Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 391
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро,
При Савина се завърнаха коликите при захранването.
Но тя имаше колики почти 3 м. При нея се оказа че заради секциото има проблем с чревната флора и затова са коликите. На два месеца и половина и давах десетина дни бифидус на аквасорс и така отшумяха. После започнах да и давам пробиотик бебе на джеимисън, който и действа много добре. Бях спряла пробиотиците и на реимунизацията на 4 м се върнаха коремните неразпололожения. Пак включих пробиотика на джеимисън. На 5м захраних и още с първите зеленчуци - тиква и морков имаше силни колики. Тогава задържах да давам нови зеленчуци за няколко дни, докато не разбрах че моркова и дразни корема въпреки че е на пюре, сварен. Спрях да предлагам моркови за две седмици и продължих с въвеждането на друга храна и сега продължавам с даването на пробиотик. В момента яде моркови без проблем.
В момента на 29.10 ще направи 7 м и яде картоф, морков, тиква, батат, пащърнак, бял морков, каши - ориз, царевица, безглутенови бисквити. В момента въвеждам плодове, като съм въвела ябълка и круша и сега въвеждам банан. Единственото което спазвам е да има 3 дни прием за ново нещо и поне 2 седмици за нова група продукти.

# 616
  • Somewhere in Spacetime
Газообразуващите е добре след 7-8 мес. особено ако детето е имало колики. Броколи, карфиол, зелен фасул и грах съм запланувана да е тогава.
На мен сега ми оказват такова влияние и се налага да взимам симетикон... Но хората са различни. Имам приятелка, която няма този проблем, и си хапва по една чиния салата от кисело зеле всяка вечер през зимата. 😆

# 617
Ами да бъда честна и аз оставих броколи, карфиол, грах, зелен фасул, чушките ( заради люспата), лук, чесън за 8 ми месец. Спанак и червено цвекло ще дам на 10 м. За белена леща съм в чуденка дали да не изчакам до година и да дам заедно с белен боб тогава... зелето и патладжана със сигурност ще са след година и половина. Реално така съм ги въвеждала и на каката, а тя нямаше такива колики

# 618
Смисълът на захранването е да се синхронизирала жлъчката и да може да разгражда храната.
За това лекарите казват,че е добре новата храна да се въвежда в митимално количество. еднокомпонентно.

# 619
Смисълът на захранването е бебето да разбере, че друга храна освен мляко съществува. Да опознае вкусове. Не да се храни приоритетно бебе с твърда храна, да се заместват хранения и т.н.
Това е гайд за захранването на уницеф https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … 2oetuuTniGGA2QRyY
Казват да се въвежда по една храна няколко дни за да се следи реакцията и да няма евентуална алергия. Но ако детето има алергия до 15-20 мин ще има реакция. Някои храни пък трябва да се натрупат в организма за да има реакция - тоест седмица например да се яде за да се прояви алергия като глутена например. Всяка майка на алергично бебе ще го потвърди. Това за жлъчката, извинявай, ама ако нямаш поне един източник научен да го потвърдиш, не го пропагандирай. Ако ти го е казал същия лекар, който ти е казал да захранваш на 4 месеца, си представям що за лекар е. Храната се разгражда благодарение на чревната флора, която бебето е получило от майчината кърма/пробиотиците давани с АМ.
Елдата е ок, тя не е зърнена храна(всъщност е семе), няма глутен и е богата на желязо. Информацията кога се предлага е противоречива - 6 или 8 месеца. Стига детето да не я отказва - няма проблем.
Няма причина да не се дават броколи и карфиол след 6 месеца - не е имала колики и изака едно голямо ако с броколи в него. Бебетата знаят какво да хапват, инстиктивно ще откажат алергена. Тъй, че се замислите следващия път като карате бебето да яде насила.

# 620
Литъл кактус, изключително арогантно изказване си позволяваш.
Аз съм изгубила две бебета, защото са били болни и знам каква е причината моето бебе да се захрани след 4 месец, изключително нагло е да си позволяваш да коментираш захранване на чужди бебета, без изобщо да знаеш за какво става въпрос.
Гледай единствено себе си и не коментирай останалите.
Защото никой не е застрахован, че няма да попадне в моето положение.

# 621
  • Somewhere in Spacetime
Моят син също нямаше колики, но аз прецених, че е по - добре да отложа тези храни за малко по - късно.
Не се карайте, всяка майка по свой начин определя какво е добрo за детето.
В Русия първата храна е каша от елда например, но тя е продукт от тяхната кухня.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 12:42 от ∞Black Hole∞

# 622
Много деца са захранени на 4 месеца, не виждам защо трябва да има обвинения.
Авокадо някой въведе ли и как - смесва ли се с нещо, знам, че не се подлага на термична обработка.

# 623
  • Somewhere in Spacetime
Много деца са захранени на 4 месеца, не виждам защо трябва да има обвинения.
Авокадо някой въведе ли и как - смесва ли се с нещо, знам, че не се подлага на термична обработка.
С банан и круша е добра комбинация.

# 624
Аз въведох авокадо, но след като го хапне бебето и следва мощно сменяне на памперси.
Или го намачквам с вилица, но остават малки бучици, или го пасирам в миниатюрно контейнерче на нутрибулета.
Два дни давах по няколко лъжички и на третия ден го смесих със зеленчуково пюре от пащърнак.
Всяко бебе има различна степен на зрялост на храносмилателната система, за това е индивидуално, коя храна как ще се храносмила и как ще действа на всяко бебче. Аз попрочетох за сработването на жъчка, черен дроб, стомахче, черва, панкреас и т.н., а също така и за храносмилателните ензими, за да си изработя своя гледна точка за захранването.
 Моето бебе ненавижда броколи. От скоро се научи да стиска уста, вече съм сигурна, че го прави нарочно, защото започва да ми се смее.
И аз се сдобих със специалната подготвителна чаша, която видях тук и бебето много я хареса.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 12:52 от Анонимен

# 625
Аз вземах от тези неразливни чаши за сок които стават и за вода с дръжки на Нук,  знае как се пие но не се зори с него. Чеше си венеца на него и пие вода пак от биберона.

# 626
  • Пловдив
Добро утро,
При Савина се завърнаха коликите при захранването.
Но тя имаше колики почти 3 м. При нея се оказа че заради секциото има проблем с чревната флора и затова са коликите. На два месеца и половина и давах десетина дни бифидус на аквасорс и така отшумяха. После започнах да и давам пробиотик бебе на джеимисън, който и действа много добре. Бях спряла пробиотиците и на реимунизацията на 4 м се върнаха коремните неразпололожения. Пак включих пробиотика на джеимисън. На 5м захраних и още с първите зеленчуци - тиква и морков имаше силни колики. Тогава задържах да давам нови зеленчуци за няколко дни, докато не разбрах че моркова и дразни корема въпреки че е на пюре, сварен. Спрях да предлагам моркови за две седмици и продължих с въвеждането на друга храна и сега продължавам с даването на пробиотик. В момента яде моркови без проблем.
В момента на 29.10 ще направи 7 м и яде картоф, морков, тиква, батат, пащърнак, бял морков, каши - ориз, царевица, безглутенови бисквити. В момента въвеждам плодове, като съм въвела ябълка и круша и сега въвеждам банан. Единственото което спазвам е да има 3 дни прием за ново нещо и поне 2 седмици за нова група продукти.

Малиш, бисквитките как ги даваш на бебка? В комбинация с нещо?

# 627
  • Пловдив
Момичета, как въведохте месото? Аз давам през ден 1/4 жълтък, трябва да започна и с месото понеже от изследванията хемоглобина ни е леко нисък, и много се притесних. Трябва да редувам ден месно зеленчуково и ден зеленчуково пюре с жълтък, нали така?

# 628
Ембрион, аз купих готови пюренца с месце, защото процентното съотношение там е по рецептурник.
Един ден пюренце с месо, на следващия ден жълтък. И пак така.
В момента имапнамаление на Гербер в Кауфланд. На Хип има с картоф и пуешко,заешко,пилешко, но трябва малко да се разредят с топла водичка,че е много гъсто.
Било важно при хранене с месото да не се дохранва след това с мляко.
Аз дори следващото хранене след месото го правя с каша и плодове.

# 629
Какво мислите за тази проходилка и бънджи 2  в 1? Някой има ли я?
http://kasida.bg/cangaroo-detska-prohodilkabyndji-moto-race-2-in-1-523-5652.html

Общи условия

Активация на акаунт