Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 29

• 67 432
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Понеже явно познаваш района. Искам да попитам какво ти е мнението за ул Искър в района между ул Петра и ул Панайот Волов?

Ми екстра си е, стига да не ти пречат самолетите. И друг път съм писала - за мен те са единственият реален кусур на локацията. Но реално са наистина дразнещи в периода юни - август. Тогава явно са повече, а и след това затваряш прозорците. Сега, на затворени прозорци и пуснат телевизор, на практика няма дразнители.

# 721
Но ако изборът ти беше между СМГ и Люлин 3, пак ли щеше да вземеш по-големи спални, ама в Люлин 3, вместо по-малки спални до СМГ?

Не познавам Люлин 3, но ако ми трябва определено жилище ще търся най-доброто място, на което мога да взема каквото ми трябва, но няма да взема двустаен, ако ми трябва тристаен, само и само за да е в престижен район. И спални кутийки няма да взема за да се хваля, че гледам Докторския паметник примерно.
Освен това аз не казвам, че локацията не е важна, а че да се търсят най-топ модерните и престижни локации е глупаво, защото за много по-малко пари може да се вземе жилище на все пак много приемливо място. Т.е. тезата ми е, че локацията не е всичко, а не че локацията не е важна. И затова се дразня от разни клишета от сорта 'Цената зависи от три неща - локацията, локацията и локацията'. Това е така за супер луксозните имоти само, защото много богатите не купуват жилище, а престиж.
Това обяснява и останалите ти приказки по въпроса Simple Smile Човек, живял цял живот центъра, макар и не най-добрата му част, тРудно може да си даде сметка за подобна дилема.

# 722
Понеже явно познаваш района. Искам да попитам какво ти е мнението за ул Искър в района между ул Петра и ул Панайот Волов?

Ми екстра си е, стига да не ти пречат самолетите. И друг път съм писала - за мен те са единственият реален кусур на локацията. Но реално са наистина дразнещи в периода юни - август. Тогава явно са повече, а и след това затваряш прозорците. Сега, на затворени прозорци и пуснат телевизор, на практика няма дразнители.

1200 евро за м2 в нова кооперация с хубаво разпределение нормална цена ли е за точно тази част на ул Искър?

# 723
Това обяснява и останалите ти приказки по въпроса Simple Smile Човек, живял цял живот центъра, макар и не най-добрата му част, тРудно може да си даде сметка за подобна дилема.

E, чак пък цял живот. Все пак избягах от лошата част на центъра (района на площад Славейков) преди четвърт век.  

1200 евро за м2 в нова кооперация с хубаво разпределение нормална цена ли е за точно тази част на ул Искър?

Ниска е тази цена за там. Вървят по 1500-1800. За толкова пари сигурно е леко в страни, близо до булеварда или има друг кусур.

# 724
Аз не бих си купила ап с екстра шум от самолети, по-точно основно трасе на самолети, чуват се и при затворен прозорец.

# 725

E, чак пък цял живот. Все пак избягах от лошата част на центъра (района на площад Славейков) преди четвърт век.  

Ниска е тази цена за там. Вървят по 1500-1800. За толкова пари сигурно е леко в страни, близо до булеварда или има друг кусур.
Мерси за информацията.

# 726
Абсурд да са такива цените там.

# 727
.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 00:21 от Анонимен

# 728
Стига глупости локация, та локация. За едни една локация може да е хубава, за други - друга. Не мисля, че точно това е най-най-важното. Веднага давам примери: Ако локацията наистина е най-важното, защо студентски град се претъпква, ама ужасно се претъпква и с лошо качество на строителството. Да не би там да е супер готино да правиш семейство и да отглеждаш дете, точно с извинение в най-голямата селяния в града? Буквално имам чувството, че където и да им направят блок, новодомците купуват там. Защо Младост бие рекорди за цени за краен квартал, ако всички предпочитат да живеят в така прехваления център?

# 729
В контекста на горния пост искам да добавя, че тази година в София е някакъв ужас. Населението на града е около 3 милиона вече сигурно.

Прекалено е евтино да имаш кола/барутник в тази държава.

# 730
Стига глупости локация, та локация. За едни една локация може да е хубава, за други - друга. Не мисля, че точно това е най-най-важното. Веднага давам примери: Ако локацията наистина е най-важното, защо студентски град се претъпква, ама ужасно се претъпква и с лошо качество на строителството. Да не би там да е супер готино да правиш семейство и да отглеждаш дете, точно с извинение в най-голямата селяния в града? Буквално имам чувството, че където и да им направят блок, новодомците купуват там. Защо Младост бие рекорди за цени за краен квартал, ако всички предпочитат да живеят в така прехваления център?
Точно заради локацията локация де:
1. Студентски град- много силно търсене на квартири от студенти. Много апартаменти, качество на кой му дреме, нали наематели бол. Таргета не са семейните двойки в СГ
2. Младост - метро и бизнес парк

Каквото и да си лалате... локацията винаги е едно от най-важните неща. Всеки човек има своя любима локация и тя му е едно от най-важните неща. Един харесва една локация, друг друга...

# 731
Същинският Студентски град е като гето, става само за местните, т.нар. студенти и за обслужващия цялата тая простотия персонал.
Младост си е модерен краен квартал, те по града може и да не слизат, работа в центъра нямат.

# 732
Същинският Студентски град е като гето, става само за местните, т.нар. студенти и за обслужващия цялата тая простотия персонал.
Младост си е модерен краен квартал, те по града може и да не слизат, работа в центъра нямат.
Селските райони държат цена, и имало защо  hahaha.

# 733
Младост е удобен квартал, в който има много офиси с платежоспособни служители. Те искат да бъдат наблизо, готови са да купуват и наемат, има си училища, детски градини, площадки и места за разходка, всякакви магазини и услуги, добре развита мрежа от градски транспорт, инфраструктурно не е зле на фона на останалата част на София... Може да е субективно, но там не ме е страх вечер в тъмното, а в редките случаи, когато съм ходила в Люлин, и през деня ми е несигурно и неприятно. Осезаемо по-чист въздух.

Бих сложила и доста минуси на краен квартал, но забелязвам, че те на малцина правят впечатление. За мен търсенето и цените на имотите вече са надценени, но знае ли човек. Голям плюс - излизаш бързо от София към Хемус, Тракия, бърза връзка с околовръстното и северната тангента.

# 734
Точно заради локацията локация де:
1. Студентски град- много силно търсене на квартири от студенти. Много апартаменти, качество на кой му дреме, нали наематели бол. Таргета не са семейните двойки в СГ
2. Младост - метро и бизнес парк

Каквото и да си лалате... локацията винаги е едно от най-важните неща. Всеки човек има своя любима локация и тя му е едно от най-важните неща. Един харесва една локация, друг друга...

В Студентски град точно със семейни се пълни, а не със студенти, а за Младост освен че е презастроено и грозно вече, друго не мога да кажа...

Общи условия

Активация на акаунт