Отговори
# 225
Тук е редно да се спомене, че има все пак някаква форма за допитване, в съседната тема я нищят .

# 226
  • In the land of Never Never
Ето го т.н. допитване до народа, лятно или зимно време предпочиташ, което всъщност не е гласуване, а питане за мнението, кое от двете искате да остане. Аз като съм въобще против това, че премахват смяната на времето, не знам какво да им пиша.
Лятното време по принцип ми харесва, чудесно е да са дълги дните, ама не си го представям през зимата, защото означава да ходим като сомнамбули в тъмницата, която ще е сутринта. Най-добре си беше да си настройваме активността, според това ,кога е светло, както е правило човечеството, от както съществува.
Часовете са условност, биологичната настройка на човека е да е да спи, като е тъмно, защото тогава организмът отделя мелатонин, и да е активен, като е светло.
А и не се надявам да ми отчетат мнението. Както винаги, предполага се, че това е прах в очите. За да пишеш мнението си, трябва да се регистрираш, да активираш профила на имейла си, и тогава можеш да пишеш какво предпочиташ. Все пак, ако имате определени предпочитания, пишете на сайта, току виж ги отчели.
http://www.euaffairs.government.bg/

# 227
Писах на въпросния сайт, че искам да остане лятното време - все пак,  то е по-добрия вариант, защото позволява да се използва повече светлата част на деня. Всъщност, такава е и препоръката на комисията.
Интересно, че на нашия сайт не дават възможност да се гласува, а само мнения. Много се опасявам, че всичко вече е решено, и това е само проформа. Ако се гласуваше, може би щеше да е по ясно, а така - каквото са решили, това ще направят. И имам предчувствието, че ще върнат астрономическото, т.е. зимното време.

# 228
  • ВАРНА
Няма такова нещо. 

Томислав Дончев е намекнал че сме на път да приемем лятното!

# 229
Точно така е. Това е някаква форма да подадеш мнение, но не и за гласуване, така че няма как да бъде обработено като гласуване. Аз мога да напиша и мнение от типа-обичам лимони. Мнение ще бъде отчетено, обаче няма как да се определи зимно време ли искам и гласувам за него или лятно. Това не е гласуване.

# 230
Казаха днес, че сайтът се бил задръстил от желаещи да изразят мнение. Просто да не повярваш. Към 7000 били изразили мнение.

# 231
  • София
МОН иска въвеждане на зимно часово време

А коментар под друга тяхна статия обобщава цялото "допитване" на правителството

Цитат
П.П. Опитах да мина малоумната процедура по регистрация на кретенския правителствен сайт. Направих пет опита и се отказах. Неизменно сайтът ми отказваше регистрация със съобщението "Минимална дължина на паролата 6 символа. Паролата трябва да съдържа поне една буква, цифра и специален символ." Пробвах всякакви  комбинации от букви, цифри и "специални символи", не ще и не ще!

Скрит текст:
П.П.П. Ха, стана! С парола fuck_you#12! Абе требват си вълшебните думички и туй-то!

# 232
48% от читателите на “24 часа” избират зимното часово време, 33% - лятното

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7092141

# 233
  • ВАРНА
Резултатите от допитване до 1000 ненормалника с основно и средно образование над 60 г. възраст от дълбоката провинция --
 показа че те искат да се стъмва 12-15 октомври 17.00 ч.  и ноември и декември 16.00 часа

52 % висшисти от големите градове от 29 г. до 40 г.  искат лятното часово време - да се стъмва 18 ч. ноември-декември!

27%  непрокопсаници до 29 г.  не им пука на какво време ще сме.

# 234
  • София
Как добре си обобщил резултатите. Поздравления!

# 235
  • в кукувиче гнездо
Резултатите от допитване до 1000 ненормалника с основно и средно образование над 60 г. възраст от дълбоката провинция --
показа че те искат да се стъмва 12-15 октомври 17.00 ч.  и ноември и декември 16.00 часа

52 % висшисти от големите градове от 29 г. до 40 г.  искат лятното часово време - да се стъмва 18 ч. ноември-декември!

27%  непрокопсаници до 29 г.  не им пука на какво време ще сме.
Така, не съм ненормална. Първо. Второ имам висше образование, даже две. Трето съм далеч от 60-те. Четвърто съм от София. Гласувах за зимното часово време. Обобщенията ти са глупави.

# 236
  • София
Истината е, че подобни внушения се правят от няколко дни в медиите. Което е само малка част от техните идиотщини. Би следвало да има статистика каква част от населението са въпросните "необразовани, дърти ненормалници", живеещи извън София. Тогава вече ще стане ясно кой, за какво и как гласува. Не само в този случай.

# 237
  • София
Печикамъков, това че ни проглуши със собственото си мнение няма да ни накара да се откажем от използването на собствените ни глави за мислене. А с подобни квалификации олекваш още повече.

# 238
Много тъпо, ако остане зимното. Sad

# 239
Аз лично много трудно ще свикна само със зимно време.
Седем месеца живея с лятно в момента и ми е идеално. Ноември, февруари и март,  също биха били съвсем приемливи с лятно. Неприятни ще са ми декември и януари единствени. Тези два месеца ги ненавиждам и сега. Щв ги преживея и с лятно часово време. Предпочитам да ми е гадно два месеца отколкото да свиквам с нов ритъм на живот седем.

Общи условия

Активация на акаунт