Знаете ли какво установих

• 29 918
  • 418
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Любовта към децата не си хваща и тя пътя.

Не, но и не бива да се превръща в бреме за тия деца, поради липса на други занимания.

# 226

Не, но и не бива да се превръща в бреме за тия деца, поради липса на други занимания.
Естествено,че не бива. Но и не е задължително да стане така.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 00:34 от Thirteen#

# 227
Авторката след толкова години още търси съвършенството. Колко жени са на обратния хал- мъжете им правят всяка вечер скандали, чупят, викат, бият, тя се оплаква, че тя каквото и да каже, той не реагирал, просто я изслушвал и за нея той все не е свършил нещата както трябва(вратата на кокошките не бил затворил и това е голяма драма). Радвай се на спокойствието си и си намери хоби и няма толкова да ти е трън в очите мъжа ти. Явно при вас вече любовта е умряла, може да отделиш повече време за себе си, за кафенце с приятелки. Така и ти ще укротиш бесовете си малко

# 228
В момента не търся нищо - интересува ме само да си завърша образованието и за странични дейности и хора нямам нито време нито желание. За любов да не говорим - нито ми трябва да обичам нито да ме обичат. Въпреки че имам склонност да се влюбвам ама влюбване е по-безобидно и може да си го позволя някой ден като ми доскучее. Ама големи любови - no way and no chance - сърцето ми е лед

# 229
Не съм вярвала, че някога ще си помисля и кажа подобно нещо. Но стигнах до извода, че най-глупавото и пагубно нещо, което може да си причини една жена е да обича мъж.  Изключение е ако това е синът и.
Мъжете НЕ трябва да се обичат. Те трябва нас, жените, да ни обичат, но не и ние тях. А реалността е обратната - ние ги обичаме, а те са с нас, защото така им е приятно, удобно и изгодно - заради всичко, което им даваме демек. И като ни гледат как ги обгрижваме и виждат, че ги обичаме и се чудят на акъла ни. Понякога дори могат да решат, че и те нас ни обичат, но това не е първичната любов, а е защото виждат колко ние ги обичаме и преценяват, че и те трябва да отвърнат със същото. Но до този етап рядко се стига - евентуално някъде в дълбока старост може и да ги осъзнаят тия неща, и пак не е сигурно.
Съответно - велика глупост е да се омъжиш по любов. Преди твърдях, че е идиотизъм да се ожениш заради влюбване - трябва да има истинска любов, защото влюбването е временно, а любовта е вечна и велика. Сега обаче размислих, и си промених мнението - любов НЕ трябва да има. Любовта е най-сигурният начин да се прецакаш и самоубиеш. Разбирателство, уважение, лоялност, зачитане, оценяване, приятно прекарване, взаимна изгода - ДА - тия неща могат да доведат до успешен брак. Но гола любов - НЕ. Тя може и да крепи брак, в които и двамата се обичат истински. Но тоя вариант на практика е почти невъзможен, и причината е, че мъжете са егоисти и НЕ могат да обичат друг човек освен себе си (евентуално мама и тати, дори и за децата си колко обичат не много сигурно). Единствената смислена любов е тази на майката към децата, защото е нужна за оцеляването им. Любовта към мъж е велика глупост днешно време,  а брака по любов е безсмислена саможертва, която мъжете НЕ оценяват, а приемат за даденост. Толкова са жалки горките. Непрекъснато се убеждавам, че мъже трябва да се изпозлват по предназначение и да не се влагат никакви емоции в тях. Най-прекарасното чувство на тоя свят не е любовта, а чувството ЧЕ НЕ ТИ ПУКА.
Сега знам какво ще ми напишете - че това, че аз съм се прецакала да обичам грешния човек, не значи, че всички са така. Разбирам ги - и аз така разсъждавах дъъъълги години, до преди малко Simple Smile)) И то не че нещо се случи - просто нещо ми присветна изведнъж.

Нищо по-вярно не бях чела досега!

# 230
Избягвам във форума да давам съвети, но сега ще го направя.
   Skrek, мъжете не обичат да им посочваш грешките. Те и сами си ги виждат. Но нито ще си ги признаят, нито  ще се извинят. Така че, когато не си доволна от съпруга си , просто си замълчи. Няма смисъл да му обясняваш защо и как е сбъркал. Същото е положението и когато си права в някой спор. Колкото повече му доказваш, че си права, толкова по- темерут ще става  и толкова по-на пук ще ти прави.
 В такива ситуации просто го подминавай и не говори с него. Казвам ти го от личен опит. А нашите мъже си приличат. За съжаление аз късно открих тази истина, но ти все още си млада. Можеш много нерви да си спестиш.
  Ще видиш, че той може и да не се извини, но ще направи жест на помирение. След време може и да признае, че си била права за дадена ситуация. Но това трябва да е по негова воля, а не защото ти си го притиснала да го направи.
   Също така трябва да действаш и ако искаш да го накараш да свърши нещо. Казваш какво да свърши. Без да обясняваш защо, как. Точно и кратко. Ако го направи - благодарИ. Ако не го направи - направи се, че го няма и си го свърши сама, ако е спешно. А ако не е - просто го остави.

# 231
Освен първото мнение на авторката, харесва ми и това последното на 512. По-студено държание и известна доза игнор, вършат чудесна работа, когато си ядосана на мъжа си за нещо.Ние жените много обичаме драми- за най-дребното нещо се сърдим и сме способни да го превърнем от муха в слон.Аз съм много облагодетелствана с мъжа си в това отношение.Той е щастлив човек- днес може да сме се сдърпали,да сме казали нещо на криво, утре за не го е нов ден.Край.Вчера си е за вчера, утре всичко си е ОК.Аз в началото мълчах,сърдех се с дни...ставаше огромен проблем за нещо дребно.Но с времето се научих като него да правя и вече се чувствам много по-добре от преди!Е това разбира се говорим за дребни неща от сорта на нещо, че е забравил да направи, за което специално съм го помолила, примерно.Не за някаква сериозна кавга.

# 232
Пълна луна, няма родител, който нарочно би разболял детето си и ако го посрещаш със скандали заради една хрема, не само няма да иска да го води никъде, ами и теб няма да може да те диша след време.
Оф бе, оставете жената на мира. Няколко деца гледа, паднало й е пердето, само вие й липсвате да й натяквате. Що за психопати сте бе, не е истина, честно!!!
Каква хрема какви пет лева. Хремата е пример, доколкото съм запозната с такива екземпляри, същото /осиране/ се случва всеки път. И този с някакви кокошки или хреми вече прелива чашата. И установяваш, че не обичаш човека, и си плюеш в пазвата. Лошо е когато го обичаш, когато спреш става лесното. И не е вярно, че не можеш да се справиш, научаваш се и започваш да се справяш.
Става дума за сериозни състояния, главата си залагам, че в 99% от случаите това са недиагностицирани и нелекувани психически заболявания. Па вие си дуднете колкото си искате. Има науки, лекарства, терапии и какво ли не за такива и подобни проблеми с главата. Които в конкретния случай се изразяват, доколкото разбирам, в инат и нищонеправенекатохората и постояннонещоосир@не.
Ама толкова ви личи, че сериозни трудности не сте имали в живота си, като децата сте - на мен не ми се е случвало, значи не е възможно! Смях. Ми не, много неща са възможни, мен преди 2 години ме подиграха, че не било възможно това, което живея, ми не - възможно е, има и много други като мен, просто ги намерих и се преродих.
Изцяло съм съгласна с последните постове на Луна.

Аре пак крайности. Или никога повече не ги виждаш тия деца, или нон-стоп си залепен за тях. Биполярно разстройство се нарича. Истината обичайно е някъде по средата на плоскостта.

Skrek, мъжете не обичат да им посочваш грешките. Те и сами си ги виждат. Но нито ще си ги признаят, нито  ще се извинят. Така че, когато не си доволна от съпруга си , просто си замълчи. Няма смисъл да му обясняваш защо и как е сбъркал. Същото е положението и когато си права в някой спор. Колкото повече му доказваш, че си права, толкова по- темерут ще става  и толкова по-на пук ще ти прави.

Абсолютно. Толкова са комплексирани милите, че я им кажеш че са сгрешили, такава злоба ги обзема, не е истина. И не говоря за моят съпруг, пълно е с такива наоколо, вече си правя експерименти и подхвърлям нещо и гледам сеир после. Голямо его, много важни и т.н., безгрешни. А пък като ги похвалиш, се насир@т от кеф, за мен това е смешно и не мога да имам уважение. А която иска да му вади душата  с памук, аз губя изобщо всякакви чувства и ми става отвратителен, поддава ли на такива манипулации ... С такова съвсем няма да мога да вирея, може би и затова не искам да пробвам, че ще взема да разбера, че и моят е такъв .. брррр .. каква любов, какви пет лева.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 10:59 от Анонимен

# 233
  • Далече, далече
Сега, ясно е, че си обичам децата повече от всеки мъж, но не значи, че съм отдадена само на тях, нали.  Умната жена се отдава подобаващо и на мъжа си, инвестира за доброто бъдеще, така да се каже.
О, да, но това е друго. Авторката твърдеше, че единствената любов, която си струва да изпитва една жена е любовта към децата ѝ. По този повод я попитах какво ще прави, когато децата ѝ си хванат пътя.

Може децата й да са измислени, както личните й драми и душевните й терзания в друга тема.

# 234
Да бе, всичко е измислено, пък после се чудете защо никой не пише във форума, а само пързалки и си говорите по цял ден глупости.

# 235
512, все едно тоя пост го е писал мъжа ми под прикритие. Струва ми се, че си много права. Но това поведение върши работа, когато става дума за дреболии. А моят проблем е принципен и е свързан със зависимостта му от родата. Хем казва еди кой си от родата бил луд, говори глупости и т.н. хем попива и се връзва на всяка тяхна дума, защото някак си си е внушил, че те са му семейство и трябва да се съобразява с тях за всичко. Проблем е когато това не кореспондира с нуждите на настоящото му семейство - аз и децата - и разбираш, че е много дразнещо. Когато е инцидентно да е с тях и срещу мен - ОК - просто не е на моето мнение. Но когато това е ВСЕКИ път и когато е очевидно, че е на тяхна страна не защото с акъла си е преценил, че са прави, а защото вътрешната му настройка е че по дефолт трябва да е с тях без изобщо да подложи на съмнение мнението им, а реално повтаря като папагал нещо, което очевидно не разбира... в такива случаи се вижда кой за него е по-важен. Ако няма мнение трябва приеме моето, а не тяхното. И ако аз казвам, че децата имат нужда от нещо трябва мен да слуша, а не майка си, която пък по дефолт квото и да кажа ми опонира, просто щото я е яд на мен и иска да ме дразни и да ми вреди. Дори когато щяхме да се развеждаме преди време тя не се опита по никакъв наичн да спаси брака му - казала му е Щом така си решил аз те подкрепям. И това е само за да ми навреди на мен - тя е толкова глупава, че за нея не е важно синът и да е добре - важно и е да я обича нея и да ми навреди на мен. А това, че е на път да направи грешка, за която после да съжалява нея не я интересува - толкова е фокусирана в това, да ми усложни живота, че не се сеща изобщо да помисли какви последствия може да има това за собствения и син. За го убедя да направи нещо за нас, когато мама и тати искат обратното на мен наистина ми се налага да вдигна скандал, защото  той е толкова настоятелен да стане маминото, застават всички срещу мен и почват да ми крещят и аз ако не ги надвикам просто няма как да постигна моето. За целта стават ненужни скандали, които ми изпиват енергията и предизвикват омразата ми към тях. Аз това не го искам. Но не знам как да му обясня, че щом се е оженил, трябва ние да сме му приоритет, а не мама и тати.  Не се дразня от дребните глупости и грешки които прави, а се дразня от причината поради която ги прави защото от една страна тя показва принципното му отношение към мен, а от друга - че ще продължава да си ги прави, защото причината не е изкоренена. Затова му казах да ходи на психолог, да му го обясни друг човек, па беклим схване и си коригира настройката. Ако това не помогне друг начин не знам да се боря с глупостта му и ще трябва да се разведем, когато децата станат самостоятелни и не налагат да сме заедно.

# 236
  • София
Да бе, всичко е измислено, пък после се чудете защо никой не пише във форума, а само пързалки и си говорите по цял ден глупости.

Ти какво си яхнала метлата пак, та хвърляш определения и нареждаш кой и какво да прави?
На теб ли да обяснявам, че като не ти харесваме, можеш да ни подминеш без даскалски наставления и като изпаднеш в по- лежерно настроение да си поприказваме...........за поредните глупости!?

# 237
Когато аз се учих да отстъпвам в случаи, в които мъжът ми прави пълна глупост, всъщност се учих да се оставя да бъда прецакана. Това си го казвам редовно вече в такива случи и на мен помага. Ми точно този път ще се оставя да бъда прецакана. Ще дойде и моето време, децата растат, ако се наложи, както казваш, винаги можеш да се разведеш и да си търсиш друг мъж, а той и със следващата /евентуална/ жена и с по-следващата все ще си се налага и ще е нещастен, защото не знае как да отстъпи.
Да, прецакана си. Но вселената си знае работата и след прецакнята винаги идва нещо добро, неизбежно е, така е устроен животът. Ще дойде момента, в който ти ще си добре, а той ще е прецакан, само че може би вероятно ти тогава също няма да си до него, както той сега не е до теб. Всеки разбира рано или късно защо е трябвало да постъпи правилно, никого не подминава.

Да обясня за кокошките аз, че ми стана смешно. Не е въпросът какво е направил и как, а тропкането с краче, че той е правият. И това всеки път. От чиста злоба и желание да си отгоре. Написах ти и на лични - на думи казват, че сме равни, мъжете и жените, но на практика не го мислят. Обществено приемливо е да се простира, да се говори за равенство и бла бла, но всъщност много се кефят, че ходим на работа и вършим и другите неща, а те ходят на работа и отвреме навреме хвърлят боклука или измият колата - пак са отгоре, пак се вижда, че са Мъже с главно М и няма някоя ... кокошка .. да им стъпки на врата. За пред хората основно, в твоя случай за пред родата. Не съм имала такъв опит, и двете ми свекърви не са възпитавали така синчетата си, не са се правили на мъже пред родата, но пред други мъже .... чак смешно, като петлета.

# 238
  • Далече, далече

Ако имаш време и желание, прочети следната тема:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1057579

# 239
Ами да ти кажа, нямам, нито време, нито желание. И да имам желание, нямам време, наистина, и аз гледам две деца.

Общи условия

Активация на акаунт