Отговори
# 165
  • Кюстендил
Е,аз пък да ви подразня,на нас ни раснат зъби ама тая нощ е спала като пън,та 4ак до 10:20,за което мама беше на 7 небе.Най-после и аз да усетя какво е ден и какво е нощ.Абе мами как го постигате това с миенето на зъби,то на мойта като си сложа пръста в устата и хапе до кръв,ве4е сам с 2 прехапани пръста

# 166
  • София
Ха, добър ден от нас  Hug

Искам първо да питам и да се оплача.Момичета, не знам зъби ли са или някакви си прищевки на малкия, но нощем много често започна да се буди и да мрънка.До като не стана да дам биберон,  сок или да го завия дори не престава.Сигурно ставам поне по 15 пъти на нощ, без да преувеличавам  Tired Как е при вас хавата в това отношение  newsm78

Ване, Емко и ВЛади верно си приличат, особено на моменти.Яд ме е, че още не сме ги снимали заедно - ама така портретно  Laughing
За басейните от метро много се чудя, защото на нас ни подариха доста по-голям и по-висок, но пък няма занимавки.Май ще си останем с него пък ще сложим вътре други играчки.  Grinning
Уел, съжалявам за издънката по край пристигането.Стискам палци в петък всичко да е наред!Сигурно ти е много изнервено, но устискай още малко  Praynig
Наде, като предлагаш "фън шуи" дай малко инфо, или поне сподели от къде в нета мога да попрочета  Hug
Мамо Яки, хайде скоро да черпите за ходещи крачета  smile3539
Бъжева, много сладки снимки и коментарите към тях   bouquet За кръщенето да ти кажа, като се замисля, на всякъде атмосферата е меркантилна и всичко е осъвременено, и опорочено, но все пак  Rolling Eyes
Машинка, моят син и той успява да похапне хартия, но трябва доста да ме е дебнал за да се случи  Mr. Green
Надееее, какво стана с питкатааааа  Thinking, държиш ни в напрежение, а  newsm78  Mr. Green
Това за червилото и "папу"-то много ми хареса  hahaha
Пипенце, какво стана?Купихте ли билети за влака  newsm78През нощта ли ще пътувате?
Еми, и аз нямам особен успех с миенето на зъбите, но за това пък всяка сутрин като се мием пада голямо плискане и мокрене и Влади си умира от кеф  Grinning
ВесиД, къде валя град бе  Shocked #Crazy, не съм видяла, но сутринта как трещя  newsm43

А днес да почерпим ние с Влади и Кико, че ставаме на година и два месеца  Hug   food002 beer3 smile3510 Popcorn kaffeetrmker_2 cook

# 167
А днес да почерпим ние с Влади и Кико, че ставаме на година и два месеца  Hug   food002 beer3 smile3510 Popcorn kaffeetrmker_2 cook

Верно бе.... срамммм Embarassed

# 168
  • София
Стига с тез' алкохоли, ще ме пропиете. Mr. Green

Тъй, вчера бяхме при Драганов и да споделя, за който го интересува: каза, че крачетата са му абсолютно прави Grinning (за което всъщност малко се притеснявах), доволен доктора остана, с една забележка, за това, за което Еми беше писала преди - да не спи по корем и да не му даваме да седи (прикляква в нашия случай) на коленца, с крачетата извити (абе като Лили на снимката). Тъй като го прави от време на време (примерно на коленца и си бута количките), а също и спеше надупен известно време, затова сега като ходи леко са му навътре стъпалата, което ще се коригира, като не му даваме да спи по корем и да "седи" по японски ли, как беше. Ноооо, не се ли коригира сега ще стане плоскостъп и ще трябват след 2-3 г. стелки, спец. обувки, т.н. Confused Похвали ме, че добре съм го гледала, а щом не съм си окипазила първото дете, значи с второто няма да има никакъв проблем. Голям образ е този Драганов. Laughing

За обувките и сандалките - каза при деца до 3г.6м. никакви чехли, джапанки, сандали без пети. Обувки, пантофи, сандали трябва да са с твърда пета, за да е стабилно. Каза, че тези, които сме му взели са точно каквито трябва, стелката не е задължително да е ортопедична, но и не пречи. Ами това е май. newsm78

Хайде толкоз за сега, че съм на друга вълна и още не съм си събрала съвсем акъла (даже си подминах офиса  Crazy ooooh!). Ама вие пишете, та да имам да чета. Laughing  bouquet

# 169
    Здравейте, сладинки Hug

НапраУ ми е нарушен форумския тонус Crazy, но ми липсвате Heart Eyes

Вчера всичко мина страхотно, на вид не я докарах питката, но вкуса й беше мноо амбициозен от моя страна Blush, дори не съм очаквала, вчера всички ме фалиха Blush
Беба с моя помощ бе насочена да тръгва след питата, но пък без никакво колебание си взе термометъра, нарочен за медицина Grinning, доста по- късно поопипа химикала и един речник, но толкуз Stop След самия обичай милата се захрани с питка, преди което я потупа изпитаващо hahaha

Влизам в режим отпускарски, след като мина събитието Naughty Тука има много хубави детски кътчета, лУбим Виенски, където правят най- вкусния ягодов шейк, но най- вече сме като италианска фамилия и Анко има много близки, които й обръщат внимание Whistling

Чета тука за сапуни, четки за зъби, пълно пречистване, а hahaha
Доне, поне цяла вечер детето ти е ароматизирало приятно стаята, кой кът теби, като в масажна стая на тайландка Crazy

Дамаянти, от как се е родила Али не съм легнала и цяла вечер да не се събуди,и до сега си ставам, вземам я, ти поне биба или вода даваш, пък аз цяла зима спах с извадени гърди на хладнУ ooooh! Сигур нещо зъбки  мъчат Thinking Дано бързо му минава Peace За ФЪН шу-я аз от книги съм чела, но пробвай на търсачка в гугъл-а Grinning

Ето снимки Hughttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=43424

Целувам ви  bouquet

# 170
Здравейте,сладурки и сладуранчета!
При нас новините не са весели,защото Моника има алергия към черешите.Сега давам Кларитин и витамин С.Е,кво да се прави явно не може да се разчита на някво качество на плодовете,които се предлагат.Докторката каза че плодове,които не зреят на слънце крият сериозен риск.Това го пиша най-вече,за да ви обърна внимание тъй като аз не очаквах подобна реакция от черешите точно.
Иначе се чудя има ли начин да помогна на Мона да се отпусне вече и да почне самичка да върви или пък причината е в това,че още не е готова,знам ли.
Ваня, Драганов мен сигурно здраво ша ме нахока дето Монка чак се пролази,а за самостоятелно ходене незнам кога ще е готова.Както и да е задъ;жително и ние ще го посетим пък ако трябва ще ме мъмри кво да се прави.
Стягаме се за кръщането в събота и много се вълнувам от това как ще реагира Мона на ритуала.
Хубав ден и целувкиии

# 171
Добър ден! Simple Smile

Честито на големите мъже - Влади и Кико! Hug

Наде, честита ви лекарка Simple Smile Явно си е целеустремена Али и още от сега знае какво иска! Пък питката ти изглежда много добре, що пък да не си я докарала на вид Thinking Ама като я гледам Али с какво рокле е спретната, явно си е доста хубаво времето там.
Мария, много неприятно това с алертгията Rolling Eyes Аз давах на Гери няколко пъти черешки и при нея няма реакции.
Ваня, браво за похвалата от Драганов Grinning Ама от спането по корем ли може да се стигне до плоскостъпие newsm78
Дамаятни и Гери се буди доста често за вода и биба - е, не чак по 15 пъти, ама по 3-4 на нощ е нормално при нея.
Машинка, при нас проблемът с количката беше, че се прегъна едната тръба.
Като прочетох какви странни неща похапват Кико и Лили Crazy, хартията наистина се оказва доста безобиден вариант.

Хайде, стига толкоз, че Гери дойде да блъска по клавиатурата!
Хубав следобед! Hug

# 172
  • София
Ване, мерси, че сподели инфото от Драганов с нас  Hug
И аз като Бъжева се чудя какво общо има спането по корем и плоскостъпието  Rolling Eyes  newsm78  Shocked
За сандалките и обувките знам и за това купихме с твърд форд на петичката  Peace
Почвайте да работите за второ до като не си изгубила тренинг от Емко  Laughing  hahaha Тоя Драганов е голям зевзек явно.
Знам случка, как една приятелка завела дъщеря си на преглед.Много хубаво момиченце.Той викнал бащата и казал:
"За един баща най-голямата мъка е да има грозна дъщеря, но ти ....с твоята красавица дълго няма да живееш"  Joy
И Ване,на каква вълна си, че чак офиса подмина   Thinking  Mr. Green
Наде, питката си е екстраааа, мммммм, чак тук замириса  Laughing.Гледам ви на снимките всички сте летно облечени и Али е само по памперс и рокля, а ние тук умряхме от студ  cold
Туй голямото момиченце чие е , че пропуснах нещо?ГЛедам го с какви интересни чехли с токчета е  Shocked .А на общата снимка как ви отива семейно още едно детенце  Hug   bouquet
Много сте хубави всички - пу-пу !
Мария, съжалявам за алергията на Мона, но дали е от черешите или от нитратите в тях?Знам, че черешите не са алерген  newsm78 (може и да греша) .Весело изкарване на кръщенето!Ще чакаме снимки  Peace
Бъжевааа, Гери е вече голяма девойка  Flutter,  няма ли да смениш аватара   bouquet
Аз пък да ви се похваля.След дълги размисли с мъж ми решихме да кръстим едно момиченце от един дом за деца без родители и на 25 ще съм кръстница  Blush Много се вълнуваме!
Лека вечер на всички ви!   bouquet

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 17:24 от Дамаянти

# 173
  • София
  Доне, мистър Бийн не ме кефи. Днес нали няма алкохолец  Mr. Green
  Ваня, мерси за инфото от Драганов и браво за похвалата   bouquet
 Наде, честита ви докторичка  Peace. Поздравление за питката   bouquet
  Мария, бързо да се оправя Мони и всичко да е наред за събота  baby_neutral
  Дамаянти, добре сте решили за кръщенето Hug
  Много, много усмивки  Heart Eyes Laughing

# 174
  • Paradise
Добър ден и от нас (то май вече вечер станало Tired)
днес цял ден нямахме нет заради това гадно време Confused
Билети все още не сме купили, вчера не успяхме да се класираме за гарата по ред причини, като гледам и днес няма да е, но поне утре успеем.

Ваня, мерсаж за инфото от Драганов. Аз нещо май не схващам неговите препоръки - никакви сандали, никакви чехли, дъра-бъра, само обувки с твърд форт (ако е възможно от неговия магазин Wink), а пък за прохождане и въобще лятно време най-добре детето да е босо (всички доктори го казват).... нещо, честно, хич не мога да го разбера.
Аз не съм водила дребния при него и не възнамерявам, защото като цяло отзивите за този доктор не ми допадат, както и отношението му като цяло към момченцата.
а това мен определено ме разби - връзката между плоскостъпието и спането по корем; по мои наблюдения една голяма част от бебетата спят с дупетата нагоре, а пък като пораснат, всичко си е ок...
Както и да е...
Иначе е супер, че те е похвалил и теб и Емко, това се случва мноого рядко при него... Peace
Nadejdica, питката има вид, що се оплакваш, че няма .. ми добре изглежда Simple Smile Ха честита ви дофторка Simple Smile Simple Smile Simple Smile Ми много топло ще да е в Града на младостта - много тъй леко сте облечени, явно времето е готино, а не като тук в мъгливата и дъждовна София.... (но това не ми пречи да съм настроена на морска вълнА)
MariaYo, много кофти с алергията на Мона, адски добре те разбирам... Макси продължава да пие Зиртек, но при нас никой не казва от какво е. А как са установили, че е от черешите?
Дамаянти, при нас има вечери, в които се буди през 20 минути, има и нощи, когато спи (това е по-рядко срещаното). Понякога е от зъби, но понякога е жаден, топло му е-студено му е. Но определено хич не е забавно. Май до 3 годишна възраст не трябва да си мислим, че ще се наспим...
Къде ще кръщавате детенцето от дома?

# 175
  • София
За спането по корем - Драганов ми обясни, че тогава краката са напрегнати и стъпалата се изкривяват, затова (дано ме разбрахте). Показа ми на крачетата на Емко как като му ги завърта навътре стъпалата става с лекота, а навън е тегаво, но ако сега следим за спането и седенето ще се коригира от само себе си.

Мария, и аз останах изумена - алергия от череши точно  Shocked - да не би наистина да са били пръскани или нещо такова. newsm78 Неприятна работа  Confused. А за прохождането - Драганов май не беше особено очарован, че Емко е проходил на 11 м. Всъщност като бяхме на първия преглед (на 2-3 м.) ми беше казал, че ако едно дете проходи на 1г.1м. то значи майката е добра, а ако проходи на 1г.2м. майката е много добра, т.е. колкото по-късно по-добре. Simple Smile
И приятен и светъл празник в събота.  bouquet

Дамаянти, честита ви кръщелничка.  bouquet
Почвайте да работите за второ до като не си изгубила тренинг от Емко  Laughing  hahaha
С нас пред кабинета му чакаха и семейство с бебче на 2 м. - едно такова мъничко, мишленце, чак се замислих дали и Емко е бил толкова малък.  Laughing И честно казано не е вярно, че не ми се прииска пак малко бебче. Ама да си имахме жилище... Confused

И Ване,на каква вълна си, че чак офиса подмина   Thinking  Mr. Green
Задействахме въпроса за жилищен кредит. Хубавото е, че май скоро ще го бъде  Grinning Grinning Grinning, има още доста за уточняване, най-гадното е, че родителското тяло и от двете страни може да помогне (там с една допълнителна ипотека), но ги е страх и ни е много кофти. Cry Cry Пак сами ще се оправяме, ама иначе всички са с претенции... Confused
А за Емко и Влади - и мен ме е яд, че нямат хубава снимка заедно, въпреки че още можем  Peace, така като гледам сега Емко с късата косичка пак доста си приличат. Heart Eyes

Наде, що бе, питката ти има много добър вид (пък да не говорим като за първи опит).  chef И вярно явно при вас е доста топло - ние тук в офиса сме пуснали климатика  Crazy (ми то в офиса по-студено отколкото навън).

# 176
  • София
pipince, Драганов каза, че ходенето бос има ефект само навън - ако имаме двор, трева... Питах го за буйките - каза, че вече им е минало времето, носят се меки обувки само докато прохожда, т.е. докато се учи да ходи, щом вече ходи стабилно сам му трябва обувка с твърда пета. Пък за мнението му за момченцата си права - първия път (като беше на 2 м.) взе да ми обяснява как се развивали по-бавно, дъръ-дъръ, едва ли не моето дете ще е все по-назад от момиченцата, само щото е момче. Ми не съм съгласна, де. Crossing Arms Според мен си е всичко до дете, ген, характер, навици в семейството и т.н.

Абе отдавна ми се ще да предложа (ама уж чакам да се оправи времето) - една съботна среща на априлчетата. Навити ли сте? Ама някъде, дето да имат място да щуреят. Дават го вече затопляне, дано да познали. Grinning
(Вчера пак докато чакахме пред кабинета на Драганов имаше едно момиченце на 1г.1м. - бяха големи скици с Емко, закачаха се, имитираха се, та мисля, че и на нас и на децата ще им е интересно Wink)

# 177
Ами аз не съм доктор и не разбрах как я определиха,но то аз и нищо друго ново не съм и давала.А че не е от черешите,а от боклуците,с които ги обработват това не го отричам.То,такова е становището и на лекарите.

# 178
  • София
Пипенце, дано успеете да си купите билети.  Peace
Това с недоспиването до 3 години направо ме  Tired (спи ми се , ах как ми се спи  ooooh!)
Кръщенето е организирано и е за няколко деца от различни домове.Организираме си го ние от фондацията "Движение на българските майки"  Hug Ще бъде в някаква църква в Дружба (до някакво езеро  Embarassed - не знам още къде се намира точно  Blush )
Ване, искрено ви завиждам за задействането на жилищния кредит.Това не мен ми е болна тема - споменавала съм вече  Cry.От месец се ровя в нета за оферти и като гледам какви са цените ми се изправя косата  smile3511 Изгледи за нас скоро няма  Cry
Идеята за среща много ми харесва, но тази и следващата събота и неделя просто ми е невъзможно  Tired

# 179
Здравейте мили майчета!
Нямам никакво време да пиша, така, както ми се иска, но искам да ви питам нещо относно ваксината за шарките,
"Биха ни тази ваксина за шарките на 1г. и 1м., и още вечерта на Анди започнаха да й излизат нещо като плюски. Първо мястото силно се зачервява (може и на резка, като одраскано) и малко след това се надува като пъпка или по-скоро като току що охапано от комар, но без връх. Известно време след това изчезват. Аз си мисля, че това е реакция от ваксината, но случвало ли му се е на някой? И въобще какво ви е мнението?
Между другото биха и я преди 4-5 дни и още излизат."

Пуснах този пост в Майките, но не ми харесаха отговорите, а и знам, че тук повечето сте я правили, та ще съм ви благодрана, ако споделите за реакции. Ще съм благодарна и на вещия татко, ако се включи. Благодаря предварително!

За среща в събота съм ЗА!

Общи условия

Активация на акаунт