Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 апр. 2019, 22:07 ч.

WIZZ AIR - 34

 • 16 059
 • 365
 •   3
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 017
Добре дошли в новата тема за WIZZ AIR!Карта на дестинациите от София

Wizz Air

 Често задавани въпроси

Полетите са от Терминал 1, с изключение на полета за Варна, който е от Терминал 2.

ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, подробно описани ТУК, като имайте предвид, че постоянно има промени - това е една най-обща представа за начина на резервиране. Няма вече сметка в ДСК. Ще направя някои допълнения за промени станали след оформянето на инструкциите.
Какво е новото:
1. WIZZ Discount Club - разделено е на две категории: Стандартно членство и Групово членство. Накратко за разликите между двете: Стандартно - пътуват 1+1 с цена на членството 60лв. и получавате: отстъпка от 20лв. за цени над 39,99лв., отстъпка от 10лв. от всеки голям и чекиран багаж; Групово - пътуват 1+5 с цена на членството 120лв. и получавате същите отстъпки както при Стандартно членство.
Всички настоящи членове на Wizz Discount Club могат по всяко време да променят членството си на Стандартно или Групово(трябва да доплатят разликата от 60лв.), като срока на членството им в  Wizz Discount Club не се променя.

Повече за Wizz Discount Club ТУК

2. Такси за Багаж - има промяна, с която по-късното закупуване на багаж струва малко повече от закупуването по време на резервация!
Повече за Таксите за багаж ТУК

БАГАЖСчитано от 1 ноември 2018г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, който трябва да бъде поставен под седалката пред тях.

Пътниците, които са закупили WIZZ Priority, ще имат право да вземат допълнителен багаж на колелца, чиито размери не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm.

В допълнение Wizz Air въвежда нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg.Чекиран багаж - и при него вече има разделение - Чекиран багаж (макс. 20 кг. - преди беше 23кг.) и Чекиран багаж (макс. 32 кг)
Таксите за багаж се изчисляват въз основа на:
   - Датата на пътуване (висок сезон, нисък сезон)
   - Начин на купуването (чрез wizzair.com, Мобилно приложение, Телефонен център, Летище)
   - Тегло на чекирания багаж
*Чекираният багаж не може да е по-голям от:
•Ширина: 149 см
•Височина: 119 см
•Дължина: 171 см

Видове чекиран багаж:
•10 kg чекиран багаж
•20 кг чекиран багаж
•32 кг чекиран багаж

Можете да чекирате до 3 броя багаж. Wizz Air въведе нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg. Можете да чекирате най-много 1 багаж от 10 kg, 2 багажа от 20 kg или 3 багажа от 32k. Други комбинации за чекирани багажи не могат да бъдат закупени онлайн.


Течности при пътуване с ръчен багаж
Течностите трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов плик, който може да се затваря. Обема на плика трябва да е 1 литър. Всеки пътник има право само на един такъв плик.
В него могат да бъдат поставени колкото си искате неща, които са с не по-голям обем от 100мл.
Пликове могат да бъдат закупени от различни места: ДМ, Кауфланд(водят се пликове за сандвич), Практикер, от някои книжарници, от магазини, които продават всякакви торбички и найлонови пликове.
На летище София има налични безплатни пликчета - обикновено има при проверяващия б.карти и ЛК преди секюрити проверката, а също има поставени над скенера, където минава багажа за проверка.
На много от летищата тези пликчета се заплащат.

Течностите трябва да бъдат извадени от куфара/чантата при проверката на летището.

Храна

В ръчния багаж можете да носите храна, която не е в течно или кремообразно състояние.
И все пак ви препоръчвам да не носите прекалено ронлива и ароматна храна. Особено избягвайте сандвичи с колбас, който има чесън и други силно ароматни подправки в него.

След секюрити проверката можете да си купите вода и други течности, които да носите с вас в самолета.

Разрешен багаж при пътуване с бебе:
Възрастният, пътуващ с бебето, има право да носи на борда допълнителен личен багаж за бебето в допълнение към кабинния си багаж. Размерите на допълнителния личен багаж не бива да надхвърлят 40 x 30 x 18 см.
Освен този личен багаж, пътниците с бебета могат да носят и детска количка безплатно, но само когато и бебето е пътник.
Още за пътуване с бебе.

Калкулатор за такса багаж

Повече за багажа ТУК


Пренасяне на алкохол и тютюневи изделия в ЕС

Разпределени места
Имате възможност да изберете местата си срещу такса в потока на резервацията. Ако предпочитате да не резервирате място, ще ви разпределят такова на случаен принцип при процеса на чекиране, 48 часа преди излитането на полета. За повече подробности ТУК
Карта на местатаРазпределение на местата в самолетите А320 и А321:

                 


Ако искате да преформатирате бордна карта в PDF:
По последна информация, бордните карти вече се появяват отново и в pdf формат, но слагам и тези обясения за всеки случай.
Скрит текст:
Влизате в акаунта си през GoogleChrom.
Отваряте бордната карта.
Кликате или с десен бутон и намираш  Print, или с клавишна комбинация Ctrl+P.
Отваря се диалогов прозорец Print.
След това на Destination се клика на Change и се избира Save as PDF и накрая пак Save.
Накрая си избирате къде да я запазите.

Ето и с картинки.

Видео за онлайн чекиране

Чекиране

Онлайн чекирането е достъпно от 30 дни до 3 часа преди планирания час на заминаване, ако сте закупили място по време на резервацията си.

Ако не сте закупили никакви места при завършването на резервацията, чекирането ще стане достъпно от 48 часа преди заминаването.

- когато пише:
Online check-in: Check in within 0 day(s), трябва да се изчака до точния час на полета.


Инструмент за планиране на пътувания!

Контакти с WIZZ
Телефон за България
От стационарни телефони - 0900 630 22  - Разговорите се таксуват по BGN 0,96 на минута за стационарен телефон, а цената при обаждане от мобилен телефон е различна.
Разговорите от мобилни мрежи на същия телефон, може да се таксуват на по-висока тарифа.

Не импулсен телефон: 024928367
Телефон на летището за спешни случаи: 024917048
Телефон в Малта 0035627781054 и цифра 5  за български език.


Кол центрове по държави
Изберете: Кол център от падащото меню и след това държавата, която ви трябва. Има и списък с всички държави и връзката с тях.


e-mail: callcentre.hu@wizzair.com
За дребни проблеми можете да напишете и писмо, вместо да се обаждате на импулсния телефон.
Вариантите са:
- чрез формата за оплаквания. От падащото меню избирате Грешка при резервация или регистрация. Описвате проблема и задължително пишете кода за потвърждение. Отговарят до няколко дни(3-4).
 - чрез имейл:  callcentre.hu@wizzair.com
    Customerrelations1@wizzair.com - за връщане на кешбек

Още един полезен е-мейл - info@wizzair.com


Жалби
http://wizzair.com/bg-BG/Claims


Други:
Изисквания за сигурност по летищата  - течности и др.


НОВО:

Кредитна карта DSK-Wizz Air

Някои предимства:
 - Получавате безплатно високо ниво(5+1) на членство в програмата Wizz Discount Club. Възползвате се от допълнителните отстъпки от цената на самолетни билети и други услуги, които предоставя членството при всяко Ваше пътуване с Wizz Air.

- Участвате в специално създадена Бонус програма  -  натрупвате точки винаги, когато пазарувате с Вашата карта. Всеки път, когато пътувате с Wizz Air, можете да използвате всички или част от събраните точки за резервации на самолетни билети и покупки на услуги от сайта на Wizz Air


Старите теми: 33 32, 31, 30, 29, 28,  27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6,  5, 4,  3,  2, 1

Приятно пътуване!

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 09:34 от Мимии

# 1
 • София
 • Мнения: 6 017
Давайте предложения какво още да включа.
От миналата тема - добавих телефона в Малта и трябва да добавя картинка за забранените за носене вещи в самолет, но още не съм намерила най-добрата.  Laughing

# 2
 • Мнения: 640
Имам питане относно цената на чекирания багаж. Помня, че варираше за висок и нисък сезон. Може ли да ми кажете колко струва куфар за пътуване до Италия през септември и началото на октомври?

# 3
 • Мнения: 8 223
Мими златна си!

# 4
 • Мнения: 516
Имам питане относно цената на чекирания багаж. Помня, че варираше за висок и нисък сезон. Може ли да ми кажете колко струва куфар за пътуване до Италия през септември и началото на октомври?

Много е относително Италия. Най-добре задай дати за предпочитания град, добави куфар и ще ти стане ясно каква е цената.

# 5
 • Мнения: 3 257
Здравейте!
Имам уиз дискаунт  членство,като задам обаче 2 билета цената се вдига.Т.е. за 1 като търся цената е по-ниска.Та на въпроса мога ли първо на мен да платя по-евтин билет и после втория за ММ който ще е малко по-скъп .Уиз членството е на мое име и с моя карта ще плащам ?
Благодаря!

# 6
 • Мнения: 516
Ако ги направиш на отделна резервация, няма да може да ползваш членството за мъжа ти. За да се възползвате от членството и двамата, трябва да сте с една резервацията.

# 7
 • София (Възраждане)
 • Мнения: 2 082
Поизчакай, може и да се върне по-ниската цена за повече от едно място.

# 8
 • Мнения: 3 257
Добре.Благодаря!Ще купувам утре..
За 3 дена вдигнаха цените с по 50 лв на двупосочен.

# 9
 • Мнения: 95
Wild_rabbit, моят куфар понеже беше от плат (в смисъл не от твърдите) също се беше подул със сантиметър отгоре като го измервах в нас, но влезе в клетката. Не ми направи впечатление да се сплеска като минаваше. Както са писали и в миналата тема, те на око този сантиметър трудно ще го хванат, никой не ги гледа чак толкова задълбочено куфарите. То се вижда, че е малък куфар.

Редакция със задна дата:
На нас ни дадоха да чекираме кабинния багаж на Приорити гишето, но на нас самия билет ни беше Wizz Go. Ако си вземе човек само Приорити допълнително може и да не е така.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 13:36 от MondoCane

# 10
 • Мнения: 105
Защо на сайта не ми позволява да избирам дати за полет до Рим ?

# 11
 • Мнения: 492
Да не би да са спрели полетите от вашият град до Рим?

# 12
 • Мнения: 95
И на мен не ми излиза да имат полети за Рим от България изобщо.
Ако избера първо крайната дестинация Рим (Чампино), след това в полето на отправната пак не присъства България.

# 13
 • Мнения: 241
Wizz air не летят от София за Рим от известно време. Вижте Ryanair.

# 14
 • София
 • Мнения: 7 838
Мими, в началото на предишната тема бях написала още един полезен е-мейл - info@wizzair.com
На него пращах документи, които удостоверяват промяната в името ми. На следващия ден името в профила ми бе сменено.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 08:57 от змия

Общи условия

Активация на акаунт