Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 415
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
От София сме.
В Токуда ще я правят,дори обсъдиха с лекаря да е заедно и с колоноскопия.

# 106
Ох, минах да питам нещо, но след гастроскопията и скенера на глава на Мимозка съм безмълвна. Хипохондрия, съчетана с тревожност и някакви навярно ПА са невероятно добра комбинация. Обаче да се вземат от пациента едни пари за изследвания, вместо да се предпишат нужните медикаменти.
Ще замълча.

# 107
Lale.nce, мила направила си грешка с  частната Торакс. Да умирам - няма никога да отида там. Горчив опит от 2003 година, където там умориха баща ми ... Доверявай се само на проверени лекари и клиники. Бъди здрава!

# 108
Уинд, замисляла ли се, дали в къщи няма някакъв алерген, който да те дразни. Който да предизвиква и хроничната кашлица, а защо не и рефлукса. Имам позната, която изхвърли всички саксии от дома си (а тя имаше много) заради доказана алергия към плесени (фунги 1 и фунги 2 на кожния тест).  От тогава може би само един грип да е хващала, а се задъхваше от кашлицата и не ѝ стигаше въздух.

# 109
  • На брега на реката
По същия начин рибките и храната им може да са алерген, килими, пердета, плесен, простиране вкъщи, препарати. Но без конкретни резултати, може само да се гадае причината.

# 110
  • София
Не знам вече какво е . Имах кашлица , която намаля след като ми казахте , че проблема , може да е от стомаха.
Започнах да взимам еспумизан , но от няколко дни пак същото .
може би е алергия , но доста време взимах противоалергично , и кашлицата и гърлото не се повлияха , така както от Еспинузина .
Подозирам , че имам някакъв рефлукс ( опитвам се да не си въобразявам , че е нещо по сериозно)

Оплакванията са , кашлица , по скоро суха , дразнене в гърлото. Подуване на стомаха (въпреки, че не ям до пръскане) някакъв задържан въздух все едно , понякога усещам като присядане (от което леко ми се върти свят)
Вечно чувство , че имам нещо в гърлото .

Може наистина да е алергия или стрес ?
В нас има рибка , цветя , климатик , съседа до нас е бояджия и боядисва колите на улицата , прашно е почти винаги , въпреки , че чистя ....
не знам вече

# 111
В МБАЛ Доверие завеждащият клиниката по Ортопедия д-р Евелин Хайвазов Simple Smile
Благодаря ти много!!! Предполагам, че е добър професионалист. Не ми допадна човечността му  - https://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=36254&page=12
Попаднах случайно на един добър ортопед с много положителни отзиви за него от ВМА - доц.Румен Трифонов Златев. Но не мога да намеря никакви контакти с него... Ако не успея - ще търся колегата му пак от ВМА - д-р Евгени Георгиев Топалов. Трябва ми тесен специалист по гръбнак, кръст и стави.
За крака - мога да препоръчам невероятен човек и хирург доц. Сашо Асьов /работеше в Пирогов, а сега мисля, че е в Окръжната св.Ана/.
Още веднъж благодарско!:hibiscus:

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 23:28 от CVETETO3101

# 112
Пробвай ранитидин или друго хапче за стомах. На мен много ми помага. Понякога имам болки в рамото...минават от него, явно болката от стомаха ми се излъчва в рамото. Колко нещо мазах к пих... докато случайно не пробвах това по съвет на приятелка. За астмата също ми помага понякога.

# 113
  • Варна
Аз не вярвам, че е направила гастроскопията.

Иначе сърцебиене може да има заради тревожността.

Стига ся.... може пък и да е направила гастроскопията, към която тук сума ти народ в сума коментари подтиквахме.... нека си затворим очите и оставим да бъде добър лош пример за други притеснени душици.

Скрит текст:
Относно сърцебиенето подкрепям и споделям, че ми се е случвало не само сърцебиене, но дори задъхване заради хем тъпото ми, хем хитро ми мозъче и като разбих паролата на уж най-ближния и му изчетох всичките комуникации с разни кукундрели... към една беше особено подготвен към близка среща от физически, а само от виртуален тип... та рязко такива симптоми получих, че да не ви разправям... как да е, преглътнала съм, но не съм забравила, Жена си оставам до края на живота ми, колкото и да им е гадно на господата с п?шки.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 03:41 от Spirit Crusher

# 114
tonynette мнение може да даваш и да предполагаш,но недей да ми говориш с толкова убеден тон все пак не си лекар.След като човек не се чувства добре е длъжен да си направи преглед и да изключи нещо по сериозно евентуално.Незнам какви сте такива душици вместо да помогнете и подкрепите човек вие гледате как да се заядете явно,всеки има право на мнение,но говорете малко по тактично ако обичате .Чак пак безмълвна да останете?

# 115
  • Бургас
m1m0zkaaaa, никой не се заяжда с теб, всеки гледа да ти помогне от доста теми назад, според мен си и за психолог. работиш ли нещо ? имаш ли с какво да се занимаваш и запълваш времето?

# 116
Значи разбран човек съм и изслушвам мненията ,но не може да ми се говори ,че си измислям или едва ли не съм някакво ку-ку .Просто никак не ми е добре наистина.Нито съм за психолог ,нито за психиатър имам дете,има с какво да се занимавам,но там е проблема,че от един месец се разболях и не мога нищо да правя едва стоя на краката си вече,по цял ден лежа само и да не знаеш какво ти е не е никак приятно и да имам чувството,че е нещо лошо вече 😭

# 117
  • Бургас
Не се филмирай, лошото докторите много бързо го намират, някакво неразположение може да е, в12 изследва ли?

# 118
  • На брега на реката
С риск вече да прозвуча груба, но е безотговорно сама да твърдиш, че не си за психиатър или психолог. Tonynette не е безмълвна, а тактично ти каза, че предпочита да си замълчи. От безкрайно много време ти се обяснява едно и също и ти продължаваш да упорстваш. Няма НИЩО срамно човек да се консултира с психиатър/психолог/психоаналитик, това по никакъв начин не те освидетелства и не те прави луда. Неврологът е за съвсем други оплаквания и болежки. Но четейки постовете ти, човек реално стига до заключението, че проявяваш наченки на паник атаки - сърцебиене е само един от симптомите. Личната преценка, че страдаш от онкологично заболяване и че си обиколила де що има специалист, пък за мен е знак за хипохондрия. Замисли се за тия неща, не подскачай на всеки съвет и осъзнай най-накрая, че не ние сме лекари и не ние ще те излекуване, но за сметка на това можем да те посъветваме, дори и съветът да не ти хареса.
Аз лично съм ходила на психолог, водила съм дъщеря ми на такъв, както и на психиатър. Благодарна съм за съществуването на подобен вид специалисти, защото са намерили решение на проблемите ми.

# 119
За сухо гърло ползвали ли сте Нюмед спрей?

Общи условия

Активация на акаунт