Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 314
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 930
Ние сме още на размер 56 дрешко, но аз като бях бременна ги купувах 56 но, по - уголемени, че то от 56 до 56 се различават на различните марки.

Още й стават цял месец си ги носи една камара дрешки, заредила съм с всичко необходимо размер 62, че и 68 имам.

Бебата е на 1 месец и 1 ден.

Заредила съм и с много бройки тройка памперси.

# 931
Ще правите ли погача?

Ние - да, но няма да е точно на 40-тия ден.

# 932
  • Русе
Ох, до сега се ограничавах от кафето, заради кръвното. Сега всичко е на ред и тъкмо седнах да чета и съм точно на кафе Simple Smile Толкова много ми липсваше.... четох снощи докато де хранехме, че е по добре като искаш нещо много да си вземеш от колкото да не си...
Ние сме на 12 дена само и има време за погача, но ще правим задължително, че нашата леля ще види бебка за първи път на живо тогава и нямаме търпение. Вече чета и си припомням за обичая.
Някой ползвал ли е содермикс за белега след секцио? Доктора ми каза щом махна превръзката да го почвам и 2 3 месеца да мажа, понеже ми е направил разреза върху стария белег и сега било малко по одебелено и ще му трябва повече време. Мм обаче има спомен от предния път, че съм избързала с мазането и ми се беше  появил един конец и мислехме, че ще се отвори целия разрез та сега ме кара да чакам малко, но тогава мазилото беше контрактубекс. Някой има ли опит с това мазило точно?
Другия ми въпрос е дали някой е прибягвал до помощ от професионалист за кърмето? С това подутото под мишницата /което не минава и не минава, въпреки че гледам са се отпушили повече каналчета/ мисля дали не правя нещо грешно този път. Четох, че и бебето може да не засмуква правилно, позицията да е грешна, въпреки че не ми е за първи път и уж знам как да я слагам...
Другото пък което ми каза една баба да не ми се е прияло нещо... и се сетих още докато бях бременна ми се беше преял гъши дроб, чак сънувах една вечер... ама със всичко, което ни беше на главите не остана време да ходим по ресторанти... гледам да не вярвам в такива неща, но... сега ми влезе в главата  Laughing

# 933
Ще правите ли погача?

Ние - да, но няма да е точно на 40-тия ден.
И ние ще правим, но 3 дни преди 40-тия ден. Свеки каза, че не било хубаво да е след това. Даже вече съм разпространила новината на приятелките Simple Smile
Иначе вчера ни беше първата разходка, тъй като малкия стана на 2 сед. Много му харесва да се разхождаме.

Някоя мама за носи бебчо в слинг? Казват, че помагало при колики....

# 934
Аз имам раница, слагах я 2-3пъти в нея за кратко. Веднага заспива 😁

# 935
И на нас погачата ще е 2 дни преди 40-ия ден. Чудех се дали не трябва да е след. А въпросната молитва, за която свеки така настоява, кога се прави? Същия ден, може ли преди това?

# 936
Днес моята свеки каза, че погачите трябва да са три. Първата е на третия ден в родилното се кара, втората е някаква женска погача и третата на 40 ден някой знае ли повече за женската погача кога се прави? Имало женски дни от седмицата и тогава се правила само с жени някой ако знае повече нека сподели

# 937
Аз с каката не съм ходила с църквата и сега май ще пропуснем. Правим си ритуала вкъщи, само жени, сладко, погача, пожелания.
Планирам догодина, живот и здраве, да правя общо кръщене на двете, че така и не организирахме по-рано на каката Simple Smile Тв пък ще се чувства още по-специална, че заедно със сестричката й ще ги кръстим : Иначе мен ме кръстиха на 20+ години 😂

# 938
Ние утре правим 40 дена и ще ходим на църква , а в неделя мисля да направим ритуалите вкъщи .

# 939
И аз искам да нося, но не в слинг, а раница. Казаха ни, че раниците били за над 4 месеца. Ladysniw Вие как носите бебе под 4 месеца в раница?

# 940
Ние утре правим 40 дена и ще ходим на църква , а в неделя мисля да направим ритуалите вкъщи .

И на нас така ни се пада, само че другия понеделник църква, а гостито ще го правя в събота. Няма как в неделя, защото на най-добрата ми приятелка децата имат рожденни дни

# 941
  • гр. Варна
Казаха ми че за църквата, трябвало да е точно на 40-тия ден.

# 942
И аз искам да нося, но не в слинг, а раница. Казаха ни, че раниците били за над 4 месеца. Ladysniw Вие как носите бебе под 4 месеца в раница?
Има едни допълнителни меки приставки за новородено бебе.
Както и да е, аз я нямам обаче. Проблемът в момента с по-малкото бебе е че краченцата и са къси и не излизат отстрани.
Аз си я слагам по стандатния начин, крачетата остават вътре и леко и придържам гръбчето, за да не пада тежестта върху краката. По този начин съм я слагала за кратко, колкото да свиква по малко. А иначе има и друг начин, да се сложи легнало бебето, като се отпуснат презрамките и аз ги кръстосвам на гърба. В ютюб има доста клипчета за различни модели раници и начините по които могат да се използват.
Това с кръстосването на презрамките го видях от там. Особено за по-голямо дете е безценно. Сваля още напрежението от гърба, и не тежи толкова.

# 943
Има едни допълнителни меки приставки за новородено бебе.
Както и да е, аз я нямам обаче. Проблемът в момента с по-малкото бебе е че краченцата и са къси и не излизат отстрани.
Аз си я слагам по стандатния начин, крачетата остават вътре и леко и придържам гръбчето, за да не пада тежестта върху краката. По този начин съм я слагала за кратко, колкото да свиква по малко. А иначе има и друг начин, да се сложи легнало бебето, като се отпуснат презрамките и аз ги кръстосвам на гърба. В ютюб има доста клипчета за различни модели раници и начините по които могат да се използват.
Това с кръстосването на презрамките го видях от там. Особено за по-голямо дете е безценно. Сваля още напрежението от гърба, и не тежи толкова.
Благодаря много за информацията. Ще потърся още допълнителна. А какъв вид е раничката ти?

# 944
Реплика на ергобейби. Взех си я нова от продавалник, преди 4г. Около 70лв струваше.
Неразличима е от оригиналния модел. Каката я носих наистина много всеки ден поне до 1,5г и не е мръднала. Пък тя беше доста едро бебе.

Общи условия

Активация на акаунт