Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 345
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • I want it all and I want it now.
Не.😊 Или диван или прибиращо се двойно  легло на стената за да спестя място.

# 541
Не.😊 Или диван или прибиращо се двойно  легло на стената за да спестя място.
За дългосрочно отдаване ще е трудно, защото наемателите искат да имат малко удобства. За нощувки, може би ще е добре, ако е новичко и приятно.

# 542
Не знам сега как е, но ние сме давали стая от апартамент към Балкантурист за нощувки преди мноого години. По ред причини, но се наложи.
Те подписваха договор, има сметка , ама си е хамалогия както сте описали.
Предполагам , че и сега е нещо такова към тези сайтове.
Първото , което се държи да е до центъра или в хубав квартал с удобен транспорт.
Второто баня, санитарни възли , да са оправени по-възможност да са с екстри-бидета, вани, тоалетна с мивка (ако е отделна) и т.н.
За леглата, МНОГО важно е да са застлани и оправено, гардероб , малко мека мебел-столове, масичка да има , като в хотелски стаи. Няма как диван да ти разтягат и прибират, да си застилат и махат завивки при такива нощувки. Те влизат и се настаняват, времето им е ценно или са уморено, разбираемо  е. Просто споделям, сега как е през тези сайтове не знам, но си представям нещо подобно. Няма да описвам и този си опит, да не ви спамя. Има сметка, ама си е хамалогия и трябва да живееш или в блока , или наблизо съвсем обаче. Мда, хладилник също е задължително да има , то се подразбира. Ако няма климатик, поне ветнилатор сложете също (това не са ми го искали, ама сега са други времената) За микровълнова не знам , но кана за кафе може би е добре.
Не знам тези от сайта как са, но сметка има , хамалогия има, ама ми оставяха и бакшиши , та се чудехме , нещо както на камериерките при хотелите си спомням))))

# 543
Аз бих те посъветвала да сложиш нормални легла  или една спалня. За какво ще го пестиш това място,нали гостите идват да спят,леглото е най-важно. На разтегателен диван да спят двама е доста кофти, не мисля,че двойка би си наела помещение само с диван, камо ли хора, които не са двойка.

# 544
Колко е малко, че да няма място за легло?
Може да сложиш легло-надстройка и под него да е гардероб или работен кът. Но е доста скъпичко.
Разтегаем диван мислех да си взема, но наистина е хамалогия. Освен това, от постоянно разтягане и прибиране механизмите му ще се повредят. Идеята на тези дивани е рядко и при нужда да станат легло за гости. Не са правени всеки ден да ги отваряш.

# 545
Малко е ☺  3.75  на 3.20 , като на втората има прозорец . Благодаря☺. Пак ще го мисля.

# 546
Няма как диван да ти разтягат и прибират, да си застилат и махат завивки при такива нощувки. Те влизат и се настаняват, времето им е ценно или са уморено, разбираемо  е. Просто споделям, сега как е през тези сайтове не знам, но си представям нещо подобно. Няма да описвам и този си опит, да не ви спамя. Има сметка, ама си е хамалогия и трябва да живееш или в блока , или наблизо съвсем обаче. Мда, хладилник също е задължително да има , то се подразбира. Ако няма климатик, поне ветнилатор сложете също (това не са ми го искали, ама сега са други времената) За микровълнова не знам , но кана за кафе може би е добре.

Не е така. В Париж бяхме с airbnb, и спахме на разтегателен диван. Супер малко апартаментче с кухненски бокс и дневна. Нямаше тераса дори, нито климатик. Оказа се, че там в центъра е забранено да се слагат климатици, защото загрозяват фасадата. Имаше огромен вентилатор. В кухнята имаше кафе и чай и всички посуди които се сетите, но не сме ползвали нищо, аз съм малко резервирана в това отношение.

# 547
То и при мен е така. Мога да сложа легло, но ще стане прекалено тясно. Стаята е правоъгълник. Ще има барплот и останалото играе роля на хол и спалня. В момента ремонтират банята и трябва да избирам PVC шкаф , а не мога да харесам.

# 548
Малко е ☺  3.75  на 3.20 , като на втората има прозорец . Благодаря☺. Пак ще го мисля.

Има едни легла, които се прибират към стената. Мисля, че ще са по-добро решение. И все пак, разтегаемо на такова място... Рисково ми се вижда. Да не стане да сменяш мебели след няколко месеца.

# 549
Доста скъпо излиза прибираща се спалня, но ще говоря с мебелиста да видим. Само да стигна до там, че е направо кошмарен този ремонт. Майстора , както не можеше да почне изведнъж ми се обади , че идва и за два дни купихме плочките , а сега се оказа, че подовите ги няма, а трябва да я завърши. 😅 Три пъти купувам сифон😈

# 550
А за какво ви е барплот? На по-малко от 12 кв.м. няма как да се събере кухненска и холна и спална част. Аз бих сложила две единични легла, които могат да се съберат, бюро/тоалетка с мини бар и комод/двукрилен гардероб. Посетителите ще трябва да имат къде да оставят завивки, дрехи, куфари, помислете за това.

# 551
  • Варна

Тези размери само за спалня ли са или за цялото помещение? Това прави  12 кв.м. Моята спалня в момента (само спалня) е 7.67 кв.м. и вътре има маломерна спалня, залепена за едната стена, с размери 1.90 на 1.30м. Помисли над този вариант. Хем е малка и компактна, не заема място, хем е много удобна, с хубав матрак, двама души спокойно сме спали на нея, при това приятелят ми не беше от най-стройните. Grinning Един наистина хубав разтегателен диван, дори в сгънато състояние няма да заема кой знае колко по-малко място на ширина, а на дължина даже ще  е по-дълъг заради подлакътниците. В малката ми спалничка има още два гардероба и широка пътека между тях и леглото. Остава си място. Гал е права, че ако диванът всеки ден или през ден се сгъва и разпъва, механизмите му ще се скапят бързо. Идеята за падащо легло също не ми харесва. Най-добре си е статично легло, което да седи оправено и с красиво шалте, когато се настаняват хората за нощувка.

# 552
Гардероба ще е в коридора. Иначе тези 12кв. са за хол+дневна. 😅 Накрая  може и аз да се изнеса да живея там 😊, като ме ядосат в къщи.

# 553
Голям хладилник ли слагаш?
Може да минат и с минибар или макс с размер на пералня, не знам какъв обем се води.

# 554
  • Варна
Grinning Grinning Grinning

Достатъчно е мястото, можеш да събереш всичко, стига да сложиш компактни и изчистени мебели.

Във фейсбук току що ми излезе реклама на едно малко студио, сигурно прилича на твоето. Показвам ти го, можеш да си харесаш някоя идея:

Общи условия

Активация на акаунт