Отговори
# 555
  • София - Рим и обратно
Да, и на мен не ми е приятно вечер да е тъмно в 17.00, но и е тъпо до 9 сутрин мрак. Някои не спим до обяд през седмицата. Изкуствено слънце няма, да.

# 556
Да неприятно е и да се съмва в 9, но то ще е за по малък период, отколкото целогодишно да търпим ранното мръкване.

# 557
  • ВАРНА
Абсолютно права си Пипилота.  

Най-добър  е иначе   щатския вариант - но никога няма да стане в Европа.    

Въртене на стрелките 7-8 ноември и 7-8 март/първа неделя ноември и още първа неделя на март връщане към лятното часово.
Уникално добре са го измислили янките!

# 558
  • Буркина Фасо
Ако беше толкова нормално изобщо нямаше да въвеждат смяната с лятно и то през по голямата част от годината.5 на7,това и съотношението на желаещите зимно или лятно часово време.А щорите вечер не ми помагат, изкуствено слънце още не са измислили.
[/quote]
смяната на оригиналното време с лятно се въведе поради известни уж ползи. ако не бяха тези измислени ползи и до сега да си бяхме останали на нормалното до този момент време. до тогава на никой не му пречеше кога се съмва/мръква. всеки се съобразяваше с природното време.

# 559
И на децата в 21 часа си беше нормално време за лягане . Сега още пече слънце, родителите ги мъчат да заспиват. Няма как.
Смяната на часа тръгна от възможността за пестене на ел. Енергия.
Още не мога да свикна с тези постоянни промени.
Да взимат решението и да се спре това въртене на стрелките.

# 560
  • In the land of Never Never
Ужас, не ужас, това е нормалното астрономическо време. Пускай си щорите.
`
Няма такова понятие като "нормално" астрономическо време. Астрономическото време си го определя всяка страна, и е доста условно, като може да навлиза понякога доста дълбоко в съседните часови зони.
Принадлежността към часовите пояси са определени от повечето държави в Европа около 1900 година. Не виждам причина да се водим от това, което е решено преди сто и двадесет години, при съвсем друго ниво на развитие и условия.
https://www.timeanddate.com/time/map/

# 561
Моят биологичен часовник си е на астрономическо време. Ставам по едно и също време сутрин, само че часът е различен. Не се мъча с лятното време да се вдигна час по-рано, просто не мога. При астрономическото време съм по-продуктивна.

# 562
Ужас, не ужас, това е нормалното астрономическо време. Пускай си щорите.
`
Няма такова понятие като "нормално" астрономическо време. Астрономическото време си го определя всяка страна, и е доста условно, като може да навлиза понякога доста дълбоко в съседните часови зони.
Принадлежността към часовите пояси са определени от повечето държави в Европа около 1900 година.
Часовата зона е помощно средство за синхронизация на времето. Астрономическото време е това при което е 12 на обяд слънцето е най-високо на хоризонта. Нещо такова.

# 563
  • София - Рим и обратно
Най-после тази сутрин алармата ми звънна в нормално светло време, а не в пълен мрак. Не се чудих в първия момент, нощ ли е сутрин ли е.

# 564
  • ВАРНА
Радвай се защото ще е за твърде кратко!
 - след 20 ноември  хем ще се съмва  отново към 07.40 ч. хем ще се стъмва още 16.55 часа...
- особено за нас по крайбрежието.
Абсолютна тъпотия е това връщане на часа.

# 565
  • София - Рим и обратно
Глупости, никога не се е съмвало в 7,40 с астрономическото време. Не мога да разбера драмата ти.

# 566
  • ВАРНА
Дааа

# 567
  • в кукувиче гнездо
Всъщност и аз не мога да разбера, защо един мъж толкова реве за това време..

# 568
  • Deutschland/HE
Той тоя мъж реве и нон стоп колко е студено във Варна! Бетер бабите пред блока е Simple Smile
Не ми се иска лятно часово време през ноември и декември, сутрините ми са кошмар, следобедите дали в 5 или в 6 ще се стъмни, ми е все едно.

# 569
Съмвало и Изгрев са две различни неща

Общи условия

Активация на акаунт