Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 877
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Дейзи, ти имаш ли магнезиев дефицит? Лекарството назначено ли ти е от лекар или по симптоми, които имаш си го самопредписа?
По препоръка на кардиолог взимам магнезий. Той обаче не каза какъв да бъде, в аптеката се спрях вьрху Магнерот.

# 616
  • София
Видях си една от бенките , която е тип релефна , не подкожна и забелязах , че връхчето й е станало по- твърдо и потъмняло към черно ?
Ще посетя дерматолог , но на вас случвало ли ви се е ?
Ще се радвам за мнения

# 617
  • София
Препоръчайте нещо изпитано за  заличаване на белези от лапароскопска операция, направена преди месец и половин.
Предварително благодаря!
С тези мазила по аптеките минава много бавно и белезите не изчезват на пълно. Купи си една пръчка пчелен клей струва 2лв. в пчеларските магазини или от някоя баба или дядо на пазара. После от аптеката 1 шише най-чистият спирт ако има 97градуса. Спирта се исипва в стъклено шишенце в него се начупва пръчицата клей затваря се и се оставя на тъмно стои 14дни като всеки ден се разклаща докато на края стане кафяво всичко и пръчката се разтопи от самосебе си. Маже се само на белезите и заличава всичко, но не се слага на рани. Може да стои с години и върши чудесна работа.

Това дали ще свърши работа за белег като от секцио, малко по-малък, като операция беше преди 5 месеца или е само за пресни белези?

# 618
Цикълът ми започна като потоп, тампона ми протича 2 пъти за един ден.
На следващия почти спря, само ми цапа.
Дойде ми на около 50 ден. Скоро ще дойде момент в който ще искам да съм майка, но как с този цикъл и проблемите, които ми създава?
Кажете ми от къде да започна?
При гинеколога съм с абонамент- всеки месец имам проблеми, но нищо не може да се направи- имам проблемни яйчници.

# 619
Някой знае ли до колко време след прием на ферофолгама се оправя цвета на акото?

# 620
  • София
Дойде ми на около 50 ден. Скоро ще дойде момент в който ще искам да съм майка, но как с този цикъл и проблемите, които ми създава?
При гинеколога съм с абонамент- всеки месец имам проблеми, но нищо не може да се направи- имам проблемни яйчници.

Може би е добре да посетиш ендокринолог. Много от проблемите може да се дължат нещо ендокринологично.

# 621
Някой знае ли до колко време след прием на ферофолгама се оправя цвета на акото?
Малко не се изказах правилно да се поправя след спиране на феро фолгама

# 622
  • София
Препоръчайте нещо изпитано за  заличаване на белези от лапароскопска операция, направена преди месец и половин.
Предварително благодаря!
С тези мазила по аптеките минава много бавно и белезите не изчезват на пълно. Купи си една пръчка пчелен клей струва 2лв. в пчеларските магазини или от някоя баба или дядо на пазара. После от аптеката 1 шише най-чистият спирт ако има 97градуса. Спирта се исипва в стъклено шишенце в него се начупва пръчицата клей затваря се и се оставя на тъмно стои 14дни като всеки ден се разклаща докато на края стане кафяво всичко и пръчката се разтопи от самосебе си. Маже се само на белезите и заличава всичко, но не се слага на рани. Може да стои с години и върши чудесна работа.

Това дали ще свърши работа за белег като от секцио, малко по-малък, като операция беше преди 5 месеца или е само за пресни белези?
[/quote
Не е само за пресни и за стари също, но старите се мажат повече пъти, а пресните по малко

# 623
  • Варна

Може би е добре да посетиш ендокринолог. Много от проблемите може да се дължат нещо ендокринологично.

polina0610, със сигурност не губиш нищо и при един ендокринолог да отидеш, дори насърчавам като ти чета оплакванията. Междувременно майки, баби, лели, каки, братовчетки и други подобни, които много обичат да си крият болежките и да ни спестяват тревоги около тях няма да е зле до стената да притиснеш и да си кажат коя от какъв женски проблем е страдала за да може максимално подготвена да отидеш при ендокринолога. А при гинеколога не знам точно как ти протичат прегледите, но мен лично толкова обстойно ме прегледаха последния път, та чак снимки имам на цялата си полова система, снети от вътре директно, а не с ехограф външно сканиране. Буквално ми бръкна през детеродния орган не само до матка, яйчници, през тръби ами и ги наснима едно хубаво, то чак до гърлото едва ли не с някъв хистероскоп май ме изследва. Ако на такова не са те подлагали искай си го пък, не е нито болезнено, нито рисково, а дава много по-точна диагностика и образна картина, също така и материал може да се взема за лабораторни изследвания ако гинекологът прецени, че е нужно.

# 624
 Здравейте дете томов н 2 и пикае рядко изследванията да хубави с не пикае на 18 часа

# 625
  • Sofia
Здравейте дете томов н 2 и пикае рядко изследванията да хубави с не пикае на 18 часа
Scream Ко?

# 626
Не ти се разбира нищо!

# 627
Значи дештерями е на 2 и пикае рядко на 18 часа 1 пат или 2 изследванията са хубави няма ништо зашто така прави а и откриха и синехии слепване на срамните усни ама казаха че не от него и казаха че естрогенен крем който го отлепва от чужбина овестин се казва ништо да знаете

# 628
Именно слепването на срамните устни е причината. Заведете детето на детски гинеколог. Процедурата е за секунди, след това трябва да внимавате да не се получи рецидив. Отличната хигиена е задължителна.

# 629
Отидохме на гинеколог не от него имаси място за пикаене тези кремове него ли отлепват

Общи условия

Активация на акаунт