Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 29

• 67 606
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Ще се отрази до толкова,че хората ще се сетят за 1998 г. и хиперинфлацията, ще се втурнат да купуват на юруш,защото усещат,че им се обезценяват парите и се надяват да изтеглят заем,който както тогава, да се обезцени. Но при сегашните цени не смятам,че ще се вдигнат още, няма толкова хора,че да има някакво огромно търсене. И жалко за пенсионерите, чиято покупателна способност ще пострада най-много от поскъпването на хляба, заради ниските им пенсии.

# 391
  • София
Според мен няма никаква причинно-следствена връзка.
Хлябът е стока от първа необходимост и цената му е чувствителна тема за хората с ограничен доход. Поради тази причина е любима тема за медиите. Simple Smile
Другото, което съм забелязала, че темата се повдига винаги преди да излезе новата реколта. Wink Случайност, едва ли.

https://www.dnes.bg/business/2017/07/24/prognoza-hliabyt-poskypv … -ot-esenta.348294 - "Хлябът поскъпва от есента"
http://news.bnt.bg/bg/a/khlyabt-poskpva-zaradi-novata-tsena-na-gaza - Хлябът поскъпва заради новата цена на газа

# 392
Аз не се сещам за нещо, което да не е поскъпнало - хранителни стоки, отопление, съвсем битови ежедневни неща.
Парите се обезценяват с всеки ден.
Затова напълно разбирам хората, които имат кеш и предпочитат да го сложат в недвижима собственост, вместо да го яде инфлацията.

# 393
Аз не се сещам за нещо, което да не е поскъпнало - хранителни стоки, отопление, съвсем битови ежедневни неща.
Парите се обезценяват с всеки ден.
Затова напълно разбирам хората, които имат кеш и предпочитат да го сложат в недвижима собственост, вместо да го яде инфлацията.
+1 и още ще поскъпват

# 394
Моето мнение е, че това ще се отрази на цените - няма да паднат зимата, както се очакваше. А и наемите ще се качват.
Не е вярно, че хлябът е само стока първа необходимост. Той ще повлече след себе си всичко. Така или иначе, ми е ясно, че е спекулативно.  1 кило пшеница се вдига с 15%, а 1 кило хляб с 45%.

# 395
Същото сравнение можем да направим и с поскъпването на строителните материали и труд, и цената на имотите. Спекула е, от където и да погледнеш.

Очаква ли се политическа криза, протести имало някакви, но не разбрах точно.

# 396
Т.е. ще поскъпне храната, газта, тока и т.н. Ще се вдигнат наемите....
Засега не чух нищо за вдигане с 30% на заплатите и стандарта на живот и  хората ще са готови при по-високи разходи да плащат по висок наем?
Това е българска математика странна.

Още повече, че цените на неща от първа необходимост кротко си пълзят нагоре.

# 397
Т.е. ще поскъпне храната, газта, тока и т.н. Ще се вдигнат наемите....
Засега не чух нищо за вдигане с 30% на заплатите и стандарта на живот и  хората ще са готови при по-високи разходи да плащат по висок наем?
Това е българска математика странна.

Още повече, че цените на неща от първа необходимост кротко си пълзят нагоре.

В един момент, всичко си идва на мястото. Моделът е измислен, няма да откриваме топлата вода. Каквото се изсмуче, изсмуче, и нещата си идват на място. Който се вързал, вързал.

# 398
  • София
Предстои ми закупуване на апартамент в сграда на фирма ТОБО намираща се на ул. Бунтовник . Знаете ли нещо за фирмата и сградата

За фирмата нищо не мога да кажа.
Но като живяла 2/3  от живота ми на горната улица те съветвам да не се забиваш там. Може тук да ви се стори смешно и простовато мнението ми, но Бунтовник и Горски пътник са места, натоварени с много  отрицателна енергия и клетви от пострадали бивши собственици. Бях чувала тези неща, но не обръщах внимание, подсмивах се, въпреки проблемите ми. В момента, в който продадох имота и отидох на друго място живота ми тръгна напред и нагоре.
Същото се случи и със семейство познати от Бунтовник.
Не  вярвах, майтапех се с бабините деветини, но се убедих - има нещо в мястото.

# 399
От нова година държавните заплати ще скочат с 10%, от 01.09 са вдигнати и учителските. И частният сектор някак ще се нагоди, няма избор.

В тоя модел първо скачат цените много, после заплатите ги догонват.

# 400
От нова година държавните заплати ще скочат с 10%, от 01.09 са вдигнати и учителските. И частният сектор някак ще се нагоди, няма избор.

В тоя модел първо скачат цените много, после заплатите ги догонват.
10% ръст на заплатите, при 30% инфлация, за последната година? Плюс индекса, който отчитат за последните два месеца? Голяма си майтапчийка, Румка. Ако имаш да продаваш, действай. Последен шанс.

# 401
Румка, хайде стига вече. Първо тоалетната хартия поскъпна, сега и хляба.
Пускай го тоя апартамент под наем за 700-800 лв. и си свиркай.
Обикновенните хора няма да спечелят от инфлация и високи наеми.
И ти няма да спечелиш. Защото с тия 7-800 лв. ще можеш да си купиш по-малко неща, отколкото например с 600 лв. днес.

# 402
Аз не съм казала, че ще спечеля - откъде го измислихте?! Исках да кажа, че това, което наблюдаваме, НЕ е имотен балон, а движение на цените нагоре: хляб, тоалетна хартия, закуски, ток, имоти.

Защото тук една група хора твърдят, че имотите растяли балонно.
Ако това беше вярно, щяха да растат САМО те, без останалите неща.
Ама ето, че не е така.

Никой няма да спечели, всички ще изгубим пари от тая работа...

# 403
Никой не е казал, че имотите растат балонно. Само, че има надценени имоти. Достатъчно интелигентни сме да знаем, кое с колко расте. Не ни убеждавай, на кое, колко е цената, защото ставаш смешна.

# 404
Ако се повишават заплатите, преките външни инвестиции ще намалеят, защото чуждестранните компании ще отидат другаде. А младите хора с образование не искат да работят про Бай Пешо, който ги осигурява на минимална и ги цака с отпуските. Съответно ще избягат. Като няма работа, всички ще продават имотите, в които са инвестирали, съответно като всички продават, а никой няма пари да купува, знаете какво става. Така че не се молете заплатите да се вдигат, а цените да не растат.

Общи условия

Активация на акаунт