Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 908
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
simona213 , зъболекар ли ти даде шините и гела за избелването или е някаква домашня система, която се продава в аптеката? Колко време се слагат за да се постигне ефекта? А ориентировъчна цена? Може и на лични.

Аз не, че съм ги свалила брекетите Simple Smile)) нося си ластиците от няколко месеца и не знам до кога, омръзна ми вече Sad Та като му дойде времето и аз искам да ги видя по-бели и чисти.

# 556
simona213 , зъболекар ли ти даде шините и гела за избелването или е някаква домашня система, която се продава в аптеката? Колко време се слагат за да се постигне ефекта? А ориентировъчна цена? Може и на лични.

Аз не, че съм ги свалила брекетите Simple Smile)) нося си ластиците от няколко месеца и не знам до кога, омръзна ми вече Sad Та като му дойде времето и аз искам да ги видя по-бели и чисти.
Шините ми ги изработи зъболекаря. Заедно с гела си ги купих от клиниката им за 330лв, като проверих и в интернет ги има за по 70лв, но шината може да ти се пробие още на първата вечер, ако не спазиш стриктно инструкциите. Аз реших да не рискувам и затова си поръчах шините от клиниката, където ми течеше и ортодонтското лечение.

Дадоха ми 4 спринцовки с гел, от който се слага по капчица в шината в разделението за всеки зъб. Относително е колко време се прави. Зависи от големината за плочката на зъба. Моите зъбчета са доста малки и правих избелване 12 дни. Моят приятел пък е с по-големи зъби и гелът му стигна за 1 седмица, като даже за 7-мия ден не му стигна гел за всичките зъби и си сложи само на най-видимите.

По време на избелването е строго забранено пиенето и яденето на абсолютно всякакви оцветяващи продукти - кафе, цвекло, червено вино, лютеница, та дори и чай... Който иска повече подробности, може да ми пише на лично съобщение Simple Smile

# 557
Момичета, каква паста за зъби ще ми препоръчате за избелване? Двоумя се мвжду няколко модела на Crest. Някакви отзиви?

# 558
  • София
Чувала съм,че лентите за избелване на Crest са добри,но не и пастите им.
Някой ходил ли е в тази варненска клиника?
Какви са тези смешни цени за избелване на зъби и за всичко останало? newsm78
https://dentaprime-city.com/klinichno-izbelvane-na-zybi/

# 559
Американската Crest е европейската Blend-a-Med. 

# 560

Здравейте, моля за съвет какво да правя. На 30г. съм свалих брекетите преди няколко месеца. Получи се обаче овърждет /горната челюст е малко по-издадена напред от долната/ от около 4-5 мм по мои изчисления. В чуждестранни интернет сайтове прочетох, че до 4мм овърджет било  поносимо. В хода на лечението  направих консултация с ортодонт за второ мнение, който ми каза, че лечението ще завърши с овърджет и единсветния вариант бил да се извадят двата горни кучешки зъба. На този етап отказах да ми се вадят здрави зъби. Приех овърджета, тъй като ми беше казано, че единствения проблем, който ще имам заради него е, че ще ми е трудно да отхапвам по-твърди храни. И без това съм с два постоянни ритейнъра, така че отбягвам да отхапвам. Получи се обаче проблем с фъфленето, и по точно съскане, направо не мога да се понасям. Още по време на брекетите го усетих, но не очаквах, че ще продължи след свалянето им. Преди брекетите имах перфектна дикция, а работата ми е свързана с непрестанна комуникация с хора и сега това ми е голям проблем. За сега мисля да запиша час за консултация при ортодонт да потърсим решение на проблема, ако можете да ме насочите към такъв в Пловдив или София. Чудя се дали да не отида и на логопед, макар че според мен със сигурност проблемът е точно в издадената напред горна челюст.

# 561
  • Варна
На мен би ми било интересно да видя снимка как изглежда този овърджет, тъй като подозирам, че и при мен ще се получи нещо такова в края на лечението. Може и на лс, ако е удобно.

# 562
  • София
Откакто съм с брекети имам проблеми с венците,венечни джобове и кариеси.
При вас така ли е?
Възможно ли е да е от брекетите?

# 563
Нося ги от 9 месеца, нямам проблеми с венци и кариеси. И при мен се получи този овърджет, и то доста забележим, но след ваденето ще се нормализират нещата...

# 564
  • Ланкър, планините Овнерог
При дъщеря ми ваденето беше преди брекетите, за да се избегне отворената захапка.

# 565

На мен би ми било интересно да видя снимка как изглежда този овърджет, тъй като подозирам, че и при мен ще се получи нещо такова в края на лечението. ..........

# 566
Здравейте до каква възраст на деца  се слагат шини и от коя - брекети?

# 567
Здравейте до каква възраст на деца  се слагат шини и от коя - брекети?
Ортодонтът преценява според случая. На 12 години може с ортодонтски апарат или брекети. От случая зависи, а и от ортодонта Първият ортодонт препоръча брекети, вторият апаратче, останахме при втория и сме доволни. Писала съм по въпроса.

# 568
  • София
Дъщеря ми нямаше 11 години, когато обиколихме трима ортодонти и тримата казаха брекети.

# 569
  • София
Някой има ли отзиви за клиниките Нуридент и Медстом в София?
Имам проблеми с венечни джобове,кариеси и стара коронка.Ще трябва да се извади зъба най-вероятно и да се постави мост.
Може и на лично да ми пишете,за да не прозвучи като реклама.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт