Отговори
# 105
Печикамъков, стига преувеличава и повтаря едно и също - в 16ч в България няма да бъде тъмно!

# 106
Това беше линкът към анкетата, вече не е активна разбира се, но преди месец си я разпращахме с приятели.
Не знам къде сте си я пращали, но имам предвид да е съобщено в новините по БНТ, БТВ, Нова телевизия. Ако хората бяха разбрали и тук щеше да има тема. Самият факт колко смешен % са гласували показва, че никой не е разбрал за нея.

А биха ли се съобразили местните политици, т.е. ако народът каже - смяна, ще я направи?

Представям си първите часове в училище, те и сега трудно се разбуждаха, но на тъмно ще хъркат съвсем истински Laughing в колко ли от държавите без зимно часово време пращат децата си в 6:30-7 ч. на училище през зимата?

The Siren of Titan, 3 деца имаш, така или иначе ще ставаш за училище в 6 ч. още доста време. Освен ако мъжът ти не ги оправя сутрин.
Купи си щори със 100% затъмняване за лятното. вършат идеална работа Simple Smile

Тук има тема и точно в нея беше публикуван линк към анкетата на ЕК. Темата     http://old.bg-mamma.com/?topic=1020714.75;topicrefid=20

# 107
Единственият начин да се угоди на всички според мен е да се приеме някакъв компромисен вариант, примерно астрономическото време плюс половин час и това да остане като постоянно време. Има такива страни, примерно Индия и част от Австралия са добавили половин час към часовата си зона. Да станем +2.30 по Гринуич. Така зимата в най-късия ден ще се съмва в 8.30 (сега е в 8, а ако остане лятното ще е в 9), а лятото денят преди залез ще стане с половин час по-къс вместо с цял. Едва ли ще се приеме подобно нещо обаче.

# 108
Ако се приеме това предложение... разбира се, че е по-добре сутрин да е светло.

# 109
За мен пък е - разбира се, че е по-добре вечер да е светло

# 110

Много ясно.
Не разбирам защо е нужно сутрин да е светло? Ставате като се съмне ли?
Аз винаги ставам с аларма, няма значение дали е ден или нощ. Но като е тъмно ми е подтискащо да се движа из града за пазаруване или за разходка. А тези неща се вършат вечер.

# 111
  • ВАРНА
Печикамъков, стига преувеличава и повтаря едно и също - в 16ч в България няма да бъде тъмно!

Каква ми е ползата да си измислям?

Виж Москва - които са на постоянно зимно часово и със същата продължителност на деня като София-Пловдив.

В акку.уедър.ком  може да видиж покрай прогнозата до към 20 ноември и долу часовете на съмване и стъмване.

Виж и Одрин - които са към постоянно лятно часово време  

20-21 ноември  Пловдив - въртене стрелки
07.56 до 16.56 ч.

20-21 ноември  Москва  - постоянно зимно часово
06.55 до 16.01 ч.

20-21 ноември  Одрин - Едирне - постоянно лятно часово
08.35 до 18.03 ч.

Как ви изглежда?  

# 112
Колко пъти сте се събуждали в 8 и 30 и все още е било тъмно навън и колко пъти се е случвало в 17ч. зимата вече да е тъмно?
Нито веднъж и цял живот...?

# 113

Много ясно.
Не разбирам защо е нужно сутрин да е светло? Ставате като се съмне ли?
Аз винаги ставам с аларма, няма значение дали е ден или нощ. Но като е тъмно ми е подтискащо да се движа из града за пазаруване или за разходка. А тези неща се вършат вечер.

И аз това питам, ама тук на референдума си избраха да им е светло сутрин. На мен ми е все тая, защото ставам в 5:30 и през по-голямата час от годината е все тъмно, през лятото е тъмно до около 6, ама това, че се стъмва в 7 ме дразни ужасно.

Обичам дългите дни в северна Европа лятото.

# 114
  • София
Колко пъти сте се събуждали в 8 и 30 и все още е било тъмно навън и колко пъти се е случвало в 17ч. зимата вече да е тъмно?
Нито веднъж и цял живот...?

На 23.11. слънцето изгрява в 7.36 и залязва в 16.54ч., като продължителността на деня е 9.18ч.
На 22.12. слънцето изгрява в 7.54ч. залязва в 16.56ч., като продължителността на деня е 9.02ч.

Всъщност, доста дълго се задържа залеза преди 17.00.
Като знаем и че често е мъгливо и облачно, доста дни стават в тъмнина рано- рано.

# 115
  • ВАРНА

На 23.11. слънцето изгрява в 7.36 и залязва в 16.54ч., като продължителността на деня е 9.18ч.
На 22.12. слънцето изгрява в 7.54ч. залязва в 16.56ч., като продължителността на деня е 9.02ч.

Всъщност, доста дълго се задържа залеза преди 17.00.
Като знаем и че често е мъгливо и облачно, доста дни стават в тъмнина рано- рано.
Цитат

Именно и по морето почти три месеца от около 5 ноември до 21-22 януари се стъмва още 16.45 ч. !
Ужасяващ ужас е стъмване следобед 16.45-16.50 часа!!!

# 116
Ако шофирате надвечер на мъждивите лампи, едва ли ще ви е безразлично кога ще залезе слънцето. Как можаха толкова да затъмнят улиците, не знам откъде ги взеха тия светлини за уличните лампи, сигурно втора употреба - 1 час преди да изгорят

# 117
  • Пловдив
Печикамъков, ако останем на постоянно зимно часово време, нещата няма да се променят през зимата. Ще се стъмва отново в 17 часа, а не в 16. Постоянно лятно ще промени часовете на изгрева и залеза през зимата, а зимното ще промени часовете през лятото.

# 118
  • ВАРНА
То в големите градове пак е добре.  Ама извънградските пътища още 1 ноември 16.55 часа е пълен тъмничарник! 
И става страшно  - точно 17-17.15 ч. когато се прибират повечето - особено във Варна - ноември 17.15 ч. мъгли - пълна тъмница - студен дъжд  и много ад!

# 119
  • София
Варна, та Варна. Ми при нас в София не е така, ако ще си мерим градовете. Особено ако падне хубав сняг и си е светло зимата.
Швеците си е патент на чичо Пенчо, никой да не си го присвоява. Wink

Общи условия

Активация на акаунт