Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 387
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
При нас развитието е, че според невролога, малчо се развива нормално. На 16-ти сме на консултация.

# 466
  • Somewhere in Spacetime
При нас развитието е, че според невролога, малчо се развива нормално. На 16-ти сме на консултация.
Много се радвам, че педиатърът е сгрешил и всичко е нормално при детето!

# 467
Женя и аз много се радвам за вас.
 Месото по колко се дава на ден?
Имам някакъв еко, био бульон без сол, но с оцет, дали е удачно да давам на бебето?

# 468
  • Варна
6-7мес се дава по 20гр. месо през ден.
Момичета, другата седмица бебо става на 6мес. и бях решила да почна с 3-4 зеленчука, после да въведа месо,жълтък,каша и плодове. Днес педиатърката ми каза да започна с прясно изцеден сок от ябълка и после морков. Какво смятате за това? Аз май не съм много ЗА.

# 469
Никакви сокове преди годинка. Ще се раздразни стомаха на бебето от киселинността. Започвай със зеленчуците, както си планирала е моя съвет.

# 470
Категорично против съм соковете. На каката преди 5 години за първи път дадох прясно изцеден сок от цитруси след годинката. Като цяло не се възприемаха добре и тогава. Единствено портокал и мандарина по малко но от портокала се подсичаше, а от грейпфрута акаше със слуз.
Едвам сега като е на 5 давам фрешове. Но тя не пие много

# 471
  • Варна
Не цитруси, тя ми каза сок от морков и ябълка преди картофа.

# 472
Интересно ми е, каква е логиката на педиатъра, която седи зад този "съвет"?
Ето една статия, която обяснява с думи прости защо не е добра практика. Статията е конкретно за ябълков сок. https://www.livestrong.com/article/496514-when-can-i-give-my-baby-apple-juice/

# 473
  • Somewhere in Spacetime
Не, не сок в никакъв случай. Пюре от зеленчук. Сок след 18 мес., и  то разреден.

И моето дете става на 6 мес. другата седмица. Мисля да не "цепя" календара и към края на тази седмицата да му предложа пюре от батат. Педиатърът ми каза морков или тиква, но аз си избрах батат.

# 474
  • Пловдив
Да попитам, мамите които са захранили с плод, обработвате ли ги термично, или само пасирате сурови? Мисля тези дни да въведа първо ябълка, та се чудя каква да е,от червените ли да дам първо и дали да не я дам сурова, само пасирана Thinking

# 475
Не цитруси, тя ми каза сок от морков и ябълка преди картофа.
Аз съм доста голям човек и сока от морков, ябълка или каквото и да е било ми дразни корема. А принципно имам здрав стомах. Лично мое мнение е, че соковете трябва да се избегнат максимално. Не си длъжна да се съобразяваш с него. Прочети инфо по въпроса и сама си реши.
Да попитам, мамите които са захранили с плод, обработвате ли ги термично, или само пасирате сурови? Мисля тези дни да въведа първо ябълка, та се чудя каква да е,от червените ли да дам първо и дали да не я дам сурова, само пасирана Thinking
Не съм вкарвала плод на Савина все още. Но с каката първите плодове бяха само и единствено термично обработени.
Със Савина нарочно забавям въвеждането на плодове, заради продължителни колики. Тя имаше почти 3 месеца. После на 4м при реимунизация се активираха наново за седмица. На 5 м захраних с зеленчук и доста бурно реагира на пюре от морков - пюре на хип,. И по съвет на педиатъра захранвам по схема зеленчук - безглутенова каша - плод

# 476
  • Somewhere in Spacetime
Да, и моите планове са първо да въведа няколко зеленчука - батат, пащърнак, морков и тиква, след това домашна млечна оризова каша и след нея плодове - ябълка, банан, авокадо. Първият зеленчук ще го давам 7 дни, после по 4. Педиатърът ми казва по - бързо да съм въвеждала, но аз не мисля така.
Без термична обработка до 8 - ми мес. се дават само банан, авокадо и манго.

# 477
А грозде?

# 478
Няма да е тази година при Савина. Причината са коликите

# 479
  • Варна
Да, и моите планове са първо да въведа няколко зеленчука - батат, пащърнак, морков и тиква, след това домашна млечна оризова каша и след нея плодове - ябълка, банан, авокадо.
А с месо и жълтък кога ще захранваш?

Общи условия

Активация на акаунт