Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 427
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
Lady Mel, факт е, че помпата не изпомпа количеството, което бебето е способно да изсуче.

При теб явно има проблем със засукването, при който консултант по кърменето може да помогне. Аз лично коригирах позата на кърмене. Ако е проблем със зърната, се пуска помпата за минута да издърпа зърната и даваш да суче.
Но това, че ти изпомпваш достатъчно, не значи, че по принцип помпата изпомпва количеството, което бебето яде. И сега не мога да изпомпам повече от 40 мл. А имам кърма. Консултирай се със специалист и ще видиш, че нещата могат да бъдат регулирани.

Витамини не съм пила нито като бременна, нито като кърмачка. Против съм синтетичните витамини, ако няма медицинска причина за тях, "за" съм здравословната храна, с която си ги набавям. Ако трябва да пия ще е бирена мая - стимулира и лактацията.

# 421
  • Русе, България
Във връзка с кърменето да питам, какви витамини за кърмачки приемате?
Преди месец си взех Актив Мама на Допелхерц, но не мога да кажа дали има полза от тях. Може би ще изпия още една опаковка и ще се огледам за други. Но наблягам много и на разнообразното хранене от всички хранителни групи. Когато не забравя, слагам и по 20 капки комплекс есенциални мастни киселини на Аквасорс. За косата специално си взех тривитаминол, с който да си правя маски.
По отношение на кърменето и цеденето, съм съгласна с LittleCactus. Не се отказвай, lady_mel, да опитваш и през деня на гърда, в различна поза и когато бебчо не е много гладен или му се спи. Стимулирането на млякото идва не само от сукателните движения, но и от слюнката и близостта на тялото на бебето. Вече не са онежи горещини с непрестанното потене; можеш да затоплиш леко стаята и да опитате кожа до кожа.Heart Decoration

# 422
  • Варна
Говорих с консултант още първия месец, няколко пъти се чухме по телефон,общо взето ми даде съвети,които вече бях прочела и които всяка една от вас (кърмещите) би могла да ми даде, но така и не се получи без цедене.

# 423
Говорих с консултант още първия месец, няколко пъти се чухме по телефон,общо взето ми даде съвети,които вече бях прочела и които всяка една от вас (кърмещите) би могла да ми даде, но така и не се получи без цедене.
Адмирации за това, което правиш! В началото и аз цедих и знам колко трудоемко е това! После кърмих, след това дохранвах, сега окончателно е на АМ + захранена с всички зеленчукови пюрета. На 6 м. е. С риск да прозвуча неправилно за привържениците на кърменето, чиито ползи не отричам, ще споделя само, че най-важното за бебето е да има спокойна и усмихната мама, било то на кърма или не. Понякога просто не се получава кърменето и това е... Моята кърма спря за 2 дни от самосебе си. Така че лично аз не вярвам в това как "не може да нямаш кърма". Ами нямам...!
Извинявам се за отклонението, просто наистина ти се възхищавам lady_mel! Simple Smile

# 424
  • Somewhere in Spacetime
Който не е го е изпитал, не може да разбере. И при мен кърменето не беше успешно, въпреки че  пробвах всичко, което препоръчват за увеличаване на лактацията. Освен че се изнервих, друго не постигнах.

# 425
Бяха ни подарили комлект козметика на Мустела до сега не бях я използвала , използвам само Тео бебе.
Реших да я използвам обрина се но само по корема , спрях до я мажа с него и обрива изчезна.
Сега се чудя дали е реакция от хепатитната ваксина или от тая прехвалена скъпа козметика ?

# 426
Бяха ни подарили комлект козметика на Мустела до сега не бях я използвала , използвам само Тео бебе.
Реших да я използвам обрина се но само по корема , спрях до я мажа с него и обрива изчезна.
Сега се чудя дали е реакция от хепатитната ваксина или от тая прехвалена скъпа козметика ?
Аз ползвам Мустела и не съм имала проблеми. Обрива може да е от много други неща като изпотяване, реакция от храна /дори и ако само кърмите/, от ваксината, за която споменавате. Хубаво е по време на ваксина да не променят утвърдени практики около бебето - нов препарат за пране, кремчета, лосиони.

# 427
Здравейте,
Само да се оплача. Каката тръгна на градина от 17.09 и в момента всички сме болни включително и Савина. Само кака Ани все още държи фронта. Миналата седмица беше на косъм да се разболее, да ама не.
За кърменето с каката се мъчих 5 м., последните два от които бях само на помпа, защото отказа да суче.! По тази причина сега бях твърда, че ако не станат нещата и на АМ ще порастне човек. То така и стана. След 5 дни в интензивно, Савина не знаеше за какво се ползват циците. Имах кърма бол, ама тя не пожела да засуче. И така си спрях кърмата с хапчета и въобще не съм се тормозила.
Доколкото козметиката - възможно е обрива да е от нея

# 428
  • Варна
За съжаление малцина са жените, които имат кърма без нищо да правят (поне в моето обкръжение) и съм съгласна,че който не е минал през цедене, стимулиране, пиене и ядене на какви ли не неща само и само да се увеличи количеството кърма,той не може да си представи,че всъщност кърменето може да се окаже трудна задача!
Относно мустела, ползваме гела за тяло и коса и нямаме проблеми досега.

# 429
  • София
И при мен имаше много кърма, ядох какво ли не за увеличаване на лактацията и така през първите 5 месеца, бебето си засукваше без проблем. В един момент обаче искаше само шише, аз близо месец се цедях за да му дам изцедената кърма, колкото и време и усилия да ми е коствало. Със захранването обаче наистина кърмата ми намаля драстично, не му е достатъчна и започнах да давам АМ. След няколко седмици цедене 20-30 гр плюс АМ започнах да си задавам въпроса дали ще спре от само себе си или ще си продължавам да си цедя това количество, включително и през вечерта... за това и попитах тук дали има и други като мен. Хубава и спокойна вечер ви желая!

# 430
  • Варна
Нека се включа и аз в темата за кърменето. Като бях бременна се бях настроила, че няма да имам достатъчно кърма и трябва да правя фокуси за да успея поне през първите 40 дни да кърмя... Бях в реанимация малко по-дълго от обикновеното поради здравословни причини, след това малката беше на фототерапия поради доста завишеният билирубин-та изреждам тези неща, за да ви стане ясно защо "борбата" за кърмене беше толкова ожесточена. Късно ми се напълниха гърдите понеже детенце не беше до мен първите 5 дни и след това, когато вече имах кърма тя не искаше да суче. Въпреки честото предлагане, мога да заявя, че само и единствено помпата ни спаси. Давах и от шише, след това засука с изкуствени зърна и въпреки тях пак се сдобих със кървящи зърна. Болеше до към 3,4м, плачех, в стремежа си да не ми спре кърмата пък си докарах хиперлактация- общо взето беше много неприятен процес  за мен кърменето, като цяло и много се чудех на жените, които обясняваха каква връзка се изграждала между майката и детето, колко приятен и за двете страни процес е  и т.н. Мога да кажа, че след всичко това се кърмим успешно вече 6м и половина. Та в този ред на мисли- има начини за стимулиране на лактацията, стига една жена да е достатъчно упорита, но е важно да се реагира на време.  Тук изключвам някакви тежки травми, огромен стрес и т.н.

# 431
  • София
Прекрасно е, че при Вас кърменето се е случило, въпреки началните проблеми. Аз съм от майките, които биха обяснявали, колко приятен е процесът и за двете страни - при мен кърменето започна безпроблемно, бебе засука идеално от първия път и едни от най-хубавите ми спомени от тези бебешки месеци ще останат как го кърмя рано сутрин край морето. Но не смятам, че при всяка жена успява да се стимулира лактацията и мога да си представя колко разочарована, подтисната и виновна може да се почувства една майка, която е искала, но не е успяла да кърми. Така, както го казвате, излиза, че тези жени не са били упорити и не са направили всичко необходимо. Не, просто понякога не се получава, по ред причини, и това е ок. Щастливи и здрави бебета се гледат и на кърма, и на АМ, но най-вече от спокойни майки.

# 432
Момичета бебка направи реакция от банановата каша Cry появи и се обрив

# 433
Къде? На кой е кашата?
Опиши обрива?

# 434
Дай фенистил капки и обрива ще намалее . Най - добре заведи бебето на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт