Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 46

• 53 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Койлоцитите са видоизменени клетки следствие на вирус (най-често ЧПВ, но не 100%) - т.е. може и да е от нещо друго. Това на цитонамазка ли го пише, или имаш и изследване и типизиране на ЧПВ? Защото, ако го пише на цитонамазка - това е само предположение на цитолога. Дали има или няма ЧПВ може да се установи само с допълнително изследване.

xSmurfettex, резултатът ти е супер. Подсилвай имунната система и след 6м отново на проверка. Какво казва лекаря?

лелка, каква е находката, която виждат? Раничка? Изменения видими на колпоскоп? Нещо друго? От кога е последната цитонамазка и какъв беше резултатът, на каква възраст сте?

# 556
Здравейте,

Надявам се да пиша в правилната тема. Може ли да споделите колко от вас са имали резултат от цитонамазка с коментар койлоцитоза? В моя случай е ПАП 1, а койлоцитозата е без атипизъм. Доколкото разбирах, тя се получава в резултат на HPV инфекция. Това, което ме тревожи е, че ми предписаха антибиотик - полижинакс.

Търся хора със сходни резултати от цитонамазка. Интересува ме какво лечение са им предписали тъй като не успях да открия нищо в интернет.

Благодаря предварително!
имаш ли други оплаквания? течение нещо...
при този резултат може да направиш тест за ЧПВ - има 2 вида само за определяне дали го има или не и друг с типизация на щам.
за мен няма за какво да се притесняваш за ЧПВ. може дори след година 2 да се изчисти от организма.

# 557
  • София
Благодаря за светкавичните отговори!

На цитонамазката пише 1ва група с коментар: "В cc - койлоцитоза без атипизъм. Контрол след 30 дни".

Предписаха ми 6 дни Полижинакс и след това 7 дни Витасин крем. След 30 дни трябва да си направя нова цитонамазка.

От няколко месеца имам адски болезнен и обилен цикъл. Затова бях при гинеколог. Преди да отида имах настинка с ужасна хрема и кашлица, които ги влачих почти два месеца. Според гинеколога, това може да е причината за аномалията.

Въпроса е защо ми предписа антибиотик, ако койлоцитоза е вирусно заболяване :/

Някой имал ли е и какво е било лечението?

# 558
  • София
Койлоцитите са видоизменени клетки следствие на вирус (най-често ЧПВ, но не 100%) - т.е. може и да е от нещо друго. Това на цитонамазка ли го пише, или имаш и изследване и типизиране на ЧПВ? Защото, ако го пише на цитонамазка - това е само предположение на цитолога. Дали има или няма ЧПВ може да се установи само с допълнително изследване.

Какво ли не съм правила,и типизиране и Хламидия лекувах,включително и абразио правих,така и нищо не се разбра...Минах към 2-ра група,и срам несрам,не съм ходила от почти 3г.

# 559
xSmurfettex, лекарят преценява лечение на база изследване и това какво е видял при прегледа. Щом така е преценил - действаш Hands V Ако имаш съмнение - правиш консултация с друг специалист. Но не се притеснявай, всичко е наред.

k@li, моя съвет е възможно най-скоро да си запишете час за нов преглед и да коментираме пресен резултат Simple Smile За толкова време за съжаление (или не) нещата може много да са се променили (както в по-добър, така и в по-лош вариант - дано да е първото). Но 2-3 години са доста време, недейте да подценявате и да се занемарявате така. Действайте! Simple Smile

# 560
Здравейте,

Надявам се да пиша в правилната тема. Може ли да споделите колко от вас са имали резултат от цитонамазка с коментар койлоцитоза? В моя случай е ПАП 1, а койлоцитозата е без атипизъм. Доколкото разбирах, тя се получава в резултат на HPV инфекция. Това, което ме тревожи е, че ми предписаха антибиотик - полижинакс.

Търся хора със сходни резултати от цитонамазка. Интересува ме какво лечение са им предписали тъй като не успях да открия нищо в интернет.

Благодаря предварително!

Аз имам цитонамазка с койлоцитоза, но групата бе 3А. Койлоцитите сами по себе си говорят за ЧПВ и съответно за атипизъм. Може би имат предвид при теб, че вирусът не е направил дисплазия (все още). Аз имах и полип, та ме оперираха, но ако нямах- пак щеше да има абразио на канала, за да се види дали има навътре нещо. Ако няма дисплазия все още, предписват имуностимуланти някои лекари (като на мен).
Предната лекарка ми "предписа" конизация, защото щамът на ЧПВ е онкогенен и по- добре да се махне засегнатата част. Зависи от подхода демек, но при всички положения те съветвам да повториш цитонамазката в по- хубава лаборатория. Почти няма начин да имаш койлоцити и групата да е 1-ва.

# 561
  • София

k@li, моя съвет е възможно най-скоро да си запишете час за нов преглед и да коментираме пресен резултат Simple Smile За толкова време за съжаление (или не) нещата може много да са се променили (както в по-добър, така и в по-лош вариант - дано да е първото). Но 2-3 години са доста време, недейте да подценявате и да се занемарявате така. Действайте! Simple Smile
Благодаря,знам,че трябва да отида...Но ми е чудно,как след няколко години ходене през 6месеца не стана ясно,от какво излезе тази цитонамазка,забравих да спомена,че съм с цервицит:mask:Ходех при Ганчева,сега доколкото разбирам тя не работи(дано е добре жената)къде да вървя??Имам цяла папка с документи!

# 562

Благодаря,знам,че трябва да отида...Но ми е чудно,как след няколко години ходене през 6месеца не стана ясно,от какво излезе тази цитонамазка,забравих да спомена,че съм с цервицит:mask:Ходех при Ганчева,сега доколкото разбирам тя не работи(дано е добре жената)къде да вървя??Имам цяла папка с документи!
а следващите цитонамазки и изследвания добри ли са били? цитонамазката не беше ли преглед на клетки под микроскоп? т.е. може да зависи какво е видял гледащия, да се е усъмнил в нещо и затова така да е написал. в никакъв случай не бих пропуснала преглед толкова време.

# 563
  • София
Може ли препоръка за лаборатория в София?

Клиниката, в която ми направиха изследванията, има собствена лаборатория, но няма прекрасно реноме. Посещавам я само заради гинеколога.

Здравейте,

Благодаря предварително!

Аз имам цитонамазка с койлоцитоза, но групата бе 3А. Койлоцитите сами по себе си говорят за ЧПВ и съответно за атипизъм. Може би имат предвид при теб, че вирусът не е направил дисплазия (все още). Аз имах и полип, та ме оперираха, но ако нямах- пак щеше да има абразио на канала, за да се види дали има навътре нещо. Ако няма дисплазия все още, предписват имуностимуланти някои лекари (като на мен).
Предната лекарка ми "предписа" конизация, защото щамът на ЧПВ е онкогенен и по- добре да се махне засегнатата част. Зависи от подхода демек, но при всички положения те съветвам да повториш цитонамазката в по- хубава лаборатория. Почти няма начин да имаш койлоцити и групата да е 1-ва.

# 564
  • вкъщи
Назначи ми туморни маркери за рак на яйчниците, в петък ме вика гладна и жадна за другите, които не знам какви ще са. Сигурно кръвна картина и алергии за упойки. Много ми  е притеснено, сдухано и изобщо...Каза изменения на шийката и отдясно полип. Аз си мисля, че измененията са ми от ражданията. Всеки път като ме гледа доктор и казва-имаш няккаво зачервяване, а после на колпоскоп винаги се е оказвало, че не е нещо особено, а от ражданията ми. Щели да огледат добре тези изменения, да вземат проба, да премахнат полипа и да огледат и матката с камера. А за кистата още ме е страх, надявам се да изчезне от само себе си. Факт е , че не е нараснала и не ми създава никакви проблеми. На 38 г съм, последна цитонамазка 2 група.

# 565
Ами повечето изследвания ги правят в Геника. Има слух, че завишават групата на течнобазираните цитонамазки (те там само такива изследват май така или иначе), но по- добре от занижена и мнимо успокоение Peace

Btw на мен също ми изписаха Полижинакс, ама не разбрах дали преди цикъл да ги слагам, или след него и изчаквам да ми дойде първият цикъл след интервенцията, тогава да ги сложа.

# 566
  • Бургас
ц
Назначи ми туморни маркери за рак на яйчниците, в петък ме вика гладна и жадна за другите, които не знам какви ще са. Сигурно кръвна картина и алергии за упойки. Много ми  е притеснено, сдухано и изобщо...Каза изменения на шийката и отдясно полип. Аз си мисля, че измененията са ми от ражданията. Всеки път като ме гледа доктор и казва-имаш няккаво зачервяване, а после на колпоскоп винаги се е оказвало, че не е нещо особено, а от ражданията ми. Щели да огледат добре тези изменения, да вземат проба, да премахнат полипа и да огледат и матката с камера. А за кистата още ме е страх, надявам се да изчезне от само себе си. Факт е , че не е нараснала и не ми създава никакви проблеми. На 38 г съм, последна цитонамазка 2 група.
Значи влизаш на оперативна хистероскопия като моята. Не се шашкай, лека е. Чакането после е по - гадно.
Само не чакай кистата повече от месец, два.

# 567
Момичета,здравей те отново! Излязаха ми резултатите от ЧПВ 58и 45 пиле положително явно и ог там идва лекото изменение което се видя на колоскопа сега един месец съм на имуностимуланти който лекарката каза че бе вредят на бременността и след това отново ДНК а след три месеца нова цитонамазка,но като я попитах коя група ми е сега отново каза че не съм 3-та

# 568
Момичета,здравей те отново! Излязаха ми резултатите от ЧПВ 58и 45 пиле положително явно и ог там идва лекото изменение което се видя на колоскопа сега един месец съм на имуностимуланти който лекарката каза че бе вредят на бременността и след това отново ДНК а след три месеца нова цитонамазка,но като я попитах коя група ми е сега отново каза че не съм 3-та
какви имуностимуланти ти предписаха?

# 569
кориолус верзиколор

Общи условия

Активация на акаунт