Отговори
# 585
  • в кукувиче гнездо
Въртенето на стрелките всъщност си е най-разумното решение. Сега, аз не мога да го мисля Печикамъков как преживява по тъмно, но масово хората НЕ предпочитат, както казва той лятното часово време. Повечето предпочитат смяната.

# 586
Най-справедливо ще е ако ако започнат да сменят времето всеки месец на първо число и местенето на стрелките е на случаен принцип напред-назад. При сегашното положение каквото и да изберат ще има доволни и недоволни, а така всички ще са недоволни.

# 587
Каквото и да решат, ще се приспособим, но за мен лично е най-добре или смяната или лятното време.

# 588
  • Буркина Фасо
постепенно стигаме до извода, че смяната на времето не е чак толкова лоша измислица.  Laughing
но ако няма смяна... да остане сегашното.

# 589
  • София

С 2 ръце ЗА! 2 часа към лятно... Хем лятото няма да ми се озъбва слънцето в 4 посред нощ, че да се чудим какви щори и завеси да слагаме, хем ще свети до 11 - като е още топло, хем и зимата ще е светло поне докъм 6-7... идеално!

имаш впредвид до 23ч ?
тогава ние ли да се чудим какви щори да слагаме?  Laughing
тц ... в 20-21 ч да е тъмно и да може спокойно да се спи на тъмно.

Че на кого му трябват щори в 23!? Лятото, като е топло? Това е времето за излизане, за разходки, за бира, за срещи с приятели, за детски площадки, за... ами, живот! Време след работа, в което човек може да обърне внимание на себе си, на близките си, на природата, на красотата - абе, на каквото и да е, различно от монитор!

Кой изобщо ляга в 20-21!?!? Дори по време на "социализЪмъ" малките деца не лягаха "след сънчо" - не наистина - дори и зимата, камо ли лятото...

# 590

Кой изобщо ляга в 20-21!?!?

Кокошките.

# 591
  • София
То не е въпрос само до спането. Лятото с нетърпение чакам да се стъмни, че поне малко да паднат високите температури. Ако се стъмва в осем, чудесно... който иска да си виси на вън и до сутринта, нали е топло?!

Нали не мислиш сериозно, че като си промениш часовника, ще промениш и слънцето и ще вземе да грее по-малко часове в денонощието?  Wink Все същия брой часове ще си е горещо - както и да извъртиш часовете.

# 592
  • Козлодуй
Аз съм за зимното часово време защото си лягаме по-рано и се наспиваме Simple Smile На лятното часово време като виждам че навън още е светло все си казвам че има време да поработя още малко и така става късно и лягаме късно и не се наспиваме Simple Smile

# 593
  • София

Ми лягай си рано - никой не те спира. Но пък остави другите, които нямат нужда, може би, от толкова сън, да се наслаждават на слънцето, а не да го проспиват...

# 594
  • Козлодуй
Зимното часово време е всъщност астрономическото и аз го предпочитам Simple Smile

# 595
  • Буркина Фасо

Ми лягай си рано - никой не те спира. Но пък остави другите, които нямат нужда, може би, от толкова сън, да се наслаждават на слънцето, а не да го проспиват...

и аз съм се чудил защо обичащите да се наслаждават на слънцето проспиват това време, ама ей го нА - проспиват го.  Laughing

# 596
  • Козлодуй

и аз съм се чудил защо обичащите да се наслаждават на слънцето проспиват това време, ама ей го нА - проспиват го.  Laughing

Именно съгласна съм с вас, че не желая проспивам слънцето като си лягам по светло затова предпочитам зимното-астрономическо часово време характерно за нашия часови пояс Simple Smile Сутрин няма как да го проспя защото когато стана  си е тъмно Simple Smile

# 597
Може да се окаже, че и зимното часово време е доста условно за нашата страна. Едва ли часовите пояси са определени толкова точно. За мен лично лятното време е разкош, кой си ляга в 22 ч. през лятото

# 598
  • ВАРНА
Като писа за неточни часови пояси.
Много ми е странно - как го изчислиха за  Ню Делхи +3.30 часа спряма България/Гърция е часовия пояс -

И  +2.30 часа е  спрямо централна Европа/Шенген.
- как пък ги изпляскаха тези 30 минути.....супер тъпотия....

-  забелязах го това като търсех часовия пояс на Малдивите +4 часа спрямо Бг./Гърция.  --  тоест само 30 минути разлика спрямо столицата Делхи пък са на над 3 000 км.....явно има уловка.

# 599
Индия трябва да е в два часови пояса, но вместо това са решили да е в един изместен.

Общи условия

Активация на акаунт