Захранване - въпроси и отговори!

• 39 120
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
А ако дадете каша лека нощ? Педиатърката ми предложи да му дам ако се буди много или рано

# 136
Ако искаш да замести трето хранене, тогава сутрин даваш примерно попара/кус кус/ глутенова каша, а следобед безглутенова. Или обратното.
Две каши в един ден? Може де, ама моето понеже не е като да си няма килограмчета, та не ми е минавало през ум такова нещо. Даже и каша рядко давам все още. Като въведа закуската може би ще се наложи повече.
И аз да се включа моя син е на почти 9 месеца въведох му жълтък,плодови и зеленчукови пюрета както и пилешко и заешко.Още е на кърма но много на често се сабужда вечер през 2 3 часа и иска да сучи на някоя друга мама да и се буди така бебчето?
Да не са зъби?

# 137
Ако искаш да замести трето хранене, тогава сутрин даваш примерно попара/кус кус/ глутенова каша, а следобед безглутенова. Или обратното.
Две каши в един ден? Може де, ама моето понеже не е като да си няма килограмчета, та не ми е минавало през ум такова нещо. Даже и каша рядко давам все още. Като въведа закуската може би ще се наложи повече.
И аз да се включа моя син е на почти 9 месеца въведох му жълтък,плодови и зеленчукови пюрета както и пилешко и заешко.Още е на кърма но много на често се сабужда вечер през 2 3 часа и иска да сучи на някоя друга мама да и се буди така бебчето?
Да не са зъби?

Да. Моят 9-месечен син се буди като опарен през 20-тайна до 40-минути. През нощта спя дълбоко и баща му го гушка , ноо от 5/1 път се е справил . Винаги иска да сукне и да заспи. В 7 сутрин корема му е залепнал за гърбинката и спи много леко. Вечер не подкрепям кашите, защото стомаха има нужда да почине, лека супичка с мляко и това е.

# 138
Колко минути варите яйцато , за да дадете жълтък?

# 139
аз обичам твърдо сварени яйца , такива правя и на бебо- 15 мин

# 140
Колко минути варите яйцато , за да дадете жълтък?

20мин

# 141
По правило за бебе е редно да се вари яйцето не по-малко от 10 Мин. От там нататък по осмотрение на мама.

# 142
Кога почвате да правите пюрето за обяд ?

# 143
  • Варна
Започвам да го правя в зависимост от това какво приготвям. Засичам в колко часа съм кърмила последно и гледам около 2.5 часа след него да съм готова, защото понякога 3 часа не издържа до следващо хранене и става жестока драма. Когато варя пиле,  с всичко, ми отнема към 35-40 мин, а ако е от тиквички, сладък картоф, карфиол, доста бързо става, паралелно на друг котлон варя и яйцето, минимум 10 минути. Като знам кое колко време изисква, така решавам в колко часа да започвам, за да съм готова преди да озверее.

# 144
Да, за бременни и малки деца яйцето трябва да е твърдо сварено - минимум 10 мин. На 15 - та жълтъкът посинява обаче. Засича се от завирането на водатата.

# 145
Днес за първи път додох готово пюре на Хип с тиквичка и картоф (до сега си ги правех домашни) и такава погнуса чак тръпки го побиваха и след 4 лъжичка си стисна устните и до там му беше на пюрето. Не съм очаквала такова нещо. Домашните с такъв апетит си ги хапва . Незнам заради това че Хипското е по гъсто ли е проблема утре мисля с АМ да го разтворя малко и ако пак не хапва... накупила съм всички комбинации ще видя ако и на другите се мръщи ще взема на другите марки. Кой ще ми препоръчате. Накой има ли наблюдение от коя марка се харесва най много 🤔

# 146
Kokos-ka, ти си уцелила верно най-гадната комбинация на Хип. Тиквичка с картоф и тиква с картоф са им пълен потрес. Ако добавиш АМ още по-зле ще стане. То и самата комбинация не е удачна според мен малко ама това е отделен въпрос.
Като цяло съм доволна от пюрета на Гербер, ДМ, Бейби Био, Семпер плодовите. Бебивита също стават ама малко ня кантар, само някои неща. В общи линии бебо най-много си харесва Гербер и ДМ-ските.
За жълтъка знам че е леко син, ако яйцето е по-старо, не съм чувала за варенето такова нещо. И аз варя 15 мин.

# 147
  • Варна
Аз пък смятам, че тиквичка с картоф си е супер комбинация. Най-малкото картофът сгъстява консистенцията, аз така правя крем-супа Laughing Моят син си умираше за тиквичка с картоф на Хип, но явно е бил един от малкото Mr. Green Иначе по спомен Бебивита имат хубави пюрета, също и Слънчо, Бейбилов на ДМ, Сънвал, Гербер - тези купувах аз.

# 148
Не бях чула, че може да е старо яйцето и затова да става синьо. Иначе съм чувала приказката: "Варено до посиняване".
Както и да е, аз вече от година ползвам яйцеварка, че ги забравям...

# 149
На Хип единствено не понася тиквичка с картоф;картоф+спанак и сметана/ наистина са отвратителни/.Според мен на Гербер са най-добрите,но проблема им е че няма особено голямо разнообразие.

Общи условия

Активация на акаунт