубава рожденничка  Hug
Таня, Марки е станал голям сладур Simple Smile Изглежда добре сте си прекарали, много се радвам Grinning
Джена, дано всичко вече е преминало  Praynig , много ви се насъбра напоследък, дано просто зъбче я мъчи Дара.
Мона, аз смятам да пускам Ники на ясла от септември, но незнам дали ще се получи.
Сиси, как я задържаш на гърнето? Малкия не съм го видяла да се спре на едно място. Още не съм купила гърно, но чесно казано незнам как ще стане тази работа Thinking . Това с пигментацията се надявам да е нещо временно  Praynig . Според мен и други лекарски мнения трябва да потърсиш. Виж в здравния форум има бял списък за лекарите. Много стискам палци
Мимес, обяснили са ти за кърпите и т.н. да ти кажа за кръстчето. Баща ми му го купи. Той също е Николай и си го заплю Simple Smile . Кръстницата му купи една висулка-джапанка  hahaha пак от бяло злато
И Гинко много е порастнал. Браво на момченцето  Grinning
Чао от нас, отивам да спя, че миналата нощ много се будихме, дано тази да не е така

# 68
   Сети и Рали, благодаря за хубавите думи за Гинко.Пожелавам лека нощ на дечицата и дано не ви будят, та да си починете.
   Аз днес имах много работа и късно се включвам.

# 69
  • гр.Варна, сега Германия
Гинко е голям сладур Heart Eyes
Сиси, дано да не се окаже нещо сериозно. Praynig
На ясла няма да ходим, направо на градина. Simple Smile
И ние постeпенно стягаме багажа за морето.Има такива бански които не пропускат.Аз гол няма да го пускам, или с памперс или с тези бански.Не знам защо, но много ми е гадно като видя голо дете т.е. представям си аз да седна гола в пясъка Grinning
Маги, благодаря ти че сподели.Проблема при нас е че той не иска да пие мляко от шише, но ще пробвам. Cry
Мона, аз смятам най късно до края на месеца да го отбия, ама как ще стане Thinking

# 70
  • София
Добро утро!От кога не съм била първа ехе-е-е!Хайде на кафето!
Тези дни основно чета и пиша по повод на рождените дни на сладурите.Иначе се опитвам да организирам рождения ден и кръщенето на Мели.Ама да видим до къде ще я докарам!
Гинко е страхотен,колко е пораснал!Не мога да повярвам,че толкова бързо е минала 1 година.
Момичета да попитам още нещо.Ще кръщаваме едно бебе.Доколкото ми е известно трябва да занеса дрешки за бебето,кръстче,хавлии-2 броя,едната за бебето,другата за попа,има ли нещо,което пропускам?Питам за това,което трябва да е от кръстниците по традиция?
Да попитам и за прохождането,макар да знам,че няма рецепта.Както знаете след няколко дни Мели ще стане на годинка,а не ще да ходи.Но лазейки като изтребител обикаля из целия апартамент.Иначе се движи сама около ниска маса,вчера се задържа права на крака за няколко секунди,но иначе никакви симптоми за прохождане.Продължава да стъпва на пръсти,ако я хвана под мишниците или за ръчички си огъва като кашкавал краката.Брат и на тази възраст  беше проходил.Но пък майка и е проходила на 1.3 или 1.4 месеца,а и на доктори са я мъкнали!
В тази връзка щях да забравя Честити ходещи крачета на Яна!

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 09:09 от Allii

# 71
Привет! Много ми се пие кафе, ама и много ме мързи............. Embarassed Embarassed Embarassed
Али, това, което описваш, според мен предшества прохождането - не й давай зор на Мели, тя ще си проходи като му дойде времето. Кали в началото правеше същото, което ти описваш и аз я оставих да си се придвижва както иска, не съм я водила за ръка с цел прохождане, не се притеснявай! Има време за притеснения! Wink
Аз пък даже още не съм направила прощъпулник! Мислех си да е утре, на партито за  РД-то, ама не знам newsm78 Кажете, какви предмети се слагаха и има ли някакви по-особени обичаи.........

# 72
Али, Яна не съм я водила за ръчички, само баща й ве4ер по малко, тя си имаше мерак, изправяше се права от 7 месец и дори имаше "прогнози" да проходи по-рано, но тя тръгна точно, когато и сестра й!
сапун също за кръщенето трябва - попът си мие ръцете, така че е нужно да е скъп или бебешки сапун

# 73
Добро утро, кафеджийки!
Стън! Гинко мнооого е порастнал, я виж какви пухкави краченца и ръчички има! На тебе похвала за фигурата.
Съветвам ви дечицата първо да проходят преди да ходите на море, така преди ръцете и устата да са целите в пясък ще мине повече време  Laughing
Ние искахме Марк да го кръщаваме сега в неделя, но няма да имаме време ище го отложим малко  Cry
Али, и Марк още не ходи, но вече е доста стабилен за 1 ръчичка и ме дърпа на където иска да отиде. Иначе също обикаля около мебелите, а от една седмица и само като се държи за гладка стена. Чакам го вече да проходи. От наблюдение на другите дечица тука само 1 тръгна на 11 месеца, останалите на 13. На мен физиотерапевтката ми беше казала, че оптималният вариант за костно-мускулната система е 12-14 месеца.
За ясла Марки е записан за септември, но се надявам нещата да се наредят и да го гледа жена до 3 години. И за детска съм го записала за 2008 в непосредствена близост до непостроения ми блок  Crazy

# 74
Добро утро сладуранки,
Али, не се тревожи, аз и преди бях копирала този цитат, но ето го пак, за да се поуспокоиш:
Променливото ходене на пръсти в периода 10-14 мес. е физиологично при прохождащи деца, което изчезва спонтанно.
В тази възраст все още не са диференцирана координацията между различните мускулни вериги на крайниците поради незрялост на централната нервна система.  
д-р Ив. Чавдаров
Галя, аз намерих това за прощъпулника:
http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=9&open_article=287

Общи условия

Активация на акаунт