Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 327
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Прави се диагностика и без колоноскопия. Ехограф, кръвни изследвания, фецес тест, напипване на корема, преслушване.
За бактериите, паразити, гъбички се дава фецес проба.

Какви са ти оплакванията?

# 91
Какви са ви оплакванията?Лекарят преценява дали да прави гастроскпия,ако на ехограф не вижда някакъв проблем а вашите оплаквания продължават ще се наложи

# 92
  • На брега на реката
Wind, да не би работата и животът извън почивката да са ти стресови? Поне на корем и черва това определено се отразява. Виж хрема и кашлица едва ли , по-скоро биха се повлияли от чист въздух и влажността. Или в градски условия да са провокирани и от алергени.
На мен са ми правили само ехограф, фекална проба и кръвни изследвания. Но каквото и да назначат, не е страшно, особено щом касае точното диагностициране и откриване на проблема.

# 93
Пак съм аз днес ми направиха гастроскопия.Резултата няма нищо сериозно рефлукс-гастрит.Така сега знам,че поне не е тук проблема,е стомашните проблеми да като оригването,киселините.Но къде да търся проблема сега незнам от няколко дена имам много ускорен пулс и силно мотаене и отмаляване?Направо вече незнам какво да правя .Имам скенер на главата няма нищо там.Аз вземам да си мисля,че е или кръвното нещо доближавам граници,но защо постоянно или възможно ли е при щитовидната жлеза да имаш таква симптоми като силно сърцебиене и мотаене

# 94
Еее разгеле, направи я тая гастроскопия. Сега провери всички хормони за щитовдната, които както разбра не са само ТСХ и Ф4. Върви на ендокринолог и според резултатите от щитовидните хормони, ще ти каже дали може да ти отмалява от проблем свързан с тях.

# 95
  • Sofia
Къде я правихте гастроскопията,с упойка ли ?

# 96
Да с пълна упойка в Света Марина Плевен.Да направих я сега поне съм сигурна,че в стомаха има нещо ,но е леко и не е сериозно да ми създава кой знае какви проблеми.Ще ги проверя със сигурност това е следващото нещо ,защото ме притеснява,че ми се усилва сърцебиенето и виенето на свят😭 дано вече там да е проблема и да оправят нещата,че ми писва,но не е без нищо със сигурност има някакъв проблем

# 97
Мимозке, макар да си обещах да не ти пиша повече, направи ли фецес тест само да те питам??
Сигурно не си, ама твой си проблем!

# 98
  • Варна
**Sisi**, абе важното е, че поне нещо е направила и е продоляла страха от различните му там изследвания. Мисля даже, че с всевъзможните му направления, които са и били давани не е била наясно как да подходи или грам нищо не е било обяснено, та заради това се цвъкна тук хем с проблеми, хем с въпроси, хем отчаяна и притеснена... и неадекватна. И тоя тест ще направи... дайте да и дадем малко време да си отдъхне от гастроскопията и да осмисли на преспала глава, че няма нищо страшно в какви ли не страшни на пръв поглед изследвания и да отмята потенциалните проблеми докато се намери същинския.

# 99
  • Sofia
Направиха ли ти преди това тест за упойката?
Колко минути е цялата процедура?
Питам за майка ми,защото и предстои и е много притеснена.

# 100
И аз тъкмо щях да ѝ кажа, че не е умряла от гастроскоията, като чичо си...То ако така се мреше от гастроскопии....

# 101
Аз не вярвам, че е направила гастроскопията.

Иначе сърцебиене може да има заради тревожността.

# 102
Гастроскопията масово се прави с локална анестезия или без такава!
Колоноскопия се прави с пълна анестезия.
За една гастроскопия ГЕ не се ангажират с анестезиолози ( с изключение при деца)

# 103
В Света Марина е правена, тъй че може и да е с пълна упойка, за да е доволен пациента.

# 104
Spirit Crusher благодаря ти за подкрепата в мнението така е притеснена съм,нищо не ми се обяснява,тази лекарка днес доста обясни нещата като питаш много мила отговоря не е като другите сега съжалявам,че не ми я казаха по рано да си бях дошла тук и да не губя един месец при другите гастроентеролози да се мъчат и да се отказват от изследването.Да сега съм се насочила за жлезата,защото все пак мисля,че ми е ниско TSH.Инъче съм все още много притеснена ,защото още не се знае къде е проблема а аз продължавам да съм много зле.
**Sisi** защо пак веднага с лошо вместо да ме упрекнеш,не мога всичко наведнъж и аз иска така за един ден всичко,но за жалост не става.А в тази болница незнам дали може да им се ползва лабораторията на свободно или само лекарите си пускат изследванията,не видях къде е лабораторията.Иначе съм си взела контейнерче за фецес тест ,разпитал съм там от където го взех,но не можах да се изходя на място и трябваше да се прибирам на село и сега стана така,че влязох в болницата и това ще направя,но първо ще видя жлезата.И ако обичаш престани да казваш ,че си измислям,въобще не съм такъв човек винаги съм мразела лъжата а и за такова нещо лъже ли се(да ми дойде до главата след това) не съм някаква ненормална разбери го най-после а една притеснена жена за здравето си,което мисля,че е напълно нормално.
DanMary това ,че масово се прави без или с локална не значи,че не се прави с пълна.В Света Марина масово така я правят ,може и без ако поискаш,но се престраших да съм по упойка.
Doli щом аз преминах ,която за най малкото се притеснявам и го мисля ,кажи и да не се притеснява,заспива за секунди и не съм засичала ,но долу горе по моя преценка с заспиването ,процедурата и събуждането процедурата е била около 10-15 минути.Не ми направиха изследване за упойка (поне така мислея,инъче би трябвало да разбера)и мен това ми беше притеснено понеже не съм била под упойка,и попитах анестизиолога  който също беше много мил и обяснява каза да не се притеснявам ,че ще ми сложи урбазон и наистина на мен ми сложиха две спринцовки а жената след мен каза,че една,но тя е била под упойка до сега.Вие от къде сте?

Общи условия

Активация на акаунт