Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 429
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
  • Somewhere in Spacetime
Ianita93k, добре дошла!🤗

Плодовото пюре е добре да се дава като междинно хранене - предиобедна или следобедна закуска.

# 406
  • София
Откланям малко темата, но бих искала да ви попитам вашите бебоци по колко наддават в 5-6 месец? На мен ми е малко притеснено, защото днес бяхме на консултация и едва 350 гр. е наддал, а в този месец давах пюрета за обяд плюс по 140-150 AМ за другите яденета. Вярно е че и доста се движи, направо си се опитва да пълзи... но все пак ми се струва малко. Благодаря за вашите мнения предварително!

# 407
Всеки месец наддава около 1 кг , роди се 3000 кг 49см сега е 9200 кг 72 см.
Мами здравейте ! Аз ви чета, но не съм Пт вашата група , защото момчето ми е родено на 29 март , ако е възможно да ме присъедините към вас ! Виждам , ме тук споделяте доста ! Имам един въпрос на обяд давам зеленчуково , а след обяд каша, но малкия не иска да яде мляко (сутрин) и не знам с какво да заместя с каша или плодово? Благодаря предварително!
Добре дошла Hug
Аз сутрин давам каша , като почна попарката ще обърна сутрин попара а след обяд каша.

# 408
  • Пловдив
Здравейте Априлки, да попитам тези които са захранили, спанак въвели ли сте, и как го приготвяте?! Благодаря Ви, предварително. Хубав ден Simple Smile

# 409
Спанак не съм въвела не сложих тази година във фризера ще въведа когато майка ми даде био от нейния. Въвела съм лапад добавям към пюрето на око 3-4 листа

# 410
  • София
Привет! Кърмещи мами, имам въпрос - след 6-ти месец имате ли достатъчно кърма? Има ли такива от вас, които мислят да отбият лека по лека бебоците? На мен кърмата последния месец ми намаля драстично, изцеждам едва 20-30 гр. след като започнахме да въвеждаме пюрета и каши. Педито каза че от само себе си ще спре, ще се радвам на мнение.. Хубав ден!

# 411
  • София
Аз мисля в някакъв момент да отбия, но не поради липса на кърма... И на мен не ми е ясно как точно ще се случи, но то ще си покаже. Но аз още не съм захранила.

Между другото, това колко изцеждаш не е много показателно. Аз никога не съм можела да изцедя повече от 20-30 мл., но си имам кърма.

# 412
Rosalie2, въпросът ти е по-удачен за други 2 теми (кърмаческата и тази за отбиване). Колко изцеждаш не е никакво мерило за количество. Възможно е да намалее кърмата в началото на захранването, ако преди/след пюре не кърмиш. Просто кърми на поискване, дори при интродициране на твърда храна и бебето ще си регулира количеството кърма. Ако искаш съзнателно да спреш кърмата, което хич не е препоръчително, защото основна храна на бебето до 1 година е мляко, ще трябва да заместиш с АМ. Аз не виждам защо при наличие на кърма ще си лишиш детето от нея и ще даваш пари за АМ, но дори в такъв случай кърмата ти няма да спре веднага. Моята кърма скоро даже пак се урегулира и е повече. Малката е на 5++, ще бъде запозната с твърда храна след 6ти месец, но няма да спра да я кърмя на поискване.
П.С. ако това инфо го чуваш за първи път, аз бих сменила педиатъра.

# 413
  • София
LittleCactus Абсолютно си права за ползите на кърмата, а и при никненето на зъбки това много успокоява малкия. Въпросът е че наистина почти нямам кърма, не успявам да изцедя както през първите месеци, когато дори успявах да замразя по 100-200 гр. на ден. Ще изчакам да видя дали не е моментно и да преценя. Благодаря ви за отговорите!

# 414
Моето бебе е на 5+ месеца и още не съм го захранила. Кърмя на поискване и не се изцеждам. В началото, докато не ми се беше регулирала кърмата изцеждах и замразявах. Не смятам да го отивам преди да навърши 1 година.

# 415
Аз имам 2 леко глупави въпроса. От една седмица и давам оризова каша хич не я харесва и я правя с кърма вместо мляко. Днес и взех бананова с ориз проблем ли ще е ако спра оризовата и започна с банановата?
И другия въпрос е когато започна да давам пюре на обед примерно от катроф трябва ли да спра да и давам каша следобед?

# 416
Аз имам 2 леко глупави въпроса. От една седмица и давам оризова каша хич не я харесва и я правя с кърма вместо мляко. Днес и взех бананова с ориз проблем ли ще е ако спра оризовата и започна с банановата? Можеш, по този начин ще въведеш банан, ако не си давала
И другия въпрос е когато започна да давам пюре на обед примерно от катроф трябва ли да спра да и давам каша следобед? Не не спираш кашата. Продължаваш с вече въведена каша сутрин или следобед и даваш пюре на обед

# 417
  • Русе, България
LittleCactus Абсолютно си права за ползите на кърмата, а и при никненето на зъбки това много успокоява малкия. Въпросът е че наистина почти нямам кърма, не успявам да изцедя както през първите месеци, когато дори успявах да замразя по 100-200 гр. на ден. Ще изчакам да видя дали не е моментно и да преценя. Благодаря ви за отговорите!
rosalie2, аз не можах да разбера - ти след всяко кърмене ли се цедиш или цедиш кърма, за да храниш бебето си? Ако изцеждаш, за да го храниш, и той реално не суче, е нормално кърмата да е намаляла. Помпата не може да стимулира производството така, както сукането го прави. Може би единствено с двойна електрическа помпа може дълго време - имам предвид месеци наред - да се поддържа високо ниво на производство на мляко. Ако искаш бебето да бъде на кърма, но поради някаква причина то не суче, си струва да потърсиш съдействие от консултант по кърмене. Стига да няма някаква крайна физиологична пречка, има варианти за връщане на бебето на гърдата.
Ако става въпрос за изцеждане след всяко кърмене - това е напълно излишно и ненужно, освен ако не искаш постоянно да складираш кърма. Така тялото се натоварва много - то произвежда свърхколичество спрямо това, което на бебето му е необходимо. Ако няма проблеми с растеж/наддаване, значи бебето си суче, колкото му е необходимо, и тялото произвежда достатъчно.
Между другото, ако имаш във фризера замразена кърма от април или май, е добре вече да я употребиш, защото не може да бъде складирана повече от шест месеца.

# 418
  • Варна
Аз също се цедя вече 5 месеца и не съм съгласна,че помпата не вади кърма както при сукане. Ако чаках на бебо да стимулира, нямаше да кърмя изобщо,защото той се опитваше да цока 2-3 мин и като не стане, започва едно мятане на ръце, крака, рев. В началото се цедях по 8-9пъти в денонощие и ми е отнемало по 30мин за 20-30мл. Абсурд бебето (поне моето) да има търпение да стои толкова време като няма силна струя. Сега кърмата ми намаля и дохранвам, но това е защото храненията намаляха и съответно спрях да се цедя през нощта, защото се скапвах. Бебо се събужда веднъж през нощта, слагам на гърда, но той сучи 4-5мин и заспива, със сигурност не изяжда количеството кърма,което аз бих изцедила с помпата.
Във връзка с кърменето да питам, какви витамини за кърмачки приемате?

# 419
  • Somewhere in Spacetime
Аз докато бях бременна и докато кърмех, приемах Prenatal на Jamieson. Пише, че са и за кърмачки и затова продължих с тях.

Щом като имате кърма и няма някаква сериозна причина, не се отказвайте от кърменето. Това е моят съвет.

Общи условия

Активация на акаунт