Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 640
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря за съветите. Правих цял пакет изследвания за ЩЖ в Рамус.

# 316
А, OK. Аз помислих, че само TSH си пуснала. Simple Smile

Как са ти стойностите?

Ехография на жлезата правила ли си? Тя също е доста важна, освен стойностите на хормоните.

# 317
  • София
По-късно ще кача стойностите. Не ми правиха ехография на жлезата. Май ме претупаха.

# 318
  • София
Това са ми изследванията.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 15:26 от The only one

# 319
The only one, ей, полудявам, значи!
Лекари, като тази, която те е прегледала, са за разстрел! Без извинение.
Как е могла да ти каже, че всичко е нормално?! Като дори неспециалист, като мен, с един поглед може да види, че не е...

Стойността на MAT е многократно завишена при теб, което категорично означава, че налице е автоимунен процес. За съжаление, почти сигурно е, че имаш Хашимото... Наистина съжалявам, че трябва да научиш нещо такова точно от писаниците на случайни потребители из форумите, ама то вече нормални лекари не останаха, които да ни консултират адекватно, та трябва сами да се спасяваме.

Направи си нови изследвания, защото е минала половин година от последните, и отивай при Тодорова, да ти назначи терапия. Преди това не е лошо да си пуснеш също Инсулин + Глюкоза на гладно, както те посъветвах.

Какви оплаквания имаш? Спомена, че не се чувстваш добре?

# 320
  • София
Аз също предполагам, че нещата не са добре. Имам оплаквания да - постоянно съм изморена, силен косопад, качване на кг.(при положение, че не ям тесто и захар от април месец). Ще пусна инсулин и глюкоза, няма да оставя нещата така.
Благодаря много за съветите!

# 321
  • София
Днес правих пълна кръвна картина и ми излезнаха завишени Моноцити в % - Моноцити -% MONO%    H  11.5, като не са посочени референтни стойности и така не мога да разбера колко са завишени. На едно място пише да са до 11%, на друго - до 8% и се обърках.
Може ли мнение и на какво може да се дължи (освен левкемия и лимфом и други гадости, които прочетох)?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 322
Здравейте. За 2ри път ми се подува горната устна. Миналия месец по това време се поду и мина за 2 дни.
Явно имам алергия към нещо, но нз към какво.
От няколко месеца пия Дуфастон. Чудя се дали не е алергия към него? Днес пих пак, другото което пих бяха капки от лютива мента (тинктура) за стомаха. Тях също ги взимам от месеци.
Не е чак толкова подуто, но все пак нещо не е наред. Моля за съвети!

# 323
Имам 15 дни до следващият МЦ, а вече ми зацапва кафяво течение. На какво може да се дължи?
Днес "баш" си прокървих, а е рано...
Започна като кафяво течение, премина в кръв, като при МЦ.
Ох, какво ли става пак? Когато отида на доктор, той само ми "честити" по някоя киста. Може ли да е от това? Или да очакам да си ми дойде?
Знам, че не е нормално да кървя извън МЦ.
Доста стрес ми се насъбра около новото работно място, може би пък това да е отражение....

Здравей! Аз имам подобен проблем този месец и също съм се притеснила. Ходи ли на лекар или се оказа подранил цикъл? При мен се получи следното: миналия вторник - гинекологичен преглед и цитонамазка, никакъв проблем, четвъртък - секс (доста продължителен) след 2-3 месеца въздържание, никакъв проблем и в неделя ми се появи зацапване - бледо кафеникаво и воднисто. Чудех се да не се е раздразнила шийката от секса (аз имам правена и LEETZ-конизация преди 3 години).
Ходих на лекар в понеделник, каза ми, че не е цикъл (беше 18-ти ден тогава, а ами идва около 29-ти), че имам една киста 3х3 см, но не е притеснителна и че "сълзи" от шийката. Общо взето само това ми каза и ми изписа Дуфастон. При мен също имаше малко повечко стрес напоследък и ми каза, че може да се дължи и на това, прати ме и да си изследвам Пролактин, който излезе завишен. И ми каза след МЦ да отида евентуално да ми вземе материал за изследване за някакво възпаление.
Доста ми е притеснено, защото вече това продължава 5-6 дни, въпреки, че той май не се впечатли особено и освен Дуфастон за кистата, нищо друго не взимам и не правя - не знам дали е нормално така, досега не ми се е случвало такова нетипично кървене, на моменти има и малки части (предполагам) лигавица както по време на цикъл, само че малко и кафява...
В Интернет намерих доста неща за извънместруално кървене/зацапване, но никъде не пише колко време е нормално да продължи.

# 324
На някой случавало ли му се е да се нацепят ъгълчетата на устните на какво се дължи знае ли?

# 325
Подозирам, че имам нисък прогестерон.
Спрях маслото от вечерна иглика и исках да ви попитам, кога ще е най-добре да го изследвам? И при Аг или Ендокринолог да отида за консултация?
Flowers Bouquet

# 326
Цепенето на устните съм чувала, че се получава при липса на витамини от Б групата.

# 327
Спрях маслото от вечерна иглика и исках да ви попитам, кога ще е най-добре да го изследвам? И при Аг или Ендокринолог да отида за консултация?
Flowers Bouquet
На мен еднокриноложката ми го пусна.Моят го изследвах по време на менструация с другите полови хормони.Но мисля ,че е най добре на 7 ден след овулация.Ако греша някой да ме поправи

# 328
Flowers Bouquet

А маслото от вечерна иглика има ли общо с прогестерона?

# 329
Момичета моля за помощ. Имам силни болки в гърдите 1 седмица след МЦ. В момента не съм в България, а тук няма кьорав час за лекар. Имам аборт преди 3 месеца и предполагам, че може да е свързано. Доста съм притеснена. Имам 1 прогестогел и мисля да пробвам да се мажа няколко дни (предписван ми е преди година от лекар) но не мога да загрея с тази линия как точно се мери. Моля, ако някоя от вас го е ползвала да се отзове. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт