Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 937
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Може би е въпрос на свикване. Иначе наведена над мивката да изтича водата и с позатворена уста, за да не пръска. Струята трябва да е насочена от венеца към брекетите и зъбите. Май има клипчета в ютюб.

# 496
  • София
Относно четката на Филипс - с каква глава ги използвате? Аз използвам четката последните 4г и съм сменила различните глави. За моите зъби най-приятно ми е когато използвам главите Sensitive. Използвала съм Pro result и Diamond clean. Pro result не ми се отразяват добре на венците, а Diamond clean почистват уникално, но след няколко дни използване ги усещам точно като машинка на зъболекар. За момента оптималния вариант който съм открила за мен е ползване сутрин на Sensitive, вечер на Diamond clean, или обратното. Понякога 2 дни едното после другото. Резултата е уникален. Вече няколко ортодонта ме питаха дали съм избелвала зъбите.
Мисълта на целия пост е, че е добре да пробвате различните глави и да прецените кое ще е най-добре за вас.

# 497
Може би е въпрос на свикване. Иначе наведена над мивката да изтича водата и с позатворена уста, за да не пръска. Струята трябва да е насочена от венеца към брекетите и зъбите. Май има клипчета в ютюб.

Мерси, може би не насочваме струята правилно. Малкият си играе да пръска в банята
Гледах още като видях, че не се справяме, но не показват реално миещи се хора

# 498
Здравейте. Разбрах, че има някаква група във Фейсбук за брекетоносци.Някой може ли да я сподели, защото не мога да я намеря. Смятам, че ще ми бъде много полезна.

# 499
  • Варна
aviva,какъв е точния модел на четката?

Моята е с режим Deep Clean  : https://www.philips.bg/c-p/HX9394_40/sonicare-diamondclean-sonic … ectric-toothbrush

# 500
Някой беше споменал за таблетки за оцветяване, къде могат се купят?

# 501

Има ги в аптеките, но не знам защо са ти. Ужасни са за хора с брекети и трябваха два дни докато ги измия напълно.  Виж как изглеждах общо взето. Не ги препоръчвам.

# 502

Има ги в аптеките, но не знам защо са ти. Ужасни са за хора с брекети и трябваха два дни докато ги измия напълно.  Виж как изглеждах общо взето. Не ги препоръчвам.
Мерси много за инфото! Мислех да взема, понеже съм с ръчни четки и не знам дали навсякъде изчиствам добре, но сега май ще се откажа. Flowers Cherry Blossom

# 503
  • София
Аз да ви питам,докато сте с брекети имате ли проблеми със зъбите като кариеси или зъбен камък например?
На мен сега ми предстои подмяна на 4 стари пломби,понеже имах болки и се оказа,че са стари и не добре направени.
Поради тези болки не нося ластиците от 2 седмици изобщо.Дали ще е проблем това?
Отделно тези дни имах болки в по-предните зъби(2,3ти) и днес след преглед ми казаха,че се е натрупал зъбен камък.На вас кой ви го чисти по време на лечението,ортодонтът или ходите на зъболекар?
И още нещо ме тревожи.Аз имах разстояние между двата големи зъба преди брекетите.След като ги сложих много бързо изчезна и се събраха,Но сега месец преди свалянето гледам,че  има малко процепче между тях?
Защо така се отвори? newsm78
В края на месеца съм на преглед и ще питам,но реших да попитам и вас.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 18:51 от Даяна1111

# 504
  • Ланкър, планините Овнерог
Ортодонтът на дъщеря ми препоръча ползването на таблетките за оцветяването, за да вижда къде какво не е измила. Чак такова неизмиваемо оцветяване не й се е получавало.

# 505
  • Варна
На мен ортодонтката ми махна малко зъбен камък, който ми се беше образувал около долните резци, сега като ходих последния път. Сама си прецени, че е нужно, отне 2 - 3 минути и не ме е таксувала допълнително.

# 506
Имате ли идея дали се продават свободно и къде ластици? На дъщеря ми май няма да й стигнат до следващото ходене при ортодонта, а той е на много куцо място.

# 507
Би трябвало да има в аптеките, но ортодонтът има и ги дава безплатно.

# 508
Да, дава ги, но както написах, няма да стигнат до следващия преглед, а хич не е на удобно място, за да се ходи само заради ластиците.

# 509
Относно зъбния камък и разваляне - аз имам отчупвания от няколко зъба, заради контакта на долна и горна челюст и брекетите Sad Иначе след сваляне на горните, молих моята ОД 2 пъти да ми маха лепилото, но дори и след това, чувствам зъбите си мръсни и грапави - т.е. че не се се постарала достатъчно... Чакам след няколко месеца сваляне на долните, и тогава ще отида при друг зъболекар за полиране, и дано този проблем изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт