Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 940
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И на мен ми казаха да не използвам електрическа, но само за два месеца с механична видимо се забеляза разликата. По препоръка на зъболекарката си отново започнах с електрическа и така две години, не бих я заменила.
Ортодонтите съветват да не се използва електрическа четка предполагам от гледна точка да не се отлепи брекет. При мен отлепяме до сега не е имало. За мен хигиената с брекети би следвало да е доста по завишена, а това без ел. четка и зъбен душ не знам как би било възможно. В крайна сметка какъв би бил смисъла, ако изправим зъбите, за сметка на здравното им състояние.

# 481
Моята ортодонтка още на самото поставяне  ми каза, че няма никакви проблеми да използвам електрическа четка . И аз предполагам , че съветват да не се използва от гледна точка на това , да не се отлепи брекет. Аз,  също, вече година почти , нямам никакви проблеми. С механичната четка , след измиването, зъбите са ми отново "мръсни" , а съм се четкала примерно 10ина минути.  С електрическата нямам такива проблеми.  

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 00:34 от Stacey91

# 482
Здравейте.
Нося брекети от 4 години и половина и предстои да ги свалям, но ортодонтката ми каза, че се налага да нося тренер вместо ритейнър, защото зъбите са нестабилни и след свалянето на брекетите ще се разместят. Има ли някой, който носи или е носил този тренер?
https://www.google.com/search?
q=myobrace&client=opera&hs=rRh&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKkYSr8Z_gAhUMQhoKHaRgDx8Q_AUIDigB&biw=1331&bih=605#imgrc=lv4-D_1l0lSGwM:
Аз нося подобен тренер , при мен е обаче само на горната челюст , а на долната съм с постоянен ритейнър зад зъбите. Това при теб предполатам трябва да го носиш , за да ти се донамести захапката , поправи ме ако греша.

# 483
  • Ланкър, планините Овнерог
Ооо, хигиената сега е по-сложна от преди брекетите, но определено не на четката разчитаме. Дъщеря ми ползва ортодонтска четка, интердентална четка, зъбен душ, някаква друга четчица, плакне с вода за уста+ кислородна вода. А и от време на време таблетки за оцветяване, за да се види какво е положението с плаката. Искрено се надявам душът да заменя конеца за зъби, защото с него хич не се справя. Нещо не може да прокара м/у брекетите и се изнервя и го заряза.

# 484
  • Бургас
Чувала съм, че с такива водачи става доста по-лесно. Самата аз не съм пробвала, но е добра идея и не са скъпи.
https://apteka.framar.bg/30056924/гъм-водачи-за-конци-25-бр

# 485
  • София
Лично аз използвам тези, тъй като на Gum никъде не мога да ги открия.

https://remedium.bg/oral-hygiene/oral-b-super-dental-floss.html

За мен лично наистина конеца е ефективен, с интерденталните четки е по-лесно, но при мен много бързо се изкривяват и разраняват венците.

# 486
И аз в началото бях взела ортодонтския конец на Oral B, но така и не можах да свикна с него, много ми е дебел, удобно е това, че има водач. Преминах на обикновения конец пак на Oral B, два вида са по нашите магазини -- сатенен ментов и обикновен без восък. Ползвам си ги без проблем с брекетите, първоначално ми отнемаше десетина минути да си изчистя зъбите, но бързо свикнах и сега ми отнема не повече от 5.
https://www.google.bg/search?biw=1366&bih=657&tbm=isch&a … rc=SPceR5-zpsJuwM:

https://www.google.bg/search?biw=1366&bih=657&tbm=isch&a … rc=ydsHYvT71yjsaM:

# 487
Здравейте, исках да попитам за отзиви за доктор Петър Маринов - гр.Варна. Искам да сложа брекети, а той е първия ортодонт който не иска вадене на здрави зъби, а само на мъдреците. Много се зарадвах когато ми го каза, но като се разрових в сайтовете няма никакви отзиви за него, а се притеснявам ( все пак не съм дете, а съм на 28г.). Много Ви моля ако някой има мнение за нето като ортодонт да пише. Благодаря Ви.

# 488
  • София
Аз ходих при 4ма ортодонти преди да се спра на някой, и 4мата ги питах относно електрическите четки за зъби - по специално за Филипс Сониккеъ. На всички отговорът беше един и същ, да продължавам да я използвам.
Относно душа от Лидл - взех го и го пробвах, ОК е, а мъжът ми е във възторг от него.
На мен ми предстои среща с ортодонта да обсъдим плана на лечение и ги слагам Simple Smile

# 489
  • На острова
Ползвам само и единствено сатенения флос, който Auspicious е показала на Oral B. С друг не мога и да си представя да се почиствам. Аз съм казвала и преди, че ортодонтът ми не препоръчва, но аз имам чуството за чисти зъби само и единствено след конеца.

# 490
  • Варна
Аз съм от 5 месеца с брекети и си мия зъбите с Филипс Соникеър и почиствам със зъбен душ на Филипс и съм супер доволна. За два дни бях извън града и ползвах обикновена четка и ако щете ми вярвайте, но освен, че не си усещах зъбите "чисти", видимо цвета им потъмня. За нищо на света не бих се върнала към обикновена четка за зъби, още повече докато съм с брекети. А всички ортодонти казват, че ултразвукова (каквато е Соникеър), може да си ползва по време на ортодонтско лечение.

# 491
aviva,какъв е точния модел на четката?

# 492
  • Ланкър, планините Овнерог
Явно съм малцинство - не мога да свикна с пустата ел. четка (Филипс Соникеър). Измества ми пастата навън, все едно имам зъболекарска машинка в устата и последното нещо, което усещам след нея, е чисти зъби. Ще й дам още малко време.

# 493
  • София
Не си само ти😉И аз не мога и дори ми е неприятно и болезнено.
След като сваля брекетите ще и дам шанс.

# 494
Аз пък не е за вярване как не мога да ползвам въпросния душ от Лидъл. И детето не може. Гъделичка ми струята, пръскаме навсякъде, изобщо не мога да се справя. Как хората ги ползват, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт