Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 412
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Какво яйце въвеждаш - домашно,купешко или пъдпъдъче?
Ако е домашно преди да го вариш нещо по-специално правиш ли го?

Купешко яйце, не съм дала все още пъдпъдъче, но купувам яйца от фирмен магазин, всеки ден пресни яйца продават. Попитах жената в магазина и тя ми препоръча яйце размер S, защото жълтъка бил по-сладък от този на големите размери яйца.

# 451
И аз давам жълтъка на малките яйца, моите са домашни.
Единствено ги варя 10 мин в джезвето за кафе , по бързо кипва. В началото ги слагах в стерилизатора ми 3 в 1, но сварени по ми харесват.

# 452
  • Somewhere in Spacetime
Аз имам яйцеварка. Много ми е удобна, защото има три степени за варене - рохки, средно сварени и твърдо сварени. Слагам и тя сама се изключва. Иначе трябва или да стоя до котлона, или да рискувам да не са сварени, както искам. И за него ще я ползвам, когато дойде време за жълтъка.

# 453
Аз го въвеждам отделно този банан.
Както и първо въведох грозде на капки сок в лъжичка и после въведох оризовата каша на Слънчо.
Не знам тук ли  е място да попитам някоя мама, която е въвела жълтък как го е направила?

Мисля да въвеждам жълтък преди месото, дали ще е проблем?Някой правил ли го е?
И аз жълтъка го въведох още като беше на 4 месеца, по 1/4 през ден в обедното хранене, тъй като през деня не яде мляко само вечер, нощем и сутрин. Заменила съм дневните хранения. Аз ползвам каши Тьопфер и съм доволна, не съ  имала никакви проблеми, днес дори давах парченце от моята риба и си ги хапна.

# 454
  • Варна
Мамчета, аз имам питане за първия цикъл след раждането. Как беше при вас? На мен ми дойде миналия месец,не беше обилно, но аз по принцип нямам много обилен цикъл, продължи 5-6 дни и трябваше да ми дойде преди 2 дни (ако имам впредвид как се случваха нещата преди забременяването) , но нищо. Ако не ми дойде скоро, нормално ли е да пропусне? Трябва ли да ходя на лекар? Аз по закона на Мърфи ходих профилактично след раждането,точно преди да ми дойде и всичко беше наред.

# 455
При мен цикъла е редовен, но аз не кърмя. За съжаление се оказа че имам срастване на десен яйчник с матката. Утре съм на пореден преглед. Най вероятно ще се наложи оперативна намеса

# 456
  • Варна
При мен цикъла е редовен, но аз не кърмя. За съжаление се оказа че имам срастване на десен яйчник с матката. Утре съм на пореден преглед. Най вероятно ще се наложи оперативна намеса
Това след секцио предполагам? Как разбра, че имаш срастване? Болки ли имаш?

# 457
Това след секцио предполагам? Как разбра, че имаш срастване? Болки ли имаш?
Савина я родих секцио. Миналият месец бях на преглед след като прокървих седмица след цикъла си. Единият вариант е да е от секциото, а другия да съм го направила в последствие

# 458
  • Перник
При мен още няма цикъл, но четох, че е възможно и да дойде докато се кърми. Не е нещо притеснително. Също може след това пак да не ти идва докато се кърми, просто заради хормоните е нередовен. Ако все пак те притеснява не пречи да си направиш консултация с лекар.

# 459
  • Лайпциг / Перник / София
На мен ми дойде на 3-я месец след раждането и до сега 3 пъти всеки месец ми закъснява с по 1 седмица точно (в сравнение с цикъла ми преди раждането).
На мен лично ми беше първия и втория месец малко по-обилен , но този месец си е нормален. Докато кърмиш, както вече са споменали, може да ти дойде и на 3-я и на 6-я и на 9-я месец, може и до края на кърменетето да не ти дойде. Но може и да ти закъснява и да те пропуска през периода на кърмене, заради хормоните.

# 460
  • Русе, България
Моят цикъл се възстанови през юли, но е много нередовен - понякога идва два пъти - през 15 дни, а веднъж закъсня с цяла седмица (дори си правих тест за бременност, но беше отрицателен). Отдавам всичко на хоромните. За жалост количеството на кърмата се влияе много от кървенето. Не съм била още на гинеколог, по-важно ми беше да мина изследвания и преглед на щитовидната жлеза.
А бебето има час за преглед за видеозон при лекар по образна диагностика. На последната консултация педиатърката каза, че се полага по ЗК, и даде направление. Вашити бебоци водили ли сте ги? Доста майки писахте за ортопеди, но за ехограф?

# 461
Другия месец имаме трета ваксина хепатит и ехография на коремни органи, кръв и урина.

# 462
  • Варна
Моят цикъл се възстанови през юли, но е много нередовен - понякога идва два пъти - през 15 дни, а веднъж закъсня с цяла седмица (дори си правих тест за бременност, но беше отрицателен). Отдавам всичко на хоромните. За жалост количеството на кърмата се влияе много от кървенето. Не съм била още на гинеколог, по-важно ми беше да мина изследвания и преглед на щитовидната жлеза.
А бебето има час за преглед за видеозон при лекар по образна диагностика. На последната консултация педиатърката каза, че се полага по ЗК, и даде направление. Вашити бебоци водили ли сте ги? Доста майки писахте за ортопеди, но за ехограф?
Да, в 6ти месец трябва да се направи консулт с нефролог и се полага по ЗК. Ние ходихме в 4ти,защото още по време на бременноста ми се видя вода в единия тестис,което било често срещано, но педиатърката ме изпрати при нефролог по-рано поради тази причина. Сега в 6ти пак трябва да отидем вече гледат бъбреци и отделителна система.

# 463
Аз да попитам, тей като ще въведа жълтъка доста по късно, но искам да дам пелешко тази седмица пак ли през ден се дава и колко грама да дам първия ден или колкото той иска

# 464
За месата взимам от заготовките в бурканчета. Деля на две и давам я два последователни дни. Или давам директно буркан от 190 гр готово меню с вече въведени зеленчуци

Общи условия

Активация на акаунт