Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 46

• 53 094
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Толкова скоро след процедура е по-добре да не се правят експерименти със самолечения. Само назначени от лекаря лекарства.

# 526
от няколко дни се чудя нещо. направих тест за типизация на ЧПВ и всичките 12 щама излезнаха отрицателни. сега се чудя, може ли при вземане на проба да не са взети болни клетки и затова да е отрицателен. т.е. да имам някой от щамовете, но да не е отразено на теста? питах гинеколожката дали трябва да го повторя след време, но тя каза че ще е необходимо само ако има клиника за това.
другото - надеждни ли са тестовете с урина? в генетика предлагат такъв за 33 щама.

п.с. ох пак ме е обхванало притеснението за това нещо.... пфу...Pensive

# 527
от няколко дни се чудя нещо. направих тест за типизация на ЧПВ и всичките 12 щама излезнаха отрицателни. сега се чудя, може ли при вземане на проба да не са взети болни клетки и затова да е отрицателен. т.е. да имам някой от щамовете, но да не е отразено на теста? питах гинеколожката дали трябва да го повторя след време, но тя каза че ще е необходимо само ако има клиника за това.
другото - надеждни ли са тестовете с урина? в генетика предлагат такъв за 33 щама.

п.с. ох пак ме е обхванало притеснението за това нещо.... пфу...Pensive

Положи усилия да излезеш от тоя омагьосан мисловен кръг.
Насочи ума си към нещо положително, ако можеш.
Направила си тест-отрицателен е.
Живей си живота!

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 18:53 от левскарката

# 528
Здравейте, моля за коментар. Това е хистологията ми след Лийп. Не е ли много изрязаните участък за Лийп процедура? Какво е 'комлоцитоза'?

# 529
Койлоцитоза е, това е състояние свързано с ЧПВ. Доколко успявам да разбера всичко е махнато до чисто, цин 1-2, всичко е наред!

# 530
А може ли да попитам, ако пише “папилом цин 1-2 отстранен в тъкани от еноцервикса, като в едно откъсчетата има многослоен плосък епител с цин 1 ст.”, коментар за това? Благодаря!

# 531
Означава, че си имала дисплазия 1ва степен, породена от ЧПВ, демек най- ниската. (CIN 1- 2- 3- in situ- инвазивен карцином)
Едноцервиксът е каналът на шийката.

# 532
Означава, че си имала дисплазия 1ва степен, породена от ЧПВ, демек най- ниската. (CIN 1- 2- 3- in situ- инвазивен карцином)

А означава ли, че е отстранен до чисто, или...?

# 533
inlove - писала ми е лично съобщение с въпрос, но е забранила съобщенията си и не мога да й отговоря. Simple Smile извинете, че пиша тук, но е във връзка с темата.

Иначе при майка ми всичко мина добре.

# 534

А означава ли, че е отстранен до чисто, или...?
Отстранен в нормални тъкани точно това означава Peace

# 535
Майка ми беше на класическа конизация със скалпел, имаше главоболие 3 дни след операцията от упойката, не са я приспивали. Вече е добре, чакаме хистология и се надявам всичко да е ок. Лийп-ът мисля е по-лек, не знам.

# 536
Здравейте и от мен!
През 2015 г. имам LEETZ след 3 А/Б група и CIN-1. Миналия месец бях писала за едно зацапване, което ми се появи два дни след секс. Отначало мислех, че е от това, но отидох на лекар - каза ми, че е съвпадение. Това започна на 17 ден от цикъла, лекарят тогава само ме прегледа, каза ми, че сълзи от шийката, дезинфекцира и ми изписа Дуфастон за една киста 3x3.
След като ми мина цикълът, няколко дни нямах проблеми, но след това отново започнах с леко бледокафеникаво зацапване. Днес пак бях на лекар - каза ми, че е възпаление и увеличени (или възпалени, не помня какво каза) кръвоносни съдчета на шийката, и ми го третира със Солкогин, след което дезинфекцира.
Питах дали този Солкогин може да ми навреди някак - каза ми, че не може, даде ми да чета и листовката. Но аз с тази минала процедура и проблемите, които имах толкова съм се наплашила вече, че реших все пак да питам тук дали можете да ми дадете някаква информация.
Иначе ми изписа и Бетадин вагинални песари (това е йод доколкото разбрах) и някакви неща за пиене тип хранителни добавки (Неоксид и нещо с Цинк, защото ми каза, че явно нещо емоционално съм се повредила и затова така става (+ че съм се изпъпчила).
Та въпросът ми е за този Солкогин - някоя от вяс третирали са я с него и има ли нещо, от което трябва да се притеснявам?
Друг въпрос е, че този лекар не ми пише листове от прегледите, но това друга тема... Иначе съм ходила и преди пре него и до момента съм доволна.

# 537
Аз съм третирана със Солкогин преди около 3 години, но поради коренно различен проблем и по схема (3 третирания през 2 седмици). Тогава бях с ПАП 2Б от цитонамазка, положителни високорискови ЧПВ и раничка, но не съм имала никакви оплаквания нито от раничката (кърверене, зацапване, течение или каквото и да е), нито съм имала други гинекологични проблеми и оплаквания (отидох си на обикновен профилактичен). Третирането със Солкогин беше избрано при мен, вместо класическото горене на раничка, тъй като се считало за по-щадящ метод (не съм раждала). До момента обаче не съм чувала/чела, че се използва при възпаление, увеличени кръвоносни съдове на шийката (каквото и да значи това?), или "сълзене" от шийката... Възможно е, но по принцип съм чела, че се ползва в случаи като моя и ми е малко странно това лечение така и по този начин. Но и не казвам, че не е правилно, не съм лекар. Ако имаш доверие на док - бъди спокойна. Ако обаче нещо те притеснява - направи втора консултация.
Сега каква ти бе цитонамазката? С колпоскоп гледа ли те? Друго нещо видя ли се на прегледа - киста, полип? Подобно зацапване може и да е хормонално.

# 538
Аз съм третирана със Солкогин преди около 3 години, но поради коренно различен проблем и по схема (3 третирания през 2 седмици). Тогава бях с ПАП 2Б от цитонамазка, положителни високорискови ЧПВ и раничка, но не съм имала никакви оплаквания нито от раничката (кърверене, зацапване, течение или каквото и да е), нито съм имала други гинекологични проблеми и оплаквания (отидох си на обикновен профилактичен). Третирането със Солкогин беше избрано при мен, вместо класическото горене на раничка, тъй като се считало за по-щадящ метод (не съм раждала). До момента обаче не съм чувала/чела, че се използва при възпаление, увеличени кръвоносни съдове на шийката (каквото и да значи това?), или "сълзене" от шийката... Възможно е, но по принцип съм чела, че се ползва в случаи като моя и ми е малко странно това лечение така и по този начин. Но и не казвам, че не е правилно, не съм лекар. Ако имаш доверие на док - бъди спокойна. Ако обаче нещо те притеснява - направи втора консултация.
Сега каква ти бе цитонамазката? С колпоскоп гледа ли те? Друго нещо видя ли се на прегледа - киста, полип? Подобно зацапване може и да е хормонално.

Привет! Миналия месец имах киста от едната страна, сега там я няма, имам от другата. Каза ми, че нямам нормална овулация, щом така ги задържам и ми изписа Дуфастон. Иначе за това зацапване ми каза, че е възпаление.
Мен това, което ме притеснява е дали това третиране е нещо агресивно (докато го правеше си ме заболя иле щипеше, не мога да определя, но то няма как предполагам) и дали може да ми навреди някак. Аз също не съм раждала, и без това след този LEETZ все ми казват, че не се знае ако успея да забременея дали и колко проблеми ще си имам със задържането.
Знам, че може би питам малко след дъжд-качулка...
Иначе цитонамазките са ми от март - 2 група и от преди около месец - отново 2 група (пишеше нещо от сорта на 2+ и коментар за левкоцити).

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 10:32 от Nelanciuska1

# 539
Neutral Face Малко съм озадачена без никакви други изследвания (хормонални имам предвид) да се изписва дуфастон за кисти (това са задържани фоликули) и за проблем с овулацията (предполагаем). По принцип в такива случаи се прави фоликулометрия (т.е. проследва се как се развиват, нарастват и (не)пукат фоликулите), за да се прецени състоянето на яйчниците, да се изключи поликистоза, ЛУФ и т.н. и това заедно с поне едно изследване на хормони на 3-ти ден от цикъл и 7 дни след овулация. Трябва да се разбере какво точно става, след това евентуално да се изписват хормони (дуфастона е хормон). По моите скромни знания не трябва да се приемат прогестеронови препарати просто ей така.

Дописвам си за Солкогина - той хич не е много безобиден, това е киселина. Когато ходих при Карагьозов след третиране със Солкогин, той се намръщи и каза, че въобще не е трябвало ей така да се третира шийката с този препарат. Като цяло на твое място бих направила един допълнителен преглед при друг специалист, ако не за друго - то за собствено спокойствие, че всичко е ок и лечението е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт