Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 838
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Отидохме на гинеколог не от него имаси място за пикаене тези кремове него ли отлепват

Посетете спешно детски уролог - доц.Кюркчиева в Токуда или д-р Момчилов в Пирогов.

# 631
Но от какво е това на ехограф видяха няма ништо сичко е норма и детето няма бплки

# 632
Имам приятелка на която детето ѝ е със същия проблем. На тях са им казали, защото било с наднормено тегло. Вашето дете как е?

# 633
Не мисля, че теглото е от значение. На мен ми прави впечатление, че страдат повече деца с бяла кожа, руси и синеоки. Тези с по-матова кожа като че ли не са толкова засегнати.

# 634
Възможно е, аз дори не бях чувала за такова заболяване. Сподели ми случано тая моя позната. И понеже темата е деликатна, повече подробности не съм разпитвала. Но това ми каза тя, че така са им казали. И верно нейното дете е с доста наднормено тегло.

# 635
2 годинки 10 килограма

# 636
  • Варна
Здравейте, моля за съвет, къде и какъв  тест за уреаплазма да си направя, но с антибиограма. В Геника ми казаха, че не правят антибиограми:open_mouth: А е контролен тест и отново положителен ( след сумамед и авелокс) 😪
Гинекологът казва, че е добре след като първият тест е направен там и контролния също да е там, то хубаво, но на тото ли ще играя с антибиотиците? Сега ми изписа клиндамицин, флажил и глобули и таблетки и макмирор крем Sad Моля, някой препатил за съвет

# 637
Здравейте, купих си Магнерот. В аптеката ми казаха по 1 на ден. В листовката обаче пише: Възрастни:
за попълване на магнезиевите депа: 3 x 2 таблетки дневно в продължение на една седмица;
последваща дозировка: 2-3 таблетки дневно. Някой пил ли го е и по каква схема се пие? Благодаря.

Магнерот се изписва основно на бременни, при контракции.
Щом кардиолог ти го е назначил, може да си купиш този магнезий, с вит.В6.
Скрит текст:

На мен ми действа много добре. Пия по 1 табл.
За пръв път чувам магнезий да се пие за сън?

# 638
Но от какво е това на ехограф видяха няма ништо сичко е норма и детето няма бплки

Отидете на уролог.
Също спазвайте добра хигиена, измивайте често с вода хубаво, промивки със смрадлика може, има и сиропче с червена боровинка, което става за деца - питайте в аптеката.

# 639
Здравейте, купих си Магнерот. В аптеката ми казаха по 1 на ден. В листовката обаче пише: Възрастни:
за попълване на магнезиевите депа: 3 x 2 таблетки дневно в продължение на една седмица;
последваща дозировка: 2-3 таблетки дневно. Някой пил ли го е и по каква схема се пие? Благодаря.

Магнерот се изписва основно на бременни, при контракции.
Щом кардиолог ти го е назначил, може да си купиш този магнезий, с вит.В6.
Скрит текст:

На мен ми действа много добре. Пия по 1 табл.
За пръв път чувам магнезий да се пие за сън?

След консултация в аптеката ми препоръчаха Магнерот. Иначе се бях насочила към друг. Занапред ще го имам предвид и следващия пьт ще го потърся. А кога го пиете? Аз знам, че магнезий се пие вечер.

# 640
Може ли да ми препоръчате добър лекар специалист в София искам да прави обстоен преглед и да обърне внимание цялостно,не само по неговата си специалност?

# 641
  • Варна
DeVa®, благодаря за споделеното и от теб. За сега съм доволна от Магнерич 500 мг, за Магнерот също добри отзиви съм чувала. Бих пробвала и препоръчаното от теб, гледам, че бонус има към него В6. Въобще не се чуди, че предписват магнезий при какви ли не оплаквания, за мозъчето е много ценен елемент, в един момент недостиг има ли започва да се нарушава не само умствената дейност - забравяме, думи започват да ни се губят, почваме такива да говорим в бабешки стил "Кажи го де, кво беше", "Абе онова там онаковата", освен това тия липси влияят и на импулсите към волеви и неволеви органи, които мозъка праща - затова са тия внезапни крампи, изтръпвания, сърцебиения...

daisy12, мисля, че няма да сгрешиш ако по листовка го приемеш така, както е описано. В аптеките фармацефтите понякога претупват и не обясняват подробно и за по-накратко препоръчват дозата, която е за дългосрочния вече прием. В началото може да е по-висока дозата обаче, точно както е описано - с цел запълване на липсите, а после само поддържащо. На мен лекар точно така ми изписа Магнерич, първите 3 до 5 дни двойна доза пих, т.е. по 2 таблетки, съобразено с милиграмите на таблетката, после вече само по една на ден и предпочитах да си я пия вечер малко преди лягане за да мога все пак да се наспя. Денем крампи не получавах или и да съм получавала не са ми правили впечатление, нощем обаче беше нещо страшно като се отпусна в покой, сърцето почва да тупти, чак си го чувах, така го усещах, аха да се унеса в дрямка и изведнъж пръсци, китки, сводове почват да се хващат болезнено, едно изпотяване от нищото...

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 09:43 от Spirit Crusher

# 642
Когато испи феномена така наречената боровинка по лошо стана неЗнам няма ни сто да знаете не сто за крема овестин

# 643
Spirit Crusher, благодаря ще послушам листовката и ще пия пьрвоначално повече. После ще мина на 1,2 таблетки. А ти как го пиеше по кое време на деня магнезия?

# 644
  • Варна
daisy12, предимно вечер си го пия. В смисъл откакто минах на една таблетка само, иначе в началото една сутрин и една вечер.

Общи условия

Активация на акаунт