Знаете ли какво установих

• 29 925
  • 418
  •   1
Отговори
# 195
  • Linz
Не, absurT, не те разбрах, но нямам проблем. Нека не спамим.

# 196
absurT, може да си много добронамерен, тактичен, мил и спокоен, но всеки човек има граници на търпението си. И ако си попаднал на сериозен провокатор, който без проблем и непрекъснато да ти минава тази граница и да ти се налага да вдигаш скандал за ежедневни неща, за които нормалните хора се разбират с една дума, тогава като нищо ще ти излезе име скандалджия - щото чуват скандалите ти. Ама ако се заинтересуваш за причината за тези скандали и то не винаги става да питаш Защо се скарахте и са ти казат Ми заради кокошките. И си мислиш - тая верно е луда. Защото въпреки всичко не знаеш предисторията и подробностите. И не осъзнаваш, че ако ти беше на мое място щеше да реагираш още по екстремно - с развод най-вероятно. Но усещам че продължаваш да се правиш все едно си над нещата и да не разбираш. Провокираш ми да ти пожелая да те предизвикат да дигнеш скандал заради хрема или нещо друго банално - само така ще разбереш че е възможно и че и ти може да изглеждаш истерична скандалджийка ако се намери умел провокатор.

# 197
Ски с най-добри чувства ти го казвам. Ако си решила да останеш в брак, аз както и ти смятам, че така е най-добре за децата, то намери начин да не се ядосваш и да вдигаш скандали. Аз те разбирам, че ситуацията у дома те дразни. И аз съм се дразнела от роднините на мъжа ми, но разбери, че с нерви и унижения, не постигаш нищо. Най-много да се разболее и да си травмираш децата..
 Аз за себе си съм си открила формулата на щастлив живот - удовлетворяваща работа извън къщи. Събота и неделя чистя и готвя. През лятото вечер след работа разхождам малкия син, зимата вечер уча с големия и то не останало време да се ядосвам на мъжа ми. А живя в обща къща с цялата му рода , ако съм искала сме имали милион възможности да се изтрепем  . Въобще не чувам какво ми говорят.
Аз съм си малко жена тип фръцла -дрешки, гримове , нокти с камъни, ей такива неща ме радват. Битовизма убива.

# 198
  • Linz
Skrekkelig, никой не може да те провокира да вдинеш скандал. Не обстоятелствата предизвикват реакцията ни, сами го правим. Сама избираш дали ще се ядосаш, ще запазиш пълно спокойствие или ще го обърнеш на майтап. Ако успееш да проумееш, че възприятията ти за света зависят изцяло от теб, ще можеш с лекота да контролираш емоциите си и да не се поддаваш на негативни такива.

# 199
  • София
Единственото същество, което може да ме провокира да се развикам, е дъщеря ми и то аз трябва да съм преди цикъл. И пак осъзнавам, че причината е в моите разбъркани хормони, а не поводът, че не си е прибрала дрехите.

# 200
Ей едно умно нещо да прочета в този сайт Simple Smile.
Мисля това да се превърне в мотото на живота ми. То аз вече го изповядвам де и ми е толкова добре. Хубаво че бързо стигнах до това заключение.
Хихи Simple Smile

# 201
Единственото същество, което може да ме провокира да се развикам, е дъщеря ми и то аз трябва да съм преди цикъл. И пак осъзнавам, че причината е в моите разбъркани хормони, а не поводът, че не си е прибрала дрехите.

Аз пък имам една скандална идея. Имам две дъщери и искам да прекъсна семейната традиция момичетата да се овикват и натягат. За кого го правя всъщност? За муньото, дето някой ден ще му се въртят на пета и всичко да му е под конец? В крайна сметка всеки човек е способен да си направи някакъв ред, когато му е важно. При мен аргументът за неприбрани дрехи беше - никой няма да те вземе такава. И други подобни сексистки.

Иначе ако им вика, може да наследят скандалджийския подход и някой ден да почнат да го прилагат:)

# 202
Скреки, подкрепям те , изцяло! Имам такъв пън, идва време за разплата, децата си излизат, този си остава в твоята власт.Повярвай, става зависим, като гълъбче, гледа те в очите, кеф ти е мачкаш, кеф ти е обгрижваш, няма такъв кеф!

# 203
Скреки, подкрепям те , изцяло! Имам такъв пън, идва време за разплата, децата си излизат, този си остава в твоята власт.Повярвай, става зависим, като гълъбче, гледа те в очите, кеф ти е мачкаш, кеф ти е обгрижваш, няма такъв кеф!

Б@си кефа.

# 204
  • София - Рим и обратно
Единствената смислена любов е тази на майката към децата, защото е нужна за оцеляването им.
И какво прави тази майка, когато децата ѝ поемат пътя си?
Взема си куче или хуква с мъжа си или с приятелки по екскурзии.

Има жени, които достигат до тия заключения по трудния начин, има и такива, които се раждат с тая истина в главите. Важно е жената да е обичана, обгрижена и умиротворена. Трябва й умен мъж, с добър характер, който да я обича. Първото и второто гарантират, че ще се справи в трудни ситуации, третото - че няма да я предаде. Всичко друго е бош лаф.

# 205
Кафенце, ако през всички тези години жената е била отдадена САМО на децата си и е пропускала факта, че с мъжа ѝ са двойка, трудно ще хукне точно с него на където и да е, освен към бракоразводното дело. Ако той не е хукнал към някоя друга междувременно.

# 206
  • София - Рим и обратно
Кафенце, ако през всички тези години жената е била отдадена САМО на децата си и е пропускала факта, че с мъжа ѝ са двойка, трудно ще хукне точно с него на където и да е, освен към бракоразводното дело. Ако той не е хукнал към някоя друга междувременно.
Така е, Уиш, но аз разбрах, че говорим за искрена обич. Сега, ясно е, че си обичам децата повече от всеки мъж, но не значи, че съм отдадена само на тях, нали.  Умната жена се отдава подобаващо и на мъжа си, инвестира за доброто бъдеще, така да се каже.

# 207

Б@си кефа.

Кеф си е, прочети за онази дето се прецакала 6 пъти инвитро, с големи дъщери.Всяка дето залага на мъжко присъствие и не може без него си за съжаление, факт.

# 208
Стояна, аз лично намирам голямо противоречие между това да не държиш на мъжко присъствие, но да тъпчеш някакъв мишок, дето е с теб. Като не държиш да си с мъж поне го разкарай и си живей свободно без да го унижаваш всекидневно.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 16:24 от Си*

# 209
Аз ще се опитам да обясня моята гледна точка. Първо, децата като порастат и излетят, винаги можеш да си 'вземеш' друг мъж, ако този не те кефи. Отдавна не сме във времената, в които за тези неща има възраст. За кефа, салатката, екскурзията, киното и т.н.
После, както пак казах, в нормалния случай по 2-3 пъти в седмицата има контакт с децата, ако сте в един град, което отнема доста време. Има и внуци за гледане също, и това отнема време, като включим и работата - как какво ще се прави, горе долу същото, каквото и сега, само с повечко финанси, защото няма да се отделят за издръжка на други хора.
С мъжа ми сме на приливи и отливи. Понякога много го обичам, понякога тъкмо обратното. Това си е типично за мен, аз по принцип съм с особено мнение за мъжете и е цяло чудо, че някой успява да ме задържи толкова дълго време до себе си.
Уиш, много си крайна, или бяло , или черно.. Аз те разбирам, разбирам какво имаш предвид и къде е критиката, но никой не казва, че това, че някак си не го обичаш така както си виждала нещата в детските си мечти, не те безпокои, не означава, че нямаш какво да си кажеш с този човек и че нещата са зле. Има много много степени по средата.
За авторката- аз много добре те разбирам за какво говориш. Аз този проблем съм го имала с всички мъже, с които съм била. С брак, без брак, драмите са ми еднакви. Да, и аз се провокирам от мързела им, от нежеланието да организират почивката, от сексуалните неща, с които нон-стоп се занимават главите им и изобщо за мен животът на мъжа е доста празен и безполезен, чак смешно ми става. Или има някои философи, дето дрънкат, дрънкат, дрънкат, и в крайна сметка по цял ден нищо не правят, освен да философстват за световния ред, па ако ще и с десет висши да са, мерси съм. Ох, опитах се да бъда кратка, но не успях май, за което се извинявам.

Цитат на: absurT в ср, 29 авг 2018, 21:27
И какво?
Златното яйце хремаво, ти да видиш, а оная гад, дето ти го е върнала така е за разстрел!?
Почни да пиеш глог- мента и валериан, щото накрая и децата ти няма да те изтърпят. Peace

Ето - и тук съм лошата, пък аз е чудя защо в нас угаждам на всички и пак съм им крива. Явно си имам дарба да създавам лошо впечатление в околните. Особено ако не четат внимателно, е се хващат за една дума и си доизмислят останалото. Повече няма да коментирам - кой разбрал разбрал.

Не, не си ти лошата, абсурд се заяжда винаги и във всяка тема с всички. Не е проблемът в твоя телевизор, айде сега и това да вземеш да си вмениш ... плс...

Общи условия

Активация на акаунт