Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 46

• 53 087
  • 735
  •   1
Отговори
# 540

В болница Дева Мария в Бургас. Препоръчали й няколко души лекаря, при който ще е.
[/quote]

Кои доктори извършват в Дева Мария тази манипулация? Майка ти при кого беше? 

# 541
inlove - писала ми е лично съобщение с въпрос, но е забранила съобщенията си и не мога да й отговоря. Simple Smile извинете, че пиша тук, но е във връзка с темата.

Иначе при майка ми всичко мина добре.

Кои доктори в Дева Мария извършват тази манипулация? Майка ти при кого беше?

# 542
Neutral Face Малко съм озадачена без никакви други изследвания (хормонални имам предвид) да се изписва дуфастон за кисти (това са задържани фоликули) и за проблем с овулацията (предполагаем). По принцип в такива случаи се прави фоликулометрия (т.е. проследва се как се развиват, нарастват и (не)пукат фоликулите), за да се прецени състоянето на яйчниците, да се изключи поликистоза, ЛУФ и т.н. и това заедно с поне едно изследване на хормони на 3-ти ден от цикъл и 7 дни след овулация. Трябва да се разбере какво точно става, след това евентуално да се изписват хормони (дуфастона е хормон). По моите скромни знания не трябва да се приемат прогестеронови препарати просто ей така.

Дописвам си за Солкогина - той хич не е много безобиден, това е киселина. Когато ходих при Карагьозов след третиране със Солкогин, той се намръщи и каза, че въобще не е трябвало ей така да се третира шийката с този препарат. Като цяло на твое място бих направила един допълнителен преглед при друг специалист, ако не за друго - то за собствено спокойствие, че всичко е ок и лечението е правилно.

Аз малко се паникьосах и се обадих на лекаря, който ме следи след LEETZ (той е в друг град) и ми каза, че няма от какво да се притеснявам за Солкогина, та сега се поуспокоих Simple Smile

# 543

В болница Дева Мария в Бургас. Препоръчали й няколко души лекаря, при който ще е.

[/quote]

Оказа се, че не е в Дева Мария, а в новата болница Бургасмед. Лекарат е Гамишев. Simple Smile

# 544
Здравейте искам да попитам нещо извън темата относно цикъла има ли такива,които като им идва ги боли корем и кръст най -вече и колко време продължава това и как е кръвотечението като количество?

# 545
  • София
И двете може широко да варират при различните жени, а и при една и съща жена в различните етапи на живота.

# 546
Момичета, преди няколко месеца правих цитонамазка, всичко е нормално. Този месец за първи път имам цикъл 2 пъти - през 17 дни.  Евентуални причини за това и кога ще е удачно да отида на преглед - след цикъла ли?

# 547
  • Бургас

Оказа се, че не е в Дева Мария, а в новата болница Бургасмед. Лекарат е Гамишев. Simple Smile
[/quote]
Аз бях при него за хистероскопия и електрокоагулация Simple Smile изключително доволна съм.

# 548
  • вкъщи
Здравейте дами! Лятото писах в темата -бяха ми открили киста и полип. Кистата уж след цикъл беше изчезнала, днес ходих при друг лекар и видя киста 4 см, полип отстрани на шийката на матката и някаква находка на самата шийка. Назначи ми много изследвания , сред които и за рак на яйчниците, което меко казано ме стресира. В неделя ме приемат за операция на полипа и находката, а за кистата реших да изчакам да видим как ще се развие пак си е 4 см, както беше и края на юли. Много съм объркана и притеснена...Той каза, че можело лапароскопски да се махне. Не изглеждала на шоколадова уж, била прозрачна. Докторът е Павел Добрев в Бургас. И вече съм регистрирана в онкологичен център...Нямам никакви оплаквания, освен че този месец след цикъл напрежението в гърдите ми не изчезна, а си остана, все едно ще ми идва. Никога досега не ми е било така. Докторът каза- от кистата е.

# 549
Не разбрах защо са Ви регистрирали в онкологичен център и каква е находката?

# 550
  • вкъщи
Регистрираха ме там, защото там работи докторът и там ще ме оперира. За да може и изследванията да ми пусне там. Нищо не ми каза за самата операция дали се заплаща, аз и забравих да питам.. Находка - така го нарече той. Щял да я махне и изследва. Преди това и друг доктор ми беше казал виждам находка. И само толкова.

# 551
  • Бургас
Момичета, колко време след електрокоагулация се взима нова цитонамазка+колпоскопия?

лелка, изобщо не бих я чакала тази киста. Дори ако има начин, да направят всичко на куп, бих избрала него.
ПП:аз съм им в регистъра на КОЦ Бургас от 2010 Simple Smile  просто много им харесвам хирурзите.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 09:57 от MeMyselfI

# 552
Здравейте дами! Лятото писах в темата -бяха ми открили киста и полип. Кистата уж след цикъл беше изчезнала, днес ходих при друг лекар и видя киста 4 см, полип отстрани на шийката на матката и някаква находка на самата шийка. Назначи ми много изследвания , сред които и за рак на яйчниците, което меко казано ме стресира. В неделя ме приемат за операция на полипа и находката, а за кистата реших да изчакам да видим как ще се развие пак си е 4 см, както беше и края на юли. Много съм объркана и притеснена...Той каза, че можело лапароскопски да се махне. Не изглеждала на шоколадова уж, била прозрачна. Докторът е Павел Добрев в Бургас. И вече съм регистрирана в онкологичен център...Нямам никакви оплаквания, освен че този месец след цикъл напрежението в гърдите ми не изчезна, а си остана, все едно ще ми идва. Никога досега не ми е било така. Докторът каза- от кистата е.

Би ли споделила, какви изследвания ти правиха?

# 553
  • София
Здравейте,

Надявам се да пиша в правилната тема. Може ли да споделите колко от вас са имали резултат от цитонамазка с коментар койлоцитоза? В моя случай е ПАП 1, а койлоцитозата е без атипизъм. Доколкото разбирах, тя се получава в резултат на HPV инфекция. Това, което ме тревожи е, че ми предписаха антибиотик - полижинакс.

Търся хора със сходни резултати от цитонамазка. Интересува ме какво лечение са им предписали тъй като не успях да открия нищо в интернет.

Благодаря предварително!

# 554
  • София
Аз мн се обърквам...с койлоцити и 3а гр,БЕЗ ЧПВ !

Общи условия

Активация на акаунт