Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 850
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
vici75, ако откриеш къде има обяви за лекарства, моля те да споделиш. Имам и други скъпоструващи лекарства, които могат да помогнат на някого.

# 571
Разбира се, а и ако някой ни види как се лутаме и знае някой близък/приятел да ги търси обаждайте се.

Между другото търся къде да се оплача от арогантно отношение на лекар. Има ли телефонна линия, онлайн място или каквото и да е? Нещо бг лекарите са се самозабравили...Все бях чувала идиотски случки, все съм им съчувствала че ядат кютека, но днес го изпитах на гърба си. Без абсолютно никаква причина бях нахокана от някаква истерична "лекарка". Предполагам го прави и с други хора. Та много ми се ще да разбере, че така не бива.

# 572
Повечето са такива,и понеже сме опрели до тях дай да се държат както им падне,но не и да ни помогнат.Затова здравната ни система ще е на това дереже за жалост Sad а защо ви е нахокала

# 573
Ами аз за това няма и да си мълча. Ще се разправям. КОй знае така се държи и с възрастни хора.

Иначе се обадих да я попитам за лекарствата на майка ми, да ѝ кажа че в аптеката са ѝ ги сгрешили и да ми кажа до колко е фатално че не са вземани както трябва. И понеже живея в чужбина, съответно ѝ се представих най-учтиво и ѝ казах, че заради това ѝ звъня по телефона, а не отивам на място. И тая като почна как всички сме си хванали шапките и сме се ИЗМЕЛИ в чужбина, оставили сме си родителите и прочие простоии, които ама въобще не ѝ влизат в работата и за които не ѝ дадох повод, както и не бяха предмет на разговора ни. На края не ми каза нищо. Затвори ми телефона. Просто ще си получи заслуженото, ако ще ѝ да платя за това. Ако съм я обидила нещо разбирам. А аз съвсем нормално ѝ обесних коя съм и каква съм и за какво звъня. Как заслужих подобно отношение не мога да разбера.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 23:01 от vici75

# 574
Те точно заради това си отношение ядат бой,но после се изкарват невинни.Съжалявам за кофти ситуацията вие сте се надявали на отговор а тя...Наивни сме си ние вярваме,че с добро ще стане,но явно и ние трябва да караме по техния начин .Аз като си спомня зимата една смотла ,където не мога да я нарека никакъв лекар,защото все пак вижда,че е дете ,трябваше да се прави снимка на малкия на гърдите,но той е много плашлив и всичко ново особено и инатлив и не чува никак а и още като не говори и разбира така хубаво и почна от негова страна едно пищене и немога да го накарам или затисна да стои оная като ме почна вярвай ми очите ми се насълзиха ,като почна какво е тлва сега няма да го снимам викам как няма да снимаш детето няма да ми идвате сами и аз и обяснявам ,че сама си гледам детето не съм от града баба му е на работа и няма кой да ми помогне да дойде с мен и тя била си гледала едно време сама детето мърла направо пак се ядосах накрая с триста зора го натиснахме легнал,че го снима.Рядко се срвшат човечни и кадърни за жалост!

# 575
Преди повече от месец започна да ме наболява коляно и с всеки изминат ден ставаше все по-зле и по зле и накрая едва ли не се нуждаех от бастун и не можех да спя от болка. Гонартроза. Дълго е за описание през колко лекари минах и  какви лекарства и инжекции ми предписваха ,но не и не..Накрая ми биха 2 инжекции в ставата/през 8-9 дни/. Дипрофос. Чуствам се много, много по-добре,но все пак не е на 100% подобрението.Лекарят ми е определил час за трета инжекция,но каза,че както аз преценя-дали да я поставя или не. Не зная какво да реша. Зная,че не е добре да се бият такива инжекции /до 3 годишно е допустимо/ и може би след време пак ще се наложи. Въобще при положение,че има известно износване на ставния хрущял, може ли да се очаква да се възстановя на 100% ? Говоря за липса на болка при ходене.
Моля,ако някой е минал през този проблем-дали лично или негов близък- да сподели.

# 576
На колко си години и има ли причина за тази гоноартроза. От моят опит с артрит- обратно на това, което чувстваш, трябва много, ама много да се движиш, а не да почиваш. да отслабнеш, да взимаш добавки и да внимаваш с храните. Да видиш също някакво балнеолечение, ако има подходящи нагревки или друга физиотерапия и как се ливяе от топло/студено. За 100 % възстановяване не ми е известно. Болката се влияе много от движението и някои добавки като бозвелия и куркума, и разбира се - подхдящи аналгетици .

# 577
Над 60 съм. Пия Хондросейв, Бозвелия. Не вземам болкоуспокояващи в момента, защото болката е лека и пренебрежима. Чуденето ми е дали от трета инжекция ще има
още някаква полза.

# 578
Лично аз за себе си или за близък, бих избегнала допълнителен кортикостероид, ако болката и възпалението са пренебрежими и бих сложила при нова криза.  Най-добре е лекарят да прецени, но щом ви е казал да си решите...не знам какво да коментираме ние...просто нямам думи...

# 579
Тъкмо на майка ми ѝ пратих глюкозамин за същия проблем. Не знам дали ще ѝ помогне въобще, т.к. при нея гонартрозата е двустранн и според доктора тежка. Като стои седнала си вдига краката, кара колело съм и взела едно такова ниско, което стои пред леглото ѝ. Тогава болки няма никакви. Тръгне ли става и пада. Доктор ѝ препоръча да пие Афламил - 2 по 1 сутрин и вечер. Питах го и за глюкозамин и каза да вземала ако искала. Та ще видим.

# 580
Здравейте, може ли някой да ми съдейства с разчитане на тези резултати?
Става въпрос за бебе на 10месеца.

Благодаря!

# 581
Обърнете се към лекар. Става въпрос за бебе все пак.

# 582
Някой знае ли на какво се дължи да станеш много блед и със сенки под очите?

# 583

Благодаря!
Имайте предвид ,че референтните стойности за деца са различни. 0-6 м; 6-12 м; 1-2 г; до 4г
Хубаво е да се обадите в лабораторията ,където сте направили изследванията и да попитате. Физиологично при деца до 4г лимфоцитите са по-високи,неутропилите-по-ниски.
Асат и Алат ми се струват високи(не съм лекар все пак).
Консултация поне с ЛЛ и педиатър според мен са задължителни.
Какво е наложило направата на тези изследвания?
Ще ви бъда благодарна да споделите какво е казал лекар.Моят син има големи отклонения в хематологията.Продължават да го следят  вече 6м без дори да ми обяснят нещо задоволително като предположение.
Успех!

# 584

Благодаря!
Имайте предвид ,че референтните стойности за деца са различни. 0-6 м; 6-12 м; 1-2 г; до 4г
Хубаво е да се обадите в лабораторията ,където сте направили изследванията и да попитате. Физиологично при деца до 4г лимфоцитите са по-високи,неутропилите-по-ниски.
Асат и Алат ми се струват високи(не съм лекар все пак).
Консултация поне с ЛЛ и педиатър според мен са задължителни.
Какво е наложило направата на тези изследвания?
Ще ви бъда благодарна да споделите какво е казал лекар.Моят син има големи отклонения в хематологията.Продължават да го следят  вече 6м без дори да ми обяснят нещо задоволително като предположение.
Успех!

Благодаря за отговора. Тъй като все още чакам педиатъра да прегледа резултата за това реших да се обърна с въпрос тук, защото ме притесни високия показател на АСАТ-а. Разбира се не съм толкова слабоумна да разчитам само на форума, ставайки въпрос за детето ми!

Изследването се наложи, понеже се усъмнихме дали не му идват в повече морковите(предпочита предимно готовите пюрета). Ще споделя щом успея да се свържа с лекарката какво ми е казала.

Общи условия

Активация на акаунт