Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 904
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
Някой беше питал по-назад за бондинг... върнах доста страници, но не открих поста. Може ли малко инфо? Имам отчупени парченца от зъбите след брекетите, доколко това е варианта, всеки зъболекар ли може да го направи, и колко време се трае резултата?

# 571
  • Пловдив
Аз съм писала  назад в предни теми - според мен всеки добър стоматолог може да направи това изграждане. Моето го направи личната ми стоматоложка и вече почти 5 години нямам проблеми.

# 572
Здравейте,

Тъй като ми предстои сваляне на брекети скоро се чудех дали има тема за след носенето на брекети или назад в темата има достатъчно информация?

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 16:15 от Antoanette

# 573
  • София
Няма такава тема за съжаление,а май е добре да има.Тук почти никой не споделя как вървят нещата след свалянето Simple Smile

# 574
И на мен ми предстои сваляне до няколко месеца Simple Smile

# 575
На мен ми ги свалят след две седмици, направо не мога да повярвам още. Ще ми правят бондинг на един зъб, но имам чувството, че няма да ми е толкова красива усмивката, колкото бих искала. Sad

# 576
  • София
Аз на 7ми ще разбера точната дата.Може би края на март.
Жалко само,че в момента дори не мога да се зарадвам,понеже от месец и половина имам проблеми с пулпит на 2 зъба,венечен джоб,смяна на още 2 пломби и ми предстои вадене на долен 7 ми зъб...
За него си знаех отдавна,но за другите проблемни зъби не знаех.
С болки съм в дясната половина от почти месец и не могат да установят точната причина за тях,дали е от тези горни 2 зъба или е от долния,който е със стара коронка и е категорично за вадене.

# 577
Стискам палци да имаме красиви усмивки след свалянето Simple Smile .
Които иска да допринесе с информация по темата вече отворих такава и ще ви очаквам https://www.bg-mamma.com/?topic=1099317

# 578
Аз съм в края на лечението като имам поне 2 проблема и не знам кога ще се решават:
- захапка
- мъдреци
Захапката ми се намести добре след продължителното носене на ластици, но няколко месеца след като престанах да ги нося нещата се върнаха, все едно никога не съм носила ластици... Имам 4 мъдреци, от които един се опитва да расте от година и нещо и ОД е на мнение, че трябва да се махне/махнат. Което си е операция и не знам дали имам куража да се подложа...

# 579
  • София
Мен днес ме изненадаха неприятно на прегледа с новината,че сваляне се очертава след около 2 месеца Sad
Предния път казаха,че ще е съвсем скоро,но...
Последните 3 седмици не съм носила ластиците,понеже имах болки от зъби и явно е оказало влияние Sad
Днес попитах и  с какъв ретейнер  ще бъда и ми казаха,че може и със сменяем,който се носи нощем,а по добрият вариант е постоянен.
Само че има една малка подробност,за която не бях уведомена предварително.
В цената ми е включен сменяемия,но не и постоянния.
Постоянния струва по 450 лв. на челюст,общо 900 лв. за двете. Shocked
Направо съм в шок.Това не го бях предвидила изобщо.
А вие с какви ще бъдете и колко ще ви струват?
Ако няма да усещам никакъв дискомфорт и ако е по-добър вариант ще избера постоянния.
Не ми се носи всяка нощ сменяем.Това пак си е ангажимент.

# 580
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Даяна1111, работят ли по проблемните зъби? Или изчаквате махането на брекетите?
Това, което най-много ме притеснява, е да не би в периода, в който съм с брекети, да се наложи оправяне на някой зъб.
Неприятно са те изненадали с тези суми за постоянни ретейнъри. Аз изобщо не съм се сетила да попитам дали са включени в цената.

# 581
  • Пловдив
Имам 4 мъдреци, от които един се опитва да расте от година и нещо и ОД е на мнение, че трябва да се махне/махнат. Което си е операция и не знам дали имам куража да се подложа...

Ако има опасност мъдреците да разместят зъбите - е задължително да се махнат. Моите долни 2 мъдреца бяха под костта, но растяха в посока към останалите зъби и ме оперираха 6-7 месеца преди махането на брекетите. Не е приятно, но ако не го направиш може да е напразно цялото лечение.

Днес попитах и  с какъв ретейнер  ще бъда и ми казаха,че може и със сменяем,който се носи нощем,а по добрият вариант е постоянен.
Само че има една малка подробност,за която не бях уведомена предварително.
В цената ми е включен сменяемия,но не и постоянния.
Постоянния струва по 450 лв. на челюст,общо 900 лв. за двете. Shocked
Направо съм в шок.Това не го бях предвидила изобщо.
А вие с какви ще бъдете и колко ще ви струват?
Ако няма да усещам никакъв дискомфорт и ако е по-добър вариант ще избера постоянния.
Не ми се носи всяка нощ сменяем.Това пак си е ангажимент.

Това е абсурдна цена за постоянен ритейнър  #Crazy Моите бяха от порядъка на 80-100 лв. на челюст.
Имай предвид, че постоянният ритейнър не отменя носенето на сменяем ритейнър поне първите 10-12 месеца. Хубаво е поне първата година да си и с двата.

# 582
  • София
"Даяна1111, работят ли по проблемните зъби? Или изчаквате махането на брекетите?
Това, което най-много ме притеснява, е да не би в периода, в който съм с брекети, да се наложи оправяне на някой зъб.
Неприятно са те изненадали с тези суми за постоянни ретейнъри. Аз изобщо не съм се сетила да попитам дали са включени в цената. "

Да,работят по проблемните зъби от месец и половина.Случая явно е сложен и заплетен.3 различни мнения имам и ще видим.
Няма защо да се притесняваш.Дори да се наложи,то може и докато си с брекети,но зависи от случая все пак.
На мен сега ако ми се наложи да ми вадят долния 7ми и ако не може да се отложи да е след свалянето на брекетите,първо ще ходя ОД да премести някой от брекетите.

"
Това е абсурдна цена за постоянен ритейнър  #Crazy Моите бяха от порядъка на 80-100 лв. на челюст.
Имай предвид, че постоянният ритейнър не отменя носенето на сменяем ритейнър поне първите 10-12 месеца. Хубаво е поне първата година да си и с двата. "

Ами не знам дали е абсурдна,но е по 450лв.на челюст при моята ОД др.Хасара.Тя е доста скъпа ортодонтка,но и добра. Peace
Най-важно ми е дали ще усещам дискомфорт от постоянния ретейнер?Не желая повече дискомфорт Laughing
Казват,че след 2-3 дни не се усеща,че има нещо там.А дали е така?
Нека тези от вас,които са с такъв ретейнер да споделят. Praynig

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 14:40 от Даяна1111

# 583
"Даяна1111, работят ли по проблемните зъби? Или изчаквате махането на брекетите?
Неприятно са те изненадали с тези суми за постоянни ретейнъри. Аз изобщо не съм се сетила да попитам дали са включени в цената. "

Да,работят по проблемните зъби от месец и половина.Случая явно е сложен и заплетен.3 различни мнения имам и ще видим.
Няма защо да се притесняваш.Дори да се наложи,то може и докато си с брекети,но зависи от случая все пак.
На мен сега ако ми се наложи да ми вадят долния 7ми и ако не може да се отложи да е след свалянето на брекетите,първо ще ходя ОД да премести някой от брекетите.

"
Това е абсурдна цена за постоянен ритейнър  #Crazy Моите бяха от порядъка на 80-100 лв. на челюст.
Имай предвид, че постоянният ритейнър не отменя носенето на сменяем ритейнър поне първите 10-12 месеца. Хубаво е поне първата година да си и с двата. "

Ами не знам дали е абсурдна,но е по 450лв.на челюст при моята ОД др.Хасара.Тя е доста скъпа ортодонтка,но и добра. Peace
Най-важно ми е дали ще усещам дискомфорт от постоянния ретейнер?Не желая повече дискомфорт Laughing
Казват,че след 2-3 дни не се усеща,че има нещо там.А дали е така?
Нека тези от вас,които са с такъв ретейнер да споделят. Praynig

На мен вече ми залепиха долния вчера и днес мога да кажа, че не ме дразни. Мисля, че се свиква много по-бързо , отколкото с брекетите.

# 584
  • София
С брекети съм от година и 3 месеца и все още не съм свикнала.
Да,търпимо е.На моменти забравяш,свикваш,но не бих си представила какво ще е,ако завинаги съм с тях.
А за ластиците пък не ми се говори дори... Laughing
Крепи ме мисълта,че е временно и че след 2 месеца няма да съм с тях(дай боже)
Не искам повече дискомфорт,дори и минимален. Simple SmileЗатова ми е важно да знам,дали ще усещам този постоянен ритейнер.
В кабинета ме увериха,че след 2-3 дни не се усеща абсолютно нищо.
Едната асистентка на ОД е с такъв и ми каза,че нищо не усеща.
Имам им доверие,но и вече всичко подлагам на съмнение.
За съжаление все повече лекари станаха адски комерсиални и едни 900 лв. не би било лошо за тях  да ми вземат.

Общи условия

Активация на акаунт