Кралски работи и клюки - 17

• 67 479
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Безкрайни краката на Меган не са. Просто са твърде клечави, отиват в другата крайност. Твърде клечави крака ми действат, като крака тип трупчета - все е грозно.

Изобщо Меган в лице е добре, обаче тялото....ужас някакъв, то няма грам симетрия, грам женственост. Слаба била - и какво? Те и анорексичките са слаби, но красиви определено не са.
При Кейт е обратното - тялото и е много добро, в лице също е доста хубава, но има типичното английско скоростно остаряване. Има повече бръчки от мен, а съм и кака.

От бг царската фамилия не само, че не ме интересуват, а се нядявам и те да не се интересуват от нас. Много ми е фалшива тая работа, но аз съм против монархиите в днешно време.

# 136
  • София
На мен в Кейт ми харесва всичко. Абсолютно всичко. В Меган ми харесват само краката. Слаби, дълги, прави. Чудесни са. Но май й правят лоша услуга, защото покрай тях цялата останала част от фигерата й изглежда безформена, пълничка и несиметрична.

Аз много се радвам за цялата информация, която сте качили за нашите царе. Като се върна от почивката ще я прочета с голям интерес

п.п. БГ цариците и на мен са ми грозничка. Особено тази на средната снимка - прилича на войвода

# 137
Княгиня ЕВДОКИЯ*
Ribbon

Евдокия Августа Филипина Клементина Мария, Княгиня Българска,
 Херцогиня Саксонска и Принцеса Сакс-Кобург и Гота,
 е родена на 17 януари 1898 г. в София. Трето дете на Княз Фердинанд и Княгиня Мария Луиза.
 Кръстена по римо католически обред.

. От ранна възраст Княгиня Евдокия развива любовта си към изящните изкуства
и в частност към рисуването. Даровита художничка, тя оставя богати колекции от акварели,
 понастоящем собственост на Националната художествена галерия и различни музеи.
Hands V

Ribbon

„Евксиноград“ – акварел на княгиня ЕвдокияHands Clap

До 1930 година, когато брат й се жени за савойската принцеса Джована
 получила българското име царица Йоана, княгиня Евдокия е Първата дама на България.**

През този период княгиня Евдокия е най-близкото доверено лице и съветник на своя брат цар Борис III
. Все през този период между княгиня Евдокия и българския офицер Иван Багрянов пламва любов.

Иван Багрянов е син на чифликчия от Делиормана. Завършва Военното училище в София. Участва в Балканската и Световната война, награден е с ордени за храброст. Княгиня Евдокия харесва неговата мъжественост и физическа красота, възприема го като поет, като българския Лермонтов. А Иван Багрянов харесва у княгинята нейния ум, интелигентност и артистичност. Решават да се оженят, но цар Фердинанд не дава съгласие, понеже Багрянов не е аристократ..

... княгиня Евдокия напуска България заедно с Царица Иоана и децата и Симеон II и Мария Луиза.
 При спирането на парахода “Аксу” в Порт Саид се прекачва на параход за Европа.
 Установява се в Кобург при баща си Фердинанд.

След неговата смърт заминава при семейството на сестра си Надежда,
 Херцогиня Вюртембергска, която почива през 1958 г.

Тогава Княгиня Евдокия отива да живее в Католическото старопиталище във Фридрихшнафен
 на Боденското езеро
 Почива на 4 октомври 1985 г.

Погребана е в гробницата на Вюртембергските херцози в замъка “Алцхаузен”..

Харесва ли се или не се харесва на някои животът и дейността на княгиня Евдокия
 той е реална и непроменена част от българската история и трябва да се познава.
Hands V

# 138
  • Майничка
...БГ цариците и на мен са ми грозничка. Особено тази на средната снимка - прилича на войвода

Баш тя най-много е допринесла за страната ни. Всичките й лични бижута и средства са отишли за болници, лазарети и сиропиталища.

# 139
  • София
Много ми беше интересно да прочета за княгиня Евдокия. Стана ми тъжно, че не са ѝ позволили да се омъжи за Багрянов. Можело е по съвсем друг начин да протече живота ѝ.

# 140
  • Майничка
Багрянов е разстрелян  след 9.IX., така че е нямало голям  шанс за хепи енд.

# 141
Багрянов е разстрелян  след 9.IX., така че е нямало голям  шанс за хепи енд.

И да не са го разстреляли ,любовта им приключва* след забраната от Фердинанд
 поне 25 години преди 9 септ.
Багрянов се жени два пъти ,през 1924 и 1931 год Yum
за Евдокия е останала само тръпката предполагам..

# 142
  • София
...БГ цариците и на мен са ми грозничка. Особено тази на средната снимка - прилича на войвода

Баш тя най-много е допринесла за страната ни. Всичките й лични бижута и средства са отишли за болници, лазарети и сиропиталища.

Това, което е направила е похвално. Браво! Но не я прави по-красива. Аз все пак изказах мнение за визията, която е доста зле Simple Smile

# 143
  • На топло
А защо Симеон си търси имотите след като България е Република ?

Представям си какъв скандал, а може и революция да стане във Франция ако някой от наследниците на Бурбоните, Наполеон или Дук д'Орлеан решат да си поискат Лувъра, Версай и други стотици замъци, имоти и градини.
Как не са се сетили 😂

# 144
  • София
А защо Симеон си търси имотите след като България е Република ?

Представям си какъв скандал, а може и революция да стане във Франция ако някой от наследниците на Бурбоните, Наполеон или Дук д'Орлеан решат да си поискат Лувъра, Версай и други стотици замъци, имоти и градини.
Как не са се сетили 😂

Явно са по-паметливи и помнят какво се е случило на предшествениците им...
Обаче ако на някоя страна много би и отивало (ако мога така да се изразя) да е монархия това е Франция 😍👑

# 145
  • София
Частните имоти на френските аристократи са си техни. Дворците обаче се водят на държавата и затова не им ги връщат.

Бъкимганския дворец също е държавен, а не на кралицата.

# 146

Малко от историята на царица Елеонора.

# 147
Последните страници и постове са много интересни. Благодаря за труда да съберете и синтезирате информацията. Simple Smile

# 148
Да, наистина все като отворя темата и нещо интересно е постнато. Благодаря за отделеното време, за да намерите толкова инфо. Heart

# 149

Общи условия

Активация на акаунт