Отговори
# 465
  • In the land of Never Never
На лятно часово време сме повече от седем месеца, и е добре. Тази година беше от 24 март до 28 октомври. По-близко следва светлата част на деня за нашата географска дължина. Така че е по-естествено да остане лятното.
Колкото по-късно го премахнат, толкова по-добре. Току виж се вразумили хората.
Ще емигрирам за страна, която остане на лятното, или си запази смяната. Frowning1

# 466
  • София - Рим и обратно
Много ми е добре на зимното време. Тъмно станало, пък всъщност има време за всичко и предразполага да си легнеш раничко. Екстра ми е. Сутрин ми е най-голямата мъка да стана, пък ако е тъмница - съвсем.

# 467
Идеално си е така. Аз пък ще мигрирам в страна или където има смяна, или където е само зимното. Не искам и да чуя за лятно през зимата.

# 468
Тук в 8 сутринта по зимно време е още тъмно, представям си каква прелест щеше да е с лятно. Следобед въобще не ми пука в колко мръква, все е студено.

# 469
  • София - Рим и обратно
Не мога да разбера какъв е зорът, дали ще се стъмва в 17 или в 18 ч. А сутрин да се будиш и да ставаш в черна, студена тъмница. Лятно време не означава, че ще е топло, слънчево лято с дълги дни. Не знам дали някои си дават сметка.

# 470
И аз не мога да разбера защо трябва да се правят жертви през най-тежките зимни месеци да се насилваме да ставаме и да излизаме като посред нощ заради стъмняването в 18, вместо в 17 ч. В студовете всеки гледа да се мушне на топло и нито става за разходки навън, а и това светло време не е чак толкова много.

# 471
  • София
Е, дойдоха мъглите и с тях ужасния въздух. Вие бихте ли си извели децата наа площадката след градина дори да е светло в 17-18, щото аз не. Освен с противогаз...

# 472
  • ВАРНА
И аз не мога да разбера защо трябва да се правят жертви през най-тежките зимни месеци да се насилваме да ставаме и да излизаме като посред нощ заради стъмняването в 18, вместо в 17 ч. В студовете всеки гледа да се мушне на топло и нито става за разходки навън, а и това светло време не е чак толкова много.

Жертвите ще бъдат страшно много ако се избере постоянно зимно.
Проблемът въобще не е само в зимните месеци.

Лятото ще бъде уникално -  летният туризъм убит за зимно часово ще се стъмва 1 час по-рано.

20-25 Август  - когато пускат евтините пакети ще се стъмва 18.45 ч. по крайбрежието!
 13-14 август  стъмване  19 часа по бг.черноморието.....дали ще се радват туристите на това?

# 473
Joy
Няма какво да го жалиш сезона. На туристите не им пука кога се стъмва.
И на Малдивите и в Хонолулу(и още безброй) слънцето залязва преди 6, но се пръскат от посещения.

# 474
  • Бургас
Чета, чета тази тема и все повече си мисля, че каквото и да се приеме, все ще има недоволни. Но пък, аз като жител на Черноморието, не мисля, че туристите ги плаши по-ранния в сравнение със запада, залез на слънцето. Все си мисля, че нощният живот по морето е нощен, защото е по тъмно... Хем като се стъмни по-рано, жегите също ще свършват по-рано... А за тези, които идват заради плажа, не мисля, че нещо ще се промени съществено... На мен сега зимното време си ми е по мярка. През лятното все не ми достига време, препускаме със стрелките на часовника.  Сега сте стъмнява в 16 и 30 някъде, ако е по-мрачно, но аз така или иначе съм до 18 ч. на работа... Все ще е тъмно и студено по това време независимо лятно ли е, или зимно.

# 475
  • София - Рим и обратно
На нашето крайбрежие последният му дерт е кога се стъмва. Ако ще и цяла нощ да пече слънце, хич няма да се излъжа да стъпя повече. Нито обслужването е обслужване, нито инфраструктура, нито елементарна мисъл за такава, мърсотия, селяния....трагедия. Ентеровирусът е за добре дошли, лайната в морето плуват щастливо, изобщо идилия. В Гърция и в 5 да се стъмва, пак ще предпочета.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 12:58 от 'Кафе с мед'

# 476
  • в кукувиче гнездо

Жертвите ще бъдат страшно много ако се избере постоянно зимно.
Проблемът въобще не е само в зимните месеци.

Лятото ще бъде уникално -  летният туризъм убит за зимно часово ще се стъмва 1 час по-рано.

20-25 Август  - когато пускат евтините пакети ще се стъмва 18.45 ч. по крайбрежието!
 13-14 август  стъмване  19 часа по бг.черноморието.....дали ще се радват туристите на това?

Ма кат хвана едно дЪрво!!! Айде стига писа глупости и жали туристическия бизнес. Няма да умре, не бой се.

# 477
  • In the land of Never Never

Съгласна съм, страшно е приятно да стоиш на плажа, докато започне слънцето да залязва. Не изгаряш, а и това са най-полезните слънчеви лъчи.
А сутрин с топ не можеш да ме изкараш, както и повечето туристи, даже и да е полезно слънцето до 10-11. После става обяд и е убийствено да се пържиш на плажа.
Сутринта я пропускам, направо обядвам, следва лека следобедна релаксация, и от 16 до 20 часа на плажа е супер. Тен се добива чудесен, и лъчите са най-полезни. После вечеря, ако ти е кеф, може и нощен живот.  Чудесно се вписва в лятното време. 

# 478
  • София
О, да, заради измисления туристически бизнес и пет човека дето искат да стоят на плажа до 10 ч. вечерта, всички ние останалите трябва цяла зима да ставаме и ходим на работа по тъмно. Е, благодаря, но НЕ!

# 479
  • София - Рим и обратно
Ма то няма и как да стане. Повечето нормални хора стават рано за работа и се прибират през зимата да си свършат нещо вкъщи, преди да си легнат. Та им е все тая дали е 17.00 или 18.00, когато се стъмни. А сутрин не е ок да е студ и мрак в 8.00. Та, дали Гликоза на Слънчака иска да си пече гъза вечер, щото сутрин я мързяло, не е важно за никого.

Общи условия

Активация на акаунт