Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 872
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
към kokona24... преди поставянето на брекетите и аз имах застъпване м/у 2 и 3 зъб мисля. След няма и 2 месеца от поставянето на бркекетите се изправиха и лъсна кариесче... бях в шок ...как се възможно там да се образъва кариес.
Но, позволяваше лечение, просто ОД маха дъката и се работи върху кариеса, нищо сложно .

# 661
Здравейте, тази седмица ще идваме в София на ортодонт но съм много притеснена.
По телефона спомена за вадене на зъби Sad
Някой има ли правени по този начин? Какъв е реда, най вероятно отнема време да зарасне и след това брекети.
Резултата след това добър ли е?
Сина ми и той много се притесни.
Аз бях така - извадиха ми 4-ти горни и долни. Успокой го, че се вадят с упойка и не се усеща болка нито по време на ваденето, нито след това. Само не разбрах това с ваденето как го прецениха по телефона без да сте отишли на преглед...

# 662
BIBI 1, и на дъщеря ми в плана на лечение имаше вадене на 4 зъби горе и долу. Извадихме един , но чак тогава започнах да противореча на ортодонта! Съжалявам и за този изваден зъб! Сега ще продължи лечението с поставяне на ластици. Винаги има и други начини. Не се съгласявайте, преди да разберете какво друго може да се направи. Това са здрави зъби, а ваденето беше травмиращо за дъщеря ми, въпреки , че беше уж готова. Да можех да върна времето назад, не бих го допуснала. Предоверих се! Много добре обмислете.

# 663
Без да съм специалист смятам, че има случаи когато ваденето е по-доброто решение. И за миг не съжалявам за 4-те зъба, които ми извадиха, но аз бях тежък случай и бях пробвала друг метод преди това. Резултатът при мен беше отличен и доказано траен.

# 664
Здравейте, тази седмица ще идваме в София на ортодонт но съм много притеснена.
По телефона спомена за вадене на зъби Sad
Някой има ли правени по този начин? Какъв е реда, най вероятно отнема време да зарасне и след това брекети.
Резултата след това добър ли е?
Сина ми и той много се притесни.

Потърсете мнение от поне двама специалисти.

# 665
Благодаря Ви.
Сина ми е с отворена захапка и контакт само на 7 зъби.
В Пловдив - охх аххх отивайте в чужбина Flushed
Реших 2ро мнение в София, и само като и казах това по тел и вадене.
Не ми се иска, трябва да има и друг метод. А и сина ми е на 16,пубертет..противи се Head Band
Ще видя в четвъртък какво ще предложи
Queen L какво наложи вадене на 4 зъба? Ако е удобно да споделиш. .

# 666
Късно започване на терапията /17 години/ в комбинация с много фина челюст и едри зъби. Допускам, че може да е имало и други проблеми, но вече не си спомням подробности. Свалих брекетите доста отдавна Simple Smile 

# 667
  • Ланкър, планините Овнерог
Дъщеря ми (17г) е с брекети от 2м след вадене на 2 зъба - 1 горен и 1 долен. И двата предни. 3-ма ортодонта потвърдиха, че се налага. Извадиха ги на  2 пъти. От ваденето на втория до слагането на брекетите имаше 4 дена. За 2м дупката на долния вече я няма, т.е. другите се наместиха и запълниха, за горния ще почака повече. Много се притесняваше и тя, но не от самото вадене, а от това, че ще е без 2 предни зъба известно време. Свикна вече. При дъщеря ми се наложи вадене, защото няма един резец и няма зародиш на такъв, от което нямаше никаква симетрия и първите резци бяха тръгнали вече на една страна. Ако бяхме сложили брекети, а не бяхме вадили, рискувахме след време да стане и тя с отворена захапка.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 20:43 от Гита Ог

# 668
Здравейте, имам следния въпрос:
днес направих консултация на дъщеря ми, която е на 13 години. Тя е с големи, ужасно гъсти зъби, като е носила шина 2 години за отваряне на място - между 8 и 10 годишна. След това ортодонтът каза, че трябва да почакаме да пораснат постоянните зъби, поне седмите, и да видим какво ще се прави, защото е видно, че има нужда от още лечение. Тя има и много изразена дълбока захапка - с долните резци се хапе по небцето, изобщо всичките зъбчета сочат напред, като човка.
Старият ни ортодонт ми съобщи цена от 3000 евро. Ококорих се малко, но после се замислих, че при нея случая е тежък - освен подребата на зъбите, трябва и корекция на дълбоката захапка и се очертава поне година и половина - две носене. Може би и вадене на мъдреците, тя едва има място за седмите зъби. Според вашия опит, прекалено висока ли е сумата?

# 669
Абе, и дъщеря ми е сложен случай и заедно с брекетите, носи и 3 ластика в устата си денонощно за оправяне на захапка, но сумата, която платихме е 3300лв.

# 670
Гита Ог, за кой град е тази сума?
Аз държа да сложа изцяло бели брекети, стоматологът ми работи с някаква американска система за 3500лв, но само естетично подрежда зъбите, без да коригира захапка. Аз май нямам проблем с нея, но другата седмица съм на второ мнение, да видим.

# 671
В София сме. Цената е за метални брекети.

# 672
Здравейте,
да споделя и аз моят опит с брекетите.
Когато бях 12-13 годишна носих брекети. Имам ужасни спомени от онова време: болка, дискомфорт, рани, унижение. На 26 сложих брекети отново. Е, нямаше нищо общо от преди 10-15 години. Много по-комфортни, не се забелязваха толкова или просто на мен не ми пукаше.
Носих Деймън Клиър брекети, цената им беше 3600лв. Поставяха ми ги в Пловдив.

# 673
Здравейте,
да споделя и аз моят опит с брекетите.
Когато бях 12-13 годишна носих брекети. Имам ужасни спомени от онова време: болка, дискомфорт, рани, унижение. На 26 сложих брекети отново. Е, нямаше нищо общо от преди 10-15 години. Много по-комфортни, не се забелязваха толкова или просто на мен не ми пукаше.
Носих Деймън Клиър брекети, цената им беше 3600лв. Поставяха ми ги в Пловдив.
А при кого в Пловдив?

# 674
Цената за двете челюсти ли е?
Може ли някой да коментира цена за поставяне на damon clear, съвсем ориентировъчно? Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт