Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 900
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
И на мен ми предстои сваляне. До колкото знам в цената ми са включени постоянни и временни ретейнари(при сестра ми също беше така).
Тя слагаше всяка нощ временния в продължение на няколко месеца, а сега през няколко дни.

# 586
  • София
Теодора,а сестра ви усеща ли някакъв дискомфорт от постоянните?
А как понасяте ластиците?
На мен това ми е най-голямата мъка от ортодонтското лечение. Cry
Нося ги от 3ти месец на лечението,поради доста дълбока захапка.
Старая се да ги нося по около 7-10 часа през деня и да спя с тях и все се моля на ОД да ми дава от най-леките.Имала съм дни и в които съм си давала почивка.Затова и се бави финала при мен.Знам,че са много важни,но едвам ги издържам.Усещам адско напрежение,опъване,леко главоболие.
Този път ми даде Fred (6,4 mm)Heavy,стегнати ми идват,но явно няма как.Предния месец бях с по-леки.
Схемата ми е 3ти горе с 6ти долу.

# 587
Сестра ми не изпитва  дискомфорт.
А аз ластици не съм носила.
Сега на 11.03 съм на преглед и с нетърпение чакам датата за сваляне.

# 588
  • Ланкър, планините Овнерог
За дъщеря ми знам предварително, че след свалянето ще дадем още 300лв за ритейнъри. Само не знам какви. Тези неща не трябва ли предварително да ги казват всички ОД? Още, като отидохме да ни каже планът за лечение, каза цените. Иначе тя е от слагането на брекетите е и с ластици. Денонощно. Даже на първия преглед след слагането добави още един на предните долни резци.

# 589
С брекети съм от година и 3 месеца и все още не съм свикнала.
Да,търпимо е.На моменти забравяш,свикваш,но не бих си представила какво ще е,ако завинаги съм с тях.
А за ластиците пък не ми се говори дори... Laughing
Крепи ме мисълта,че е временно и че след 2 месеца няма да съм с тях(дай боже)
Не искам повече дискомфорт,дори и минимален. Simple SmileЗатова ми е важно да знам,дали ще усещам този постоянен ритейнер.
В кабинета ме увериха,че след 2-3 дни не се усеща абсолютно нищо.
Едната асистентка на ОД е с такъв и ми каза,че нищо не усеща.
Имам им доверие,но и вече всичко подлагам на съмнение.
За съжаление все повече лекари станаха адски комерсиални и едни 900 лв. не би било лошо за тях  да ми вземат.

Аз съм с два ритейнъра и мога да кажа, че самите те не ми създават дискомфорт. Трябва обаче задължително да се избягва отхапването на по- твърди храни като ябълка например, защото може да се счупят, както и е добре да се почистват от вътрешната страна - аз лично ги минавам с интердентални четки.

# 590
  • София
Аз реших,че ще сложа постоянни ретайнери и ще нося и сменяемите,колкото се налага.
Но нека първо стигна до тях. Praynig
Пред мен в момента се очертава сериозен проблем с носенето на ластици,което ще забави доста и края на лечението.
Причината да не мога  в момента да ги нося изобщо е в това,че схемата ми е 3ти горен с 6ти долен,а
на 6ти долен вдясно имам коронка и самия зъб изисква лечение и когато сложа ластика ми причинява адска болка...В лявата страна не усещам болка от ластика.
7ми долен вдясно пък ми е за вадене.Това го знаех още преди започването на лечението,но ОД каза,че няма да е проблем и че може да се направи след лечението.Да,ама не...Явно,че не може да се отлага повече.Едно заради невъзможността да нося ластиците и друго,заради това,че започнах да изпитвам болки от този зъб като цяло.
ОД каза,че при тази ситуация ще трябва  първо да премести долу някой брекет и след това да се действа.
Ще ми извадят 7ми и ще се сложи мост на 6ти,7ми и 8ми.
Съжалявам,че не го направих преди поставянето на брекетите.
Абе доста се усложниха нещата при мен,но се опитвам да си давам кураж и да вярвам,че и това ще мине. Simple Smile

# 591
  • На острова
И аз плащам ритейнърите отделно, сменяемите са по £90, а постоянните са доста повече, трябва да погледна в документите.

Auspicious, ти как носи ластиците, кой за кой зъб. Ох, много неприятно, че са се върнали обратно.

И аз като Даяна съм горе 3-ри, долу 6-ти, но после пак отива горе 6-ти. На V. Всъщност долу от едната страна е на 5-ти, че 6-ти ми е изваден.

Не виждам никаква логика как това ще дръпне захапката, просто не ми е много ясно, то дърпа един зъб отгоре, какво общо има с цялата захапка, но...

ОД ми каза дори да ям с тях (даже още по-добри резултати, защото така се управлява по-голям натиск, напрежение на челюстта). Не е много приятно, мен ми е малко трудно слагането, но е поносимо.

# 592
~Миа~, аз носех ластиците от горен кучешки до долен кучешки и после преминахме от горен кучешки до долен кътник, това са единствените две конфигурации, които съм носила. Добре се повлия захапката от ластиците, но пък после след месец-два като престанах да ги нося и пак не беше добре. Не знам как ще се задържи ефектът при мен.  

# 593
  • София
На мен сменяемите са ми включени в цената,но не и несменяемите.
И аз преди си носех ластиците,макар че никога не съм била с най-стегнатите.
Хранех се дори с тях понякога,но сегааа просто е абсурдно дори да ги сложа,заради проблемните 6ти и 7ми Cry Cry
Auspicious,защо спря да ги носиш?

# 594
Спрях да ги нося по мнение на ОД.

# 595
  • София
Спрях да ги нося по мнение на ОД.
Доста неприятно..Какво ти каза ОД,след като се върнаха обратно?
Не се страхувай от ваденето на мъдреци.На мен левите горен и долен са ми извадени.Изобщо не ме боля при ваденето,а толкова много се страхувах.След ваденето по скоро е болката,но с обезболяващи е търпима.
100 пъти предпочитам да ми извадят мъдреци,отколкото да търпя сегашната си болка.
Днес съм пила 2 аулина и боли ли боли..Как ще търпя до вторник,не знам...По рано не може да ме приеме стоматолога.

# 596
Ами аз този месец забелязах при дъвчене на проблемната ми страна, обикновено като не ми е наред захапката и там усещам дискомофт при дъвчене. Този месец ще го обсъдя с него и може да се наложи да нося още ластици, но пък след това какво ще стане... :/  А иначе при мен мъдреците няма как да се извадят нормално, те още не са поникнали, само един има, който се е показал мнооого малко.

# 597
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз да питам, понеже не намирам инфо в нета. Според вас заради каква причина ОД каза на дъщеря ми задължително да дъвче дъвка всеки ден? Каза, че по принцип с брекети е забранено, но в нейния случай трябва. Аз, естествено, се отнесох и не питах защо е дъвката. То, вярно че при нея всичко се оказа специално, ама.... Нещо за захапката ли ще да е, за контакта м/у горни и долни зъби ли...

# 598
И на мен ОД ми препоръчваше да дъвча дъвка поне по 2 часа на ден за захапката. Аз дъвча по принцип, но не мога да го докарам до 2 часа дневно.

# 599
  • София
Имали ли сте този проблем да не може да носите ластиците поради проблем със зъби и болки от тях?
За колко време спряхте да ги носите?
Интересно ми и защо имам болка от ластика в долен 6ти,след като той е умъртвен и е  с коронка?

Общи условия

Активация на акаунт