Отговори
# 120
  • София
Лятното часово ми е по на сърце.
Обичам безкрайно дългите слънчеви дни.......

# 121
Варна, та Варна. Ми при нас в София не е така, ако ще си мерим градовете. Особено ако падне хубав сняг и си е светло зимата.
Швеците си е патент на чичо Пенчо, никой да не си го присвоява. Wink

Къде го видя това светло в София, мари? Напъвам се, напъвам да се взирам, дано ми просветне, ама нема.

# 122
След обяд винаги е било по-мрачно и тъмно през зимата и освен това, това е нормата за нашите ширини.

По-добре ли е в 7-8ч. сутринта хората спали-недоспали да си карат децата на училище в мрак?

Повечето хора са свикнали като станат сутрин да виждат слънцето или поне дневна светлина, не всички стават в 5ч., някои стават по-късно и не е нормално все още да е мрак.

# 123
  • Буркина Фасо
ще побъркате часовниците , ей  hahaha
няма угодия

# 124
След обяд винаги е било по-мрачно и тъмно през зимата и освен това, това е нормата за нашите ширини.

По-добре ли е в 7-8ч. сутринта хората спали-недоспали да си карат децата на училище в мрак?

Повечето хора са свикнали като станат сутрин да виждат слънцето или поне дневна светлина, не всички стават в 5ч., някои стават по-късно и не е нормално все още да е мрак.
В 7-8- няма как да съм спала-недоспала, най-малкото съм от два часа будна. В 7-8 часа, ако не си си закарал детето, значи е пропуснало първи и закъснява за 2 час. Освен, ако не сте в училище с едносменен режим и започват 1 час към 8, но пак 8 да станете е късно.
Никога като съм ставала сутрин не съм виждала дневна светлина, защото ставам в 6. Не в 5, а в 6. И повечето ученици стават в толкова за първа смяна. Аз точно от ученичка съм така, ставах за училище в 6, сега пак ставам в 6. Цял живот. А, дори за детската градина съм ставала в 6, защото нашите ме оставяха в 7 там. Помня. Цялата градина бяхме така, един-двама поспаланковци с майка-домакиня идваха чак в 8, след закуската.
Егати купона, как тема за времето ме върна в спомените от детската градина, замириса ми на чай в метална паничка.
Който става по-късно няма да му е мрак, точно защото ще съмва вече, точно около 8 до 9 ще е съмнало.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 09:09 от smetanapalata

# 125
  • в кукувиче гнездо

На 23.11. слънцето изгрява в 7.36 и залязва в 16.54ч., като продължителността на деня е 9.18ч.
На 22.12. слънцето изгрява в 7.54ч. залязва в 16.56ч., като продължителността на деня е 9.02ч.

Всъщност, доста дълго се задържа залеза преди 17.00.
Като знаем и че често е мъгливо и облачно, доста дни стават в тъмнина рано- рано.
Цитат

Именно и по морето почти три месеца от около 5 ноември до 21-22 януари се стъмва още 16.45 ч. !
Ужасяващ ужас е стъмване следобед 16.45-16.50 часа!!!

Пак ти казвам човек, явно имаш някакъв проблем с тъмното. Да не е някаква детска травма? Консултирай се с психолог, айде да не е психиатър...  Grinning Grinning

# 126
smetanapalata, все още има градове, в които карането на училище не отнема час и половина и може да се тръгне по-късно.

Както казах, не всеки става в 5-6ч. сутринта, едва ли биха се съобразили с това, ако се вземе подобно решение.

Интересно как сте готови да се подложите на нещо напълно неестествено, като съмване в 8 часа, а не можете да приемете смятаната на времето - никога не ми е отнемало повече от 3-4 дни за да свикна... Реално така се печели най-много дневна светлина (в най-активните часове от деня).

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 11:51 от Elunaria

# 127
Въобще не говоря дори за каране на деца в София с часове. Факт е, че в града 1 смяна започва в 7.30, та няма как детето да стане в 8. Дори и да живее до училището и да не го кара никой. Смятай, за да е в училище в 7.15 все пак, а не в последната минута, и ако има 15-ина минутки до училище, в 7 следва да е тръгнало детето. Да се облече, измие зъбите и мушне една филия евентуално преди това също отнема някакво време, та едва ли става в 5, но не става и в 7.

Нищо неестествено няма да ми се случва с постепенното развиделяване и стъмване. Неестествено ми е рязкото местене на цял час а напред-а назад.

# 128
Моята дъщеря вече завърши и през всичките 12 години е учила на смени, както и аз преди много време.
Часовете започват в 7:30, излизане от къщи най-късно в 6:40. Ставане в 6.
Какви са тези лиготии, спане до 8? Че той денят е минал.

# 129
Много ме съмнява, че вашата дъщеря би ставала в 6ч. освен, ако не е по задължение, както е в случаят с училище. Лол.

И като е била по улиците в 7ч. да не би да е било тъмно? Навън вече си е светло.

# 130
Е, май същите хора си пишем същите съображения като в предишните теми. За съжаление никой не ни пита. За мен лично най-доброто е както досега - смяна на времето през април и ноември. В краен случай - целогодишно лятно време. На друг, с друг начин на живот ще му харесва друго, няма консенсус. Чиновниците си напират нахално с техните си искания и сигурно ще надделеят, нали все пак такива като тях определят нещата.

# 131
Е, както кажат от ЕК, все пак сме послушна държавица.
Ако не кажат - няма да действаме.

# 132
Изхождате само от собствената камбанария. За моите ученици пък, следобед още в 4 да се стъмва и да учат като бройлери на лампи и да си развалят зрението също не е ок.

Сега ще учат на лампи сутрин и че си развалят зрението тогава.
Или твоите сутрин спят до 10 и хич не изхождаш от собствената си камбанария?

# 133
Писала съм в колко стават и излизат моите, в 6 стават, в 6.30 излизат, аз също. Реално на лампи ще са първи до втори час.

# 134
Те по цял ден ли са на училище?
Всъщност на лампи ще са точно първите два часа в най-късата част от деня.
Точно колкото са на лампи и следобед.

Общи условия

Активация на акаунт