Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 371
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
  • Somewhere in Spacetime
Направила съм си таблица, по която ще се водя. Разбира се, планът е примерен и ще търпи промени и отколонения, ако детето не се чувства добре или не понася/не харесва някоя храна.
С месо - преди ябълката ще му дам пилешко месо, пада се към края на 6-ти месец. А жълтък - в средата на седми месец. Не ги споменах в горния пост, защото коментирахме плодовете.
Така или иначе детето с месо трябва да се захрани след навършени 6 месеца. Жълтъкa пак ще го въвеждам самостоятелно, през ден, четири дни общо, до достигане на 1/4 за възрастта 6 -7 месеца. Пада се 7-ми месец.
Като погледна таблицата, бавно ще върви захранването, защото ще въвеждам по 4 дни една храна, а не за 2-3 дни. Но аз не бързам. Не виждам защо трябва да го пришпорвам.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 09:32 от ∞Black Hole∞

# 481
Плодовете ги въведох сварени и пасирани освен банан , диня , пъпеш и грозде.
Авокадо не съм въвела аз лично не го обичам на вкус ,ядох много преди едно ин витро уж било много полезно.

Малко извън темата онзи ден ММ се върна от града с един ананас Joy бил на промоция в Кауфланд.
Върна ми спомените колко ананас изядох преди трансферите ...

# 482
Само да спомена, че има значение порадъка, в който се въвеждат храните, заради злъчката и черния дроб, които се учат да функционират.
При нас лекарите казаха две седмици след въвеждането на кашата, да се въвежда каша 2 седмици и след това месото.

# 483
Само да спомена, че има значение порадъка, в който се въвеждат храните, заради злъчката и черния дроб, които се учат да функционират.
При нас лекарите казаха две седмици след въвеждането на кашата, да се въвежда каша 2 седмици и след това месото.
да принципно си права че вид храна се дава минимум две седмици

# 484
  • Somewhere in Spacetime
Герда, не го знаех. Благодаря! В този случай ще въведа ориз, просо и овес под формата на каша и след това пилешкото месо.

# 485
Герда, не го знаех. Благодаря! В този случай ще въведа ориз, просо и овес под формата на каша и след това пилешкото месо.
с овеса може да изчакаш докато решиш да въвеждал глутен

# 486
Ориз и елда и после месце от леките.
 Просо и овес били много трудни за храносмилане, по нататък трябвало.

# 487
  • Somewhere in Spacetime
Ами глутенът мисля в седми месец да го въвеждам. Според новите проучвания е добре към 7 - ми месец, за да е сведен до минимум рискът от непоносимост към глутен. Ще въвеждам в този ред: овес-ечемик-ръж-спелта-пшеница. Като въведа зърнените култури, ще му правя (или купувам, зависи от времето ми, че се очаква да съм ангажирана и с друго) биксвитки и ще добавям по една в плодовото пюре, за да се получи това "насищане" с глутен.

Овесът не е ли една от първите храни? За елдата съм чела, че е по - "тежка".

# 488
Ами глутенът мисля в седми месец да го въвеждам. Според новите проучвания е добре към 7 - ми месец, за да е сведен до минимум рискът от непоносимост към глутен. Ще въвеждам в този ред: овес-ечемик-ръж-спелта-пшеница. Като въведа зърнените култури, ще му правя (или купувам, зависи от времето ми, че се очаква да съм ангажирана и с друго) биксвитки и ще добавям по една в плодовото пюре, за да се получи това "насищане" с глутен.

Овесът съдържа глутен. По добре елда преди глутен

# 489
  • Somewhere in Spacetime

Овесът съдържа глутен. По добре елда преди глутен
В ДМ има овес, на чиято опаковка пише, че е без глутен. Има и от другия вид.

# 490
Овесът не съдържа глутен! А подобен на глутена - протеин и е безопасен за хора с алергия към глутен. Проверявайте я малко тая информация. https://www.cureceliacdisease.org/faq/do-oats-contain-gluten/

# 491
  • Somewhere in Spacetime
Да, овесът не съдържа глутен сам по себе си, но е възможно да е "замърсен" при обработката му. Затова трябва да се чете на етикета. Ако производителят казва, че няма глутен (както има в ДМ), значи няма. Ако нищо не казва-значи вероятно има някакво количество глутен, попаднал при обработката му.

# 492
Да, овесът не съдържа глутен сам по себе си, но е възможно да е "замърсен" при обработката му. Затова трябва да се чете на етикета. Ако производителят казва, че няма глутен (както има в ДМ), значи няма. Ако нищо не казва-значи вероятно има някакво количество глутен, попаднал при обработката му.
Точно така. Така има и следи от соя например на всяка втора опаковка на продукт в магазина. Просто се чете съдържанието. Последната информация, която четох е, че колкото по-рано се даде (след 6ти месец, разбира се) толкова по-добре и по-малък риска да развие непоносимост. Тъй, че мисля, че твоята схема за въвеждане си е екстра.

# 493
И аз така ще направя  за глутена

# 494
Овесът като култура няма глутен, но много трудно се гарантира съхранението му, преработката му и т.н.

Принципно смея да твърдя че съм запозната с видоветв култури и преработка им. В последната година ми се налага макар и в столицата да работя в сферата на земеделието.

Общи условия

Активация на акаунт