Мъж Телец -16

• 55 023
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Venom, доста първосигнално реагираш, бързаш да отвърнеш, да "нахокаш", без да четеш внимателно какво има предвид авторката. Озадачило я е странното поведение, когато разбрал, че е видяла празната опаковка от вафла (ох, чувствам се като разследващ на местопрестъпление😅). Сами пишете, че това са незначетелни неща, тогава защо той е реагирал така и тръгнал да се оправдава, че "го обвинявала в лъжа" (по думите на авторката). Нея точно това я дразни, че не разбира реакцията му, казва, че "вероятно е начин да я впечатли още повече", "страх да не я изгуби" (по спомен).

Здравословното хранене не изключва яденето на "вредни" храни. Аз също имам претенции, че имам големи познания в тази насока, просто ми пука за здравето ми. При преумора понякога усещам как ми се дояжда "нещо сладичко", тялото ми подава сигнал, че има нужда от глюкоза да възстанови енергията си. По начало съм си с ниско кръвно, дояжда ми се чипс, не нещо солено, а конкретно чипс.. Важното е, като седнеш вкъщи на масата, какъв е изборът ти при основните хранения!

За часа - ти сам си отговорил, тя е права за себе си. След като й е вдигнал и е звучал сънливо, вероятно в неговото съзнание липсата на потвърждение го е освободило от ангажимента. Друг е въпросът защо е легнал да си почива и не й е звъннал за потвърждение от нейна страна... А може пък просто от преумора да е изключил за срещата, да се е почувствал тъпо и да е скалъпил версията с предварителното потвърждение. Което и да е от двете, аз проблем не виждам.

# 211
  • София
То проблем вижда само авторката на поста. Никой друг.

# 212
Venom, доста първосигнално реагираш, бързаш да отвърнеш, да "нахокаш", без да четеш внимателно какво има предвид авторката. Озадачило я е странното поведение, когато разбрал, че е видяла празната опаковка от вафла (ох, чувствам се като разследващ на местопрестъпление😅). Сами пишете, че това са незначетелни неща, тогава защо той е реагирал така и тръгнал да се оправдава, че "го обвинявала в лъжа" (по думите на авторката). Нея точно това я дразни, че не разбира реакцията му, казва, че "вероятно е начин да я впечатли още повече", "страх да не я изгуби" (по спомен).

Здравословното хранене не изключва яденето на "вредни" храни. Аз също имам претенции, че имам големи познания в тази насока, просто ми пука за здравето ми. При преумора понякога усещам как ми се дояжда "нещо сладичко", тялото ми подава сигнал, че има нужда от глюкоза да възстанови енергията си. По начало съм си с ниско кръвно, дояжда ми се чипс, не нещо солено, а конкретно чипс.. Важното е, като седнеш вкъщи на масата, какъв е изборът ти при основните хранения!

За часа - ти сам си отговорил, тя е права за себе си. След като й е вдигнал и е звучал сънливо, вероятно в неговото съзнание липсата на потвърждение го е освободило от ангажимента. Друг е въпросът защо е легнал да си почива и не й е звъннал за потвърждение от нейна страна... А може пък просто от преумора да е изключил за срещата, да се е почувствал тъпо и да е скалъпил версията с предварителното потвърждение. Което и да е от двете, аз проблем не виждам.

green_lizard, благодаря ти за поясненията! Напълно си ме разбрала.
Той наистина е бил много изморен и е заспал по никое време. В това няма проблем. Но аз бих се извинила и бих си признала, че съм заспала от преумора. Не бих карала другия да се чувства като глупак, че е отишъл да ме чака.
А Venom доста лично приема нещата. Не разбирам, Телците хем се имат за единствени, уникални и неповторими и се дразнят като ги сложат под общ знаменател, хем някои от тях се отъждествяват със зодията и това даже им харесва. Моят Телец е единствен и неповторим и за него зодиите са пълна глупост, той отрича да прилича на някого другиго Heart Eyes

# 213
То проблем вижда само авторката на поста. Никой друг.

Точно това се опитвам да обясня 😂 Точно за това реагирам по тоя начин, защото хем боли, хем сърби. Аз не виждам ама абсолютно никакъв проблем в поведението и се опитвате да ме убедите в правотата си, но за мен не сте прави.

# 214
Значи за лошите неща всички телци сме по общ знаменател , а за хубавите всеки за себе си 😂😂😂 ако ще разглеждате всеки човек по отделно нека бъде така, а не всеки да пише лошото и да сравняват всички останали с тези качества. Аз като пиша, че не изневерявам тогава защо не сложите всички под общ знаменател и не кажете абе телците не изневеряват. Веднага тия дето са се опарили казават, че сме еди какви си всички. Нормално тук рядко влиза някой да напише нещо хубаво 😂😂😂 защото ако всичко му е добре изобщо няма да се занимава. По форумите се пишат само оплаквания и не се приема мнение различно от това , което сте си втълпили. Даже и анализирате хората без да ги познавате 😂 Аз тук мога да се държа по 5 различни начина и ще си изградите мнение по това което аз реша са напиша . Не реагирам първосигнално. Просто изразих мнение, което е в разрез със казаното по горе в поста. Критиката е градивна приемете я ще ви е от полза да си видите грешките или поне да помислите върху това дали наистина сте прави.

# 215
Аз пък виждам вероятност за проблем, който никой не засегна адекватно, само Джулая го напипва много правилно. Няколко неща са ключови в първия пост, в който се описва проблема, но изобщо не правят впечатление на човек, който никога не се е сблъсквал с патологичен лъжец. Не мога да кажа дали случаят е такъв, а дори да се окаже такъв, когато става въпрос за любим човек, нежеланието за идентифициране на проблема е много силно.
Преди някой да ми скочи, че съм параноичка, имам близък с такъв проблем и твърдя с пълна увереност, че без човек да се сблъска с подобно нещо, идея няма за какво иде реч. Дори не може да си го представи и допусне. Това няма нищо общо със зодии, патологичният лъжец се ражда такъв. Дори не съм убедена, че е въпрос на травма от детството и тем подобни глупости. Подобни хора се раждат без чувство за съвест и без задръжки да изопачават фактите според моментното си удобство. В същото време могат да изглеждат удивително нормални и способни да функционират в обществото.
Ето ключовите моменти:
"Съвсем неочаквано, след някоя-друга седмица, се случва някое "недоразумение", което преобръща всичко. Преди връзката си с този мъж, никога през живота си не бях чувала думата "недоразумение" в личните си отношения. Сега това е едва ли не ежедневие. Опитва се да крие някои неща, да премълчава - а аз съм много интуитивна, супер чувствителна и с остър ум и такива не ми минават. Не виждам причина за притеснение и лъжи, но той го прави. За дребни неща, безсмислено, но го прави. И не пада по гръб, не си признава, но страшно се изнервя като усети, че не минава номера. Не понасям несправедливости, шикалкавене и заблуждаване. Моля ви, кажете ми, че по някое време това ще престане! Отдавам го на това, че не иска да ме загуби, че иска да изглежда перфектен, че все още не се чувства съвсем сигурен с мен. Искам да съм с него, но това не може да продължава така цял живот! "
Значи, моделът е следният - първо се казва едно, след време се казва или прави друго. Когато го питаш защо е това несъответствие ти се казва, че си се заблудила, запомнила си погрешно, той никога не е казвал или писал такова нещо. Показваш му, че го е написал и ти се обяснява, че е недоразумение. НЕДОРАЗУМЕНИЕ е ключова дума. Винаги патологичният лъжец не е виновен, другият не е разбрал. И при това не се лъже за неща, за които някакси може да си обясниш лъжата като прикриване на слабост, кръшкане от задължение, не. Лъже се за абсолютно ненужни и безсмислени неща, защото тези хора не правят разлика между факти и измислици. Примери - един път името на дядо му е Иван, друг път е Петър, и аз съм запомнила погрешно, че е Иван. Един път е спорил за цената на някакви череши, обяснява ситуацията с подробности, ден от седмицата, имена на участниците. След два месеца същата ситуация касае боровинки, а всичко останало е същото. Пак аз не съм разбрала. Разказва ми как имал леля, болна от шизофрения. Година по-късно се виждахме, питам го как е леля му, той пита "Каква леля?". Обяснявам му, "Аааа, онази леля...добре е..." . Какъв смисъл има да лъже за такива неща? Впоследствие говорих и с други хора, и при тях е имало несъответствие между споделена от него информация уж за едно и също нещо в различни моменти. В един момент с такъв човек започваш да се съмняваш в собствената си памет, здрав разум и способност за съпоставяне на фактите. И нямаш този проблем с нито един друг човек от обкръжението си, освен с него. Дори човек да забрави нещо, да пропусне среща, няма никакъв смисъл да отговаря на въпроси по темата с гняв и обвинения към другия човек. Това е ненормално и неоправдано предвид фактите и е типично поведение за това отклонение. Това са много характерни моменти от общуване с патологичен лъжец. Отново пиша, не знам дали случаят е такъв и последното, което целя, е да диагностицирам когото и да било, но ако е така, нито постът на Mia_Sophie е за темата, нито нападките срещу нея са основателни.
Mia_Sophie, ако имаш интуитивно усещане, че нещо не е наред - и като логично заключение, и като усещане в корема - попрочети за gas lighting, compulsive lying, love fraud. Съвсем сериозно, по всяко време около 6 процента от населението имат такъв проблем и се раждат така. Бъди информирана и внимателно прецени.
Патологичните лъжци не са научна фантастика и за съжаление изглеждат съвсем нормално. Нямат маркировка за разпознаване.

# 216
dragon8, страшно е това, което пишеш. Наистина се замислих. Благодаря ти, ще прочета по темата от любопитство. Иначе моят Телец по-скоро иска да е перфектен. Това си е добра причина.
А аз имам горчив опит с психопат (думата е страшна, но и той изглежда напълно нормално - става дума за липса на емпатия). Темата ми е много болезнена.
Каквото има още да уча в тоя живот, ще го науча - ако не от първия път, от втория.

# 217
  • Тра-ла-ла
Иначе моят Телец по-скоро иска да е перфектен. Това си е добра причина.
И аз си мисля, че проблемът на твоя Телец е, че иска да изглежда супер-дупер. А като го хванат в издънка - чуди се как да замаже положението. И разбира се начинът при Телеца винаги е "ти си виновна". Лошото е, когато тази нужда от замазване, стане прекалено честа. И то не защото другият го дебне и го хваща, а защото Телето не се чувства комфортно в кожата си, начукв@ си комплексите на другите и смята, че отвсякъде всички се опитват да го провокират и да го изкарат нищожество едва ли не. Пълен булшит!!! Tired

Но границата между дребните и патологичните лъжи е тънка и се преминава неусетно. Така, че се ослушвай.

Защото когато е започнал последната си връзка преди мен, според него е бил скъсал с предишното момиче. Но пък казва, че тя не била разбрала, че са скъсали и затова го приела като изневяра No Mouth
Телците не си падат по тежките разговори и усложненията.  Егото им няма да издържи някой да ги обвинява за несполуките. Нищо чудно тихомълком да се е изнизал от връзката....като моя екс Mr. Green  Или да й е метнал някакво двусмислено изречение, колкото да е чист пред съвестта си, пък тя не била разбрала. Разбира се, не искам да те настройвам срещу твоя Телец, но си имай едно наум Hug

# 218
dragon8, хубав пост!:) Основателен или не, беше ми приятно да прочета.

За чувството в стомаха си права - нещо ти е притеснено (дори не знаеш защо), изпитваш странно любопитство. Искаш да ровиш, за разбереш. Започваш да си спомняш откъслечни моменти, ситуации, думи на хора.. за момент си помисляш, че всичко това е породено от тревожната ти и мнителна натура, но интуицията ти не те подвежда. Има защо.🤐 Това като цяло се проявява при повечето Деви (да не кажа всички), защото в астрологията знакът управлява този орган. Ако (Девата) не успее за развие в себе си и архетип Риби, последствията за здравето може да са сериозни... Физическото тяло не може понесе стреса, напрежението, гнева.. Аз това съм го изпитвала преди години. Бях на 24г. и БУКВАЛНО имах чувството, че съм се състарила с няколко години. Зъбите ми как изглеждаха.. имаха леки повърхостни пукнатини, като при изпусната стъклена чаша. Ироничното е, че архетипът на знака Дева са всички медицински работници, а като погледнеш темата за жената Дева, всеки се оплаква от стомоха си.. Какво излиза, че "тя" сама не може да помогне (да се грижи!) на (за) себе си?.

Mia_Sophie се е припознала донякъде с Дева. Всички тези малки съмнения, които я човъркат и са я провокирали да пише в темата.
Аз като знам себе си, ако тръгнат да ми правят впечатление "незначителни неща", значи наистина съм забелязала нещо, което би убягнало на друг. Разбира се, дай Боже да е "прост" перфекционизъм.🤗

# 219
  • София
Според мен жената се е опарила от предишната връзка и я гони параноя. Интуицията никога, никога не е подкрепена от здравия разум, който би трябвало да притежава всеки психично здрав човек.

И не бих се учудил ако предишната му приятелка не е разбрала края. Тука всяка втора има същия проблем, че даже и пита какво да прави и как да се държи.

# 220
Ако изкючим "патологичния лъжец" , което е единственото нещо , за което мога да се съглася в случая, то няма никакъв проблем и както каза Михайлое най вероятно параноя и нормално да се изнервя човека.

# 221
Сега не е редно да лепим диагноза на човека, камоли че патологичен лъжец това нещо е истина чела съм книги от мъже психолози, които пишат за свои клиентки, и това как след 1-2 години разбират, че си имат работа с такъв. Интуицията няма нищо общо със здравия разум както казва Асен. Това е, когато виждаш един човек в конкретна ситуация мозъкът ти обяснява и анализира логически, че действията на човека са добри, но интуицията ти казва, че се лъжеш...че този човек има добри действия, но не е добър по душа. (има скрита умисъл)
Доста хора лъжат за дребни неща, с цел, примерно: съпруга се обажда на мъжа си и го пита как е, и дали е взел якетата от химическото, мъжът отговаря добре съм, разбира се, че съм ги взел, и кара бясно към сградата, за да ги вземе (понеже е забравил).

# 222
Да, наистина все още не съм се отърсила от предишната връзка и това ми пречи, но тъй като съм осъзнала проблема, успявам да се справям. Дано все някога го преживея напълно.
Интуицията ми подсказва, че Телецът е мъжът за мен.
Но също така усещам, че не е на 100% себе си. А на мен, за да ми е уютно с някого, трябва да мога да съм си аз.

# 223
Здравейте и аз да се включа в темичката за Теленцата. От 5 месеца сме във връзка с моя Телец и няма по щастлива жена от мен! За протокола аз съм зодия Лъв, с асцендент Дева и Луна в Стрелец... Той е Телец с асцендент Близнаци и Луна в Стрелец! В първите 2 месеца сме имали много тегави моменти, но само и единствено заради това, че и двамата се страхувахме да се открием напълно един към друг! Вече сме го преодоляли този момент и си казваме абсолютно всичко един на друг, като не си спестяваме и най-малката подробност. Имаме абсолютен синхрон в мислите, в действията...във всичко! Просто няма такъв тандем и такова допълване във абсолютно всичко...емоционално, духовно, сексуално и прочие. Аз съм страшно търпелива и може би това много е помогнало в нашата връзка, макар че сме все още в ранен етап, но знаете, че деня си личи от сутринта. Той също е изключително внимателен и търпелив с мен, а казва, че по принцип не е такъв... Казва също, че не е романтичен, а аз виждам съвсем друго! Постоянно изнеади - като оставени рози някъде, така че да ги намеря, любовни бележки и др. Също казва, че не обича да си казва всичко, пък на мен си казвал и майчиното мляко и ми е споделил неща, които на друг човек не е споделял. Другото, което ми казва е, че е изневерявал, ако не се чувства задоволен емоционално и сексуално, а с мен нямал нужда от никоя друга. Всъщност не искал никоя друга! Не бил вярвал, че може да срещне жена и да му е достатъчна само тя. Била съм му разбила представите за жена. Така не се бил влюбвал никога досега и да съберял всичките си любови накуп, не можело да се сравни с любовта му към мен! И всичко е взаимно, това което ми казва той, го изпитвам и аз. И двамата сме зрели не сме деца(аз 32г., той 41г.) и знаем какво искаме от живота и един от друг и интуитивно се усещаме и успяваме да дадем на другия точно това от което има нужда , и за което е копнял. Хубавото е, че няма пози и двамата сме абсолютно естествени един към друг, можем да бъдем себе си. Той понякога се отдръпва като нещо го тормози или има нужда от размисъл за действие, но на следващия ден или когато е готов идва и ми споделя абсолютно всичко. Не го притискам за нищо и това доста ни помага в отношенията. Аз съм много открит човек и обичам картите да са на масата, да няма недомлъвки и недоизказани неща! Каквото мисля го казвам в прав текст винаги и държа същото да е и при отсрещната страна и виждам с очите си, че и той е абсолютно същия. Умеем да се забавляваме и двамата и да си се лигавим, да се смеем. Обаче умеем и да сме сериозни да работим здраво и каквото трябва да се свърши го правим, организирани и оправни сме и двмата. Аз обичам да готвя и да му угаждам, а той обожава да го глезят и после отвръща със същата грижа и внимание Simple Smile. Той не спира да ме търси, да ми звъни, да ми пише, постоянно снимки къде е в момента и какво прави, иска да споделя всеки свой миг с мен. Имаме си абсолютно доверие един на друг. Имало е моменти на ревност и от двете страни, но то е нормално, като има любов да има ревност, стига да е в рамките на нормалното. А обичам те чувам поне по стотици пъти на ден.... И даже точно това си говорихме с него, че аз до този момент общо взето заедно от всичките ми връзки не съм казвала толкова пъти обичам те, нито пък на мен са ми го казвали толква много. Просто и двамата сме полудели от любов един по друг! А относно сексуалното привличане, то е просто неустимо! Като взрив е! Ненаситни сме и двамата и се допълваме невероятно. Такова удоволствие никога не съм изпитвала с никой, той твърди същото, просто е нечовешко! Та не ви казвам всичко това, за да ви се хваля, а просто да споделя щастието си с вас и да ви кажа да не се вглъбявате прекалено по зодиите, да има общи характерни черти, но до там . Изключения винаги има, а и е важно колко много искате взаимно връзката да работи добре, защото една връзка за да продължава е нужна постоянна и ежедневна грижа от двете страни. И егото и гордостта трябва да се оставят настрана, когато става дума за любов. На мен моят любим ми е по-важен от егото и гордостта и съм готова на всичко за него, а когато обичаш някой истински без игрички и маски, игри за надмощие и прочие, човека отсреща усеща искренноста и няма как да не отвърне на любовта с любов. Единственото, за което се моля е да съумеем да бъдем умни и упорити и двамата и да съхраним това, което имаме занапред!

П.С. Всеки иска да бъде обичан и да обича! Относно изневерите, човек изневерява не, защото му е щукнало да изневерява, а защото нещо му липсва - любов, отношение, грижа, разбиране, споделеност, секс и др. Никой не бяга от хубавото!

Извинявам се за дългия пост.

# 224
Ехее, още една фалшива лъвица като мене! Sunglasses
Моят Телец е романтичен и сантиментален, но не по прозаичния начин.
Все пак ме изненадва с цветя и това за мен означава много, особено като го познавам.
А "Обичам те" сме си казвали наистина рядко. Но то си е до човек. Аз примерно нямам необходимост да му го казвам, май и той така. Но съм много гушлива и обичам целувки, а той е по-сдържан Relaxed

Навсякъде се пише, че Телците много държат на семейството и рядко го напускат.
Но ако стане така, че се стигне до изневяра или пък отношенията се развалят, любовта не оцелее и т.н. - какво правят? Живеят нещастно до края на дните си ли?

Общи условия

Активация на акаунт