Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 475
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
С риск вече да прозвуча груба, но е безотговорно сама да твърдиш, че не си за психиатър или психолог. Tonynette не е безмълвна, а тактично ти каза, че предпочита да си замълчи. От безкрайно много време ти се обяснява едно и също и ти продължаваш да упорстваш. Няма НИЩО срамно човек да се консултира с психиатър/психолог/психоаналитик, това по никакъв начин не те освидетелства и не те прави луда. Неврологът е за съвсем други оплаквания и болежки. Но четейки постовете ти, човек реално стига до заключението, че проявяваш наченки на паник атаки - сърцебиене е само един от симптомите. Личната преценка, че страдаш от онкологично заболяване и че си обиколила де що има специалист, пък за мен е знак за хипохондрия. Замисли се за тия неща, не подскачай на всеки съвет и осъзнай най-накрая, че не ние сме лекари и не ние ще те излекуване, но за сметка на това можем да те посъветваме, дори и съветът да не ти хареса.
Аз лично съм ходила на психолог, водила съм дъщеря ми на такъв, както и на психиатър. Благодарна съм за съществуването на подобен вид специалисти, защото са намерили решение на проблемите ми.

Това нещо точно беше дискутирано, обяснявано, пояснявано. Zest, мисля ти също се хвана на хорото в предишните теми и опита да обясниш, ама май леко те подминаха... както и мен... Аз честно да си кажа колкото и да съм добронамерена и да желая да помогна по какъвто и да е начин също се чувствам изчерпана вече. То съвети не бяха, то споделяне на личен опит, то предположения ли...

Изчерпахме се вече, мила Мимозка. Нито ти се подиграваме, нито смятаме за луда.... дано сама го осъзнаваш. Опитваме се просто с нещичко да ти помогнем. Тази тема наистина не е лекарски кабинет, не искай от нас толкова много, ние не можем да ти решим проблемите, рецепти да ти предпишем и т.н. Състрадателни сме обаче, помагаме както можем с напътсвия, а такива получи доста. Ще се потретя вече и ще цитирам и Zest  по някакъв начин - Няма НИЩО срамно човек да се консултира с психиатър/психолог/психоаналитик, това по никакъв начин не те освидетелства и не те прави луда. Аз лично цели ТРИ пъти по собствено желание бях и още нямам свидетелство, че съм луда и никъде не ме водят като такава.

Абе вие луди ли сте, бре!? Как може човек от такова нещо да се срамува, страхува или всячески избягва. Човек специалист, който за психическото ти здраве би могъл да се погриже. И там пада гарда понякога и не се вижда в показателите от кръвната картина, а компетентен човек в тази област трябва да се зарови...

"Здрав дух, здраво тяло"
"Всичко започва на нервна почва и свършва в най обикновена почва"

да продължавам ли още с клишетата, които не от нищото са се пръкнали, а от дългогодишни не ами направо дълговековни наблюдения? А!?

Пфу... чак се изнервих сама себе си и ще трабва пак до психолога да тичам....

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 12:05 от Spirit Crusher

# 121
Здравейте,
От седмица имам проблем с лявото ходило, по точно с пръстите, не мога да ги свия към ходилото, не мога да ходя на пета, нямам болки, имам сензорни усещания. Вчера ми правиха снимка на гръбнака, нямало проблеми. Не живея в Бг и тук не дават резултати. За тях няма болка, няма проблем. От седмица чета уж сама да разбера, но не намирам сходни проблеми. Потърсих онлайн консултация с бг. доктор, но нямам отговор. Ще съм благодарна, ако някой отговори. Благодаря

# 122
  • Бургас
Аз също съм ходила на психолог и психиатър, синът ми съм водила и не се срамувам, всички болести идват от самите нас, от хаосът в душите ни  Simple Smile

# 123
Много болната, за психосоматика дали си чувала???? Или във вашето село няма такова нещо?

Отдавна ми се иска да разкажа за един човек. Вече на почти 70 години. В последните 40 години все е “много зле”. На ден “умира” по няколко пъти. Естествено, максимално си ползва вторичните облаги от “болестите”. Купил си е кардиограф, прави си ЕКГ-та по 10-тина пъти на ден, открива си всякакви аномалии, спори с лекари... , за него всички са некадърни, не разбират, не могат да го излекуват... Ако му кажат, че няма инфаркт, ги обижда, спори...
И естествено, сегашната система на здравеопазване чудесно се възползва от такива “болни”. В последните години където и да отиде -от вратата го приемат и усвояват някоя клинична пътека. В някои клиники само пишат, че са му правили операция, в други пък директно го слагат на операционната. Скоро си беше втълпиш, че много го боли главата. Днес на неврохирург, утре на наврохирург, докато му казаха, че приемат, че е болен, да ляга да му отворят главата. На момента му мина главоболието.
Постоянно юрка жена си-все след нея върви и и пие енергията. А като я няма нея, така добре се сеща и може и сам да си сипе да яде. Но като има кой да му слугува-много е болен.
Ту умира от разстройство и праща жена си до аптеката, ту пък от запек-пак мрънка жена му да го води по лекари и купуват нови лекарства. После пак идва ред на разстройството, но се ходи при друг лекар и съответно се купува ново лекарство....
Мъка, мъкааааааа..... здрав, прав мъж. Единствените му мисли всеки ден, всеки час са само от какво умира.
Е това живот ли е?
А как е съсипал живота на семейството си!!!
И тази история и могла да се развие по друг начин. Но и той никога не е бил съгласен дори да чуе за психолог или психиатър. Щели да му променят мисленето.
Е то такова мислене за пазене ли е???
И това живот ли е? 40 години здрав и прав да трепери, че може да умре! Но да се възползва от всички облаги на болния.
Мислех си, че той е уникален случай.

# 124
Слушай какво не знаеш колко съм болна или как се чувствам ,за да ми говориш така разбра ли.Напускам групата и не заради това ,че ме е срам да отида на психиатър или нещо такова,сама казах,че съм ходила преди време,но в момента съм убедена на 100% че не е там проблема пожелавам си само още малко здраве и ще го намеря къде е .Просто ,защото уж казвате,че не сте лекари и неможе да ми да ми помогнете а в същото време излязохте големи доктори да ми казвате,че си измислям едва ли не ,че ми има нещо

# 125
Разгеле!

# 126
А дано напуснеш, но надали.

От 1 месец с твоите проблеми се занимаваме, дадохме ти 1000 съвета и пак се държиш лошо.

Аз специално още в началото 300 пъти ти писах, какво ми е било на мен, същите симптоми и че се оказа Кандида в червата. Включително и на лични съобщения ти обясних, че просто се дава проба изпражнение (носи се от вкъщи, никой не те кара там да..), даваш 12лв е лабораторията и си готова.
Ти обаче реши чак на гастроскопии с пълни упойки да се подлагаш и какво ли не. Накрая пак се правиш на неразбрала и пак ми беше писала "Ама какъв е тоя фецес тест"??

И защо толкова се засягаш като ти кажем, че имаш паник атаки, тревожност. Напиши в Гугъл, 80% от симптомите ти са същите. Срамно няма. И аз съм така, мн други също.

Да попитам, когато децата ви пият пробиотик, забелязвате ли леко увеличен апетит?

# 127
Понеже обсъждате гастроскопията. Да питам може ли да ми направят без упойка? Ще боли ли много. Упойката струва 150лв.и ще се опитам да си ги спестя. Поносимо ли е?

# 128
Два пъти ми е правена, без упойка. Специално за това изследване, според мен не е необходимо. Неприятно е усещането, с чувството, че ще повърнеш всеки момент, но се изтърпява. След манипулацията са неприятни дразнения на гърлото, но тях ще ги имаш даже и да си била с упойка. Много бързо го правят. Може би две минути максимум, поне при мен беше така.

# 129
А запозната ли си каква е пълната упойка? Нещо наркотично или?

# 130
Моите деца нямат повече апетит от пробиотици.

# 131
Понеже обсъждате гастроскопията. Да питам може ли да ми направят без упойка? Ще боли ли много. Упойката струва 150лв.и ще се опитам да си ги спестя. Поносимо ли е?

Поносимо е. Не боли. По-скоро е гадно. Нещо като тъпа болка/напрежение се чувства в гръдния кош няколко дена след това, независимо с упойка или не.

Мимозка да обесни по-подробно, като последна правила си Simple Smile

# 132
  • На брега на реката
Сиси, на дъщеря ми беше изписан пробиотик за засилване на апетита. Не знам дали си внушаваше, че е точно типаж, на който като кажеш, че хапчето лекува и то наистина лекуваше, но подобри значително апетита.за сметка на Саностол, апетонин и Т.н., от които полза нямаше.

# 133
Този мой познат, за когото разказах в предния пост, също става много агресивен, ако му кажат, че не е соматично болен. Налита на бой. На лекари, нелекари....., на всеки, който му противоречи. Защото всеки ден от 40 години той умира, а не му вярват. Ама как да осъзнае, че страхувайки се за следващия миг, пропуска настоящия.
Та, раздразнената дама, вместо да се фръцкаш, защо не се пообразоваш малко, за теб все още има шанс?
А преди време каза, че си ходила при невролог, не психиатър.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 00:11 от DanMary

# 134
За намалено либидо какви изследвания е добре да се направят?
Намерих едни резултати от преди време и тогава на обърнах внимание, но ми се струва, че тестостеронът е нисък?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт