Отговори
# 375
За работа слънце не ми трябва. Не работя навън. Вътре има ламБи. Joy

# 376
Аз пък  предпочитам вечер да се прибирам по светло.След работният ден,отиваш да купиш нещо за вечеря,отплеснеш се,по-добре да е по светло.Снощи казаха,че еврокомисия се чуди дали въпросната отмяна на смяната на времето да не се отложи с още 1г.време за размисъл.Може да си пишем до 2020г. и да се надцакваме кое е по-добре,по-здравословно и пр.Искам да се приключи с този въпрос час по скоро,дано не отлагат повече.Като ги знаем какви са льольовци в тоя европарламент няма да ме учуди никое тяхно решение,но ще ме вбеси.Изроди.

# 377
Каквото и да изберат, за мен е все тая - и едното и другото си имат плюсове и минуси, пълно щастие няма. Искам само да спре тая смяна, защото ме побърква, особено на пролет.
Иначе на работа ходя пеша. Късмет - но пък едно е сутрин да ходиш при 5 градуса, вечер да се прибираш на 25. Най съм доволна, че и двете ми деца ще излязат по светло днес, а не с луната високо в небето.
Не е важно обаче на мен или на Пена какво ни е удобно в един или друг момент от живота. Въпросът е как е най-практично, най-изгодно и полезно за обществото, като цяло. Иначе ясно, че всеки си тегли към него чергата.

# 378
Ами аз си печеля 1 час и денят ми върви по-гладко. Просто ставам в 6, вместо в 7. По лятно време е абсурд да отлепя в 6:00.

# 379
И аз се чувствам по-отпочинала сутрин при този час през есента и зимата. Стъмняването не ми е проблем. Но кой ли ще се съобрази с това. Май предусещам, че се върви към постоянно лятно, щом то е най-удобно. Какво да се прави.

# 380
Въпросът е как е най-практично, най-изгодно и полезно за обществото, като цяло. Иначе ясно, че всеки си тегли към него чергата.
Най-полезно за обществото не е еднозначно, защото за бизнеса най-полезно е да се работи денонощно и хората да потребяват постоянно. За учениците друго е най-полезно. От здравна гледна точка също.

# 381
Скрит текст:
Въпросът е как е най-практично, най-изгодно и полезно за обществото, като цяло. Иначе ясно, че всеки си тегли към него чергата.
Най-полезно за обществото не е еднозначно, защото за бизнеса най-полезно е да се работи денонощно и хората да потребяват постоянно. За учениците друго е най-полезно. От здравна гледна точка също.
Затова казвам, като цяло.
За три месеца по-светло лятото ще е по-тегаво девет през останалата част от годината, ама нейсе.
Иначе кой беше казал, че учениците предпочитат по-светло вечер? Ами не общувате с достатъчно ученици, или са до четвърти клас, та започват по-късничко.
Нищо де, и вие ще почнете да ставате в шест някой ден с децата, сега може и до десет да спите, ама то живота не е само в детската градина.

# 382
Мислех в неделя да се включа, но реших да си дам време. Ами, втори ден си се будя в 5 (по старото време 6) по план-график.
Simple Smile
Туй то. Ще минат още няколко дни, докато успея да настроя.

# 383
  • София
По-напред беше пусната много смислена статия, която никой не коментира:

http://sulla.bg/2018/10/25/4442.html?fbclid=IwAR2nA6czFCNhEgk5hV … 66nQVnSPFgWptDaos

За абсурдността от общественото допитване за смяната на времето. Не са обикновените хора тия, които трябва да решават по какво време се движим, защото всеки си има собствени вкусове и предпочитания и абс некомпетентен да решава подобни въпроси.

# 384
  • Буркина Фасо
За абсурдността от общественото допитване за смяната на времето. Не са обикновените хора тия, които трябва да решават по какво време се движим, защото всеки си има собствени вкусове и предпочитания и абс некомпетентен да решава подобни въпроси.
да не би обикновените хора да сме компетентни кои политици да избираме ? и там имаме собствени мнения и много често избираме боклуците. а виждаме, че партия с доста под 50% от гласоподователите ни управляват. не виждам проблем желаещите едното или другото време с 51% да са "победители". недоволни винаги ще има.

# 385
  • София
Дойдоха ли ви сърцата на място, на всички любители на ранното стъмване? Добре ли ви е да се стъмва в 5 и да се прибирате по тъмно? Надявам се, че през пролетта пак ще променим времето завинаги!
Идеално ни е. Сутринта в 7 вече беше почти светло, даже синът го забеляза. Вечер като се прибирам след 6 все е тъмно, та хич не ми пречи.

# 386
И аз мисля, че е абсурдно с допитване до нароза да решават накъв въпрос. Защо не питат и колко да струва бензина или с анкети да решаваме какви да са присъдите на престъпниците?

# 387
  • София
Статията е много хубава, дискусията и допитването е абсурдно
"Толкова глупости ни налагат, без да ни питат, и изведнъж – хоп! – да се изкажем лятно часово време ли предпочитаме или зимно. То дори не е съвсем редно да делим времето на зимно и на лятно. По-правилно сякаш е да го делим на естествено и неестествено, на астрономическо и на някакво отклонение от астрономическото, възприето по незнайни съображения.
....
Часовите зони са много удобни от гледна точка на комуникацията в глобалното село. Хайде, лятното и зимното време също ги бяхме преглътнали, въпреки пълната им нелепост. Когато нелепостта стана съвсем очевидна, се заговори да се върнем отново към едно единствено време през цялата година. Забележете: „да се върнем“. Тоест, да премахнем противоестественото лятно време и да останем изцяло на астрономическо. В ЕС се проведе допитване в тази посока. Попитаха хората: „Искате ли две времена или искате едно?“. Хората казаха, че искат едно, което за всеки нормален мозък означава, че искат да се махне лятното време и да остане астрономическото. Да, но има мозъци, устроени по-различно от обикновените, например Жан-Клод Юнкеровият. В остър пристъп на ишиас председателят на ЕК каза, че истински демократично ще бъде, ако гражданите не само посочат, че желаят да отпадне едното от двете времена, но и да изберат кое точно – кое да отпадне и кое да остане. И така, всяка държава беше приканена да реши какво избира – целогодишно лятно или целогодишно зимно часово време (защо държавите, а не регионите, както е актуално – не знам).

Каква поезия! Представете си, че Гърция избере зимно време, България – лятно, Румъния пък – също зимно. А сега си представете, че сте румънски турист, тръгнал с автомобил на море в Гърция.

Но важното е да има демокрация. Важното е да се защитят правата на гражданите, включително и правото им да определят времето. Изобщо, мисля си, крайно време е правото да определяш движението на небесните тела да бъде добавено в списъка на неотменимите човешки права!

Обаче нима свободата, демокрацията и защитата на правата трябва да свършат тук? Защо ни принуждават да избираме само между две времена? Че това избор ли е? Я вижте колко са половете (или е по-правилно да кажем джендърите?) – над 30. Откъде накъде времената ще са само две?

Ето, аз може да искам астрономическо време, защото съм тесногръд, злобен и фашизоиден реакционер, но ти пък може да искаш часовниците завинаги да се преместят с девет часа напред, докато твоят партньор, проявен на този етап само в сингулярна потенция, пък може да не е съгласен часовниците да се преместят за вечни времена, а да флуктуират ежедневно от плюс седем до минус четири часа спрямо текущото часово време в Куала Лумпур. Часовото време трябва да се превърне в мощен инструмент за изразяване на неповторимата индивидуалност на всяко човешко същество, родено за щастие, наслада и развлечение!
...."
http://sulla.bg/2018/10/25/4442.html

# 388
# 389
  • София - Рим и обратно
Абе какво чепкате още, нали ви е ясно, че ще бъде, както решат, а не както ни се ще на нас тука. За всички ще е еднакво. То иначе ще настъпи пълен хаос - 2 часа разлика с Франция, 1 с Германия, 2 с Испания... Няма как да стане. Най-вероятно ще оставят астрономическото време за всички, което си е по-приемливият вариант.

Общи условия

Активация на акаунт