Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 312
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 945
Хайде да се разпиша и аз. Трябваше днес сутринта да ме приемат в болница за предизвикване на раждане заради преносването, но снощи в 22.30 ч. ми падна тапата и започнаха да ми изтичат водите, та подраних с ходенето до болницата. Нощта беше дълга, не можах да мигна и се чувствам изтощена, но малко след 8 сутринта за около 10 минути на стола се роди моето момченце, 3150/50 и с мноооого коса, както си го представях. Умрях си на ината и родих естествено и без упойка, наложи се епизиотомия и за шиенето ме приспаха. Не съм говорила още с лекарката да видя с колко шева ме е кърпила. Ами боли, няма да лъжа, ама чувството е нереално, като ти дадат малкото пашкулче на гърдите.

# 946
Честито, Melusine! Бъдете живи и здрави! Бързо възстановяване 🤗

Епидуралната упойка обезболява само за някакво време. Слага се след 5-6см разкритие и след 8см се спира, като целта е възстановяване на усещането на 100% Simple Smile  Накрая боли наистина, без значение имало ли е упойка или не. На мен 3те шева ми бяха без упойка или ако е имало нещо обезболяващо, да е било локално, защото всичко усещах 😂

Остана Beyoncé да се похвали ❤

# 947
Епидуралната я слагат обикновено на 4 см, рядко чакат след 6 см даже тогава отказват много често.

# 948

Melusine, честито! Бъдете живи и здрави Flowers Hibiscus Желая ти бързо въстановяване.

# 949
Ами аз съм болницата вече от няколко часа стоя си тука и чакам да видим какво ще ме правят уж видеозон чакам и нищо надявам се днес да се случат нещата молете се за мен Simple Smile

# 950
Би, стискаме ти палци, аз изобщо не разбрах какво се случва. Ден като ден, без никакви контракции, предния ден бях на тонове, направиха ми и преглед за разкритие, с много фантазия 1 см установиха... Легнах си да спя към 22.15 и няколко минути след това, чух звук като "пук", усетих силно еднократно изпукване и остра болка ниско долу и в тоалетната избърсах две големи части от тапата. Върнах се в леглото, моят мъж ме пита наред ли е всичко, че съм била изскочила като тапа от шампанско. Joy Обясних му, че баш така е станало. Имах съмнения, че изтичат води, но не бях сигурна. 15 минути по-късно така шурнаха, че ми беше вече ясно. Продължиха да текат, а тапата да пада, почти до края. Като отидох в болницата, имах 1 или 2 много леки контракции за изминалия час, но водите продължаваха да текат и прегледът установи 3 см разкритие, скъсена и изгладена шийка. Изписах го всичкото това, за да потвърдя две неща, разказвани от други момичета досега: раждането може да тръгне изведнъж без предварителни признаци в предходните дни и да, няма начин да не разбереш, че започва раждане, а не е поредната "фалшива тревога".

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 03:54 от Melusine

# 951
  • гр. Варна
Момичета имам голям проблем с кърменето.. имам достатъчно кърма, но едната ми гърда е два пъти по-голяма от другата и имам раничка на зърното, ходих на преглед казаха, че за сега нямам мастит или каквото и да е възпаление и да се мажа с Гермастан, обаче не спада тази гърда и това е Sad някоя с подобед проблем ?

# 952
Честито на новата мама за бебока и стискам палци за чакащата мама скоро ще се похвалиш.

# 953
Момичета имам голям проблем с кърменето.. имам достатъчно кърма, но едната ми гърда е два пъти по-голяма от другата и имам раничка на зърното, ходих на преглед казаха, че за сега нямам мастит или каквото и да е възпаление и да се мажа с Гермастан, обаче не спада тази гърда и това е Sad някоя с подобед проблем ?

Петя, пиши и тук - http://www.bg-mamma.com/?topic=1064013.new#new

# 954
  • Русе
Пробвала ли си да търсиш среща с консултант по кърмене? Аз търся в Русе някой. Писала съм на едно момиче, но още чакам отговор.

# 955
  • гр. Варна
Пробвала ли си да търсиш среща с консултант по кърмене? Аз търся в Русе някой. Писала съм на едно момиче, но още чакам отговор.
Ами не съм.. пратиха ме направо на гръден херург 🙄 който ми каза да се мажа с гентамицин... заради раната на зърното каза че от него е подута... но личната и гинеколога казаха в никакъв случай и че ако се мажа с него трябва да спра да го кърмя.. а той само от разранената иска да яде.. и на другата имах рана ама се оправи бързо и не се поду така.. не знам всеки казва нещо различно.. 😥

# 956
  • Varna, Bulgaria

И аз бях така. Едната почти до пъпа ми стигаше.... Цедене яко да се отпуши. Даже мен на ръка ме цеди една приятелка. Голяма болка и мъка беше. Върна си нормалния размер. Забравих да кажа за компресите. Вземаш един памперс и го напояваш с гореща вода колкото можеш да търпиш. Обгръщаш гърдата и държиш 10 ина мин. Правиш го 2-3 пъти да поомекне и почваш цеденето. Като свършиш студен компрес (може същия памперс да си сложила във фризера докато цедиш да се охлади).
Също и си взех Brionia 9ch. Ако решиш ще потърся схемата за пиене. На мен всичко това ми помогна. И слагаш бебето винаги първо на тази гърда.

# 957
  • Русе
Ами не съм.. пратиха ме направо на гръден херург 🙄 който ми каза да се мажа с гентамицин... заради раната на зърното каза че от него е подута... но личната и гинеколога казаха в никакъв случай и че ако се мажа с него трябва да спра да го кърмя.. а той само от разранената иска да яде.. и на другата имах рана ама се оправи бързо и не се поду така.. не знам всеки казва нещо различно.. 😥
Пробвай с кокосово масло. То и овлажнява, и бързо възстановява разранявания. И е напълно безвредно за бебето най вече. С баткото имах кръв и от двете зърна, и при личната ходих и при хирург и при мамолог. И тримата бяха категорични първо че ще мине, второ че е нормално и кръвта не пречи на бебето. Тогава това ме притесняваше. Съвета им беше да изтърпя 2 седмици и ще се оправят нещата. Мажех с лансинох и с крема на авент, не съм сигурна, че помогнаха. Главно си изтърпях 2 седмици и нещата се нормализираха. За това и сега не обръщам много внимание на болката чакам да минат 2 седмици Simple Smile Кръв имах на едното зърно и то само 2 дни в болницата още. После само болки. Но и кръвта и повечето болки при мен са на по малката гърда.
Желая ти успех.

# 958
  • гр. Варна
Благодаря ви момичета ще пробвам така да видим..

# 959
Момичета, на кой ден излезнахте на разходка? Ние сме на 13 дни и ми се иска след 2-3 дни да иьлезним вече.

Общи условия

Активация на акаунт