Отговори
# 345
  • Буркина Фасо
Просто 3 става 2. Тези които трябва да хванат влак в 4, отиват на гарата в 4 по новото време. И влакът трябва да спази този график, т.е. някъде да изчака 1 час. Същото важи и за друг наземен транспорт. Самолета пристига и ако времето се е сменило си изчаква по новото време следващия полет. При смяна към лятното ще излезе, че е закъснял с 1 час и това може да обърка връзките, ако са близки по време.

Поредния пример какво неудобство причиняват тези смени.
защо някъде трябва да изчаква?  какъв е проблемът да пристигне на гарата и там да изчака новото време ? пътниците се качват о влакчето тръгва по ново време.

# 346
Сигурно така се случва, едва ли спират сред полето, освен ако не се налага.

# 347
Хах...със смяната голям стрес и неудобства. Като отпадне, да видим дали пак няма да ги има (не за транспорта).  Нека отпадне и да се види дали ще цъфнем и вържем.

# 348
Представям си само как в неделя в малките часове хващам влака от Кьолн за Хамбург и в три часа ни съобщават, че ще поседим един час неподвижни на някоя гара, защото железниците не знаят как иначе да оправят разписанието. Joy
Ами след като се появява денонощие с реални 25 вместо 24 часа това е някакъв проблем за графиците.
И за денонощните производства може да е проблем.

# 349
Да, голям проблем е, няма що.

# 350
Биологичния часовник на хората не се пренастройва  от раз. Няколко дни до седмици трябват, напълно излишен стрес.
Ами да махнат и почивните дни тогава, защото в събота и неделя малко хора стават и лягат в същите часове. Но пък не знам някой да реве, че е стресиран.

Иначе на теория съм чувала, че пренастройването е толкова дни, колко са часовете. Т.е. при 1 час разлика - 1 ден.

# 351
  • София
При смяна от лятно на зимно няма стрес и пренастройване. На всички им идва добре да спят 1 час повече.
Стресът е при смяната от зимно на лятно, когато им се взима 1 час от съня.

# 352
А за някои и това било стрес, защото нямали какво да правят един час повече Mr. Green

# 353
Аз така и не се адаптирам към лятно време - вечер лягам по никое време, сутрин ми се спи. Астрономическото време ми пасва на биологичния часовник идеално, и за настроение, и за продуктивност. Просто при смяна на часовника при астрономическо време ставам в 6:00, при лятно - в 7:00 и не ползвам допълнителния час.

# 354
Е, моят биологичен часовник явно е някакъв извънземен. Идеално си ми пасва смяната март месец. Цяла зима си я чакам с нетърпение и когато се случи все едно се събуждам от дълбока хибернация. Имам енергия, желание за работа. Просто всичко си идва на мястото.

# 355
  • Буркина Фасо
Просто при смяна на часовника при астрономическо време ставам в 6:00, при лятно - в 7:00 и не ползвам допълнителния час.
много губиш. това си е цял един час  Laughing
и по лятното ставай в 6 ч за да използваш по-дълго светлината.

аз съм като влаковете - лежа в полето/леглото 1 час докато измине този час  hahaha

# 356
  • София
Е, моят биологичен часовник явно е някакъв извънземен. Идеално си ми пасва смяната март месец. Цяла зима си я чакам с нетърпение и когато се случи все едно се събуждам от дълбока хибернация. Имам енергия, желание за работа. Просто всичко си идва на мястото.

Е пак някои упорито не могат да разберат, че напролет просто идва пролетта.....а не се е врътнал часовника.

# 357
Интересно ми е тези, на които слънцето щяло да им блести сутрин, ако лятото сме на зимно време, в 5 часа ли ставате лятото по лятно време? Пердета се разбра, че явно не ползвате. Нямам предвид, когато е за работа или някакво задължение.

# 358
Стресът е при смяната от зимно на лятно, когато им се взима 1 час от съня.
Повечето хора в неделя няма да си навият будилник и ще спят, колкото им се спи.
Обаче наистина се възхищавам на железния режим, въобще нямам такива впечатления за хората, които познавам. На повечето се случва да се събудят понякога час по-рано и това не им срива здравето. Или пък да си легнат час по-късно, защото са се загледали във филм, зачели в книга, заприказвали с половинката, правили секс, будували над дете с температура и т.н.
Ако 1 час беше толкова решаващ, всички щяхме да сме вече в гроба.

# 359
На мен ми е много смотано като гледам, че е 10. Мислех, че вече е към обяд. Wink

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 00:00 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт