Случи ми се нещо странно XVIII

• 101 602
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • out of space
Да! Дори си мислех да проверя в нета за какво се разказва. Но го забравих.... Започваше с Аер....

Довечера ще питам момичето.

# 226
Бързам да ви разкажа на каква случка бях свидетел тази сутрин. Сигурно си има някакво що-годе разумно обяснение, но на мен ми обягва...

На метростанцията на Терминал 2 има павилионче за кафе, цигари и сладки неща. Там продава едно момиче, с което сме на "здравей-здрасти".
Пред мен е застанал нисък човек, с брада и еврейска шапчица, а срещу него момичето пелтечи в екстаз "тенк ююю....бат хау...".
Питам я какво става. Преди минутка й подарил мечтана книга, която открила в интернет преди време, но наистина много я е искала. Пред мен той й каза на английски- "джъст уонт ту сии йор смайл",  а към мен се обърна с: "дис ис меджик фром Йерусалим" Scream

1. Човекът е преминаващ пътник с куфари
2. За първи път се виждат
3. Не говори български
4. Книгата беше на български

Хрумва ми само чистата случайност да е пристигнал и минал през павилиона в предишен момент и да е дочул, че момичето споменава книгата (по телефон, например, или ако я е обсъждала с някой). Книгата може да е със заглавие, което звучи еднакво и на други езици, или пък е имало човек, говорещ български с него, та някак да е станало на въпрос и да е решил да я зарадва с нея.

# 227
  • Велико Търново
Нямам търпение да кажеш коя е книгата. Усещам че мистерията ще бъде още по-голяма Simple Smile

# 228
А според мен по-важно е да хванем евреина, явно изпълнява желания

# 229
  • out of space
Мистерията се оказа не толкова мистерия, но все пак е странна.

Говорих с момичето, показа ми книгата: https://www.janua-98.com/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/product/274-aerofobiya

Помоли ме да прочета какво пише зад първата корица, залепено със синьо листче, послание с химикал и явно беше лично от авторката на стиховете. Преразказвам: всеки човек има недовършени дела и с тази книга можеш да промениш това- избери произволна страница. Ако се припознаеш- книгата е за теб, ако не- не ти трябва.
(Аз го тествах и попаднах на "Възрастните не могат да обичат").

Та, не се познават, никога не са се виждали, тя му прави кафе и той подарява желана стихосбирка.

Всичко точно, но от милион книги да ти подарят най-желаната....Все пак ми е странно.

Имам още една странна случка (пак не моя) от вечерта, но хайде да не досаждам, а и да се психирам...

# 230
  • В.Търново
На първо четене въобще не ми допадна книгата.
Ери, какво имаш още да разказваш?

# 231
  • out of space
Днес умира от инфаркт колега на мъжа ми. Съответно- линейка, полицаи, съдебна медицина, трудова и още други.
Изведнъж се появяват 5 черни котки.
Мъжът ми е шеф със съдружници на майната си-  знаят цялата фауна там, пък и гледат кучета.

Твърди, че котки няма и няма как да има! Просто в мига, когато са го открили мъртъв и най-малко пет черни котки дошли...
Съпругът ми е далеч от суеверен, но е потресен.

# 232
  • софия
Според мен момичето в някой момент е казало че има страх от летенето и този господин е чул. Има ли вероятност да я сваля просто?

# 233
  • out of space
Как и кога да я чуе един случайно преминаващ с куфарите и взимащ си кафе? А в книгата изобщо не става дума за летене.

Според мен просто се е оттървал от книгата, а и е искал да я зарадва. Странното е, че момичето получава най-желаната книга... Съвпадение.

# 234
  • софия
Аз прочетох е редовен да кажем клиент човека Simple Smile

# 235
Отдавна не съм се включвала, но ви следя. Скоро прибирайки се след 6 месечно отсъствие в родната ми къща, където са се случвали не малко странни случки, разказвала съм и преди, буквално 5 мин. след като влязох, бях съвсем сама, една играчка-плюшено малко еленче с магнити,залепено на хладилника се включи. Песничката беше коледна,но звучеше като че ли е много изтощена батерията. Стреснах се малко, потупах я и тя спря. Но най-страшното е,че на момента не се усетих, но после се замислих и проверих - в играчката няма нищо, което да свири, нито е свирила някога, мекичка си е цялата на пипане и няма нищо в нея. Даже и на едни приятели като идваха в нас я показах и те потвърдиха, и също им се стори доста странно и страшно.

# 236
Бил я изхвърлила тази играчка .Побиха ме тръпки .

# 237
  • Велико Търново
Това си е наистина странно. Аз бих се психирала много на твое място. Брррр

# 238
  • софия
Според мен понякога зрението си играе с нас. Ето днес на спирката загледах една жена че беше от тези панталони с широките крачоли и обърбах внимание че е с кецове и все пак седи хубаво. После пресякохме и почнах да я търся и забелязах подобна жена само че с дълга пола. Как съм видяла панталон нз. Седях и се огледжах, но или се беше изпарила или аз съм видяла измислена черта - демек крачоли те.

# 239
Нали е на мода сега пола панталона.
За книгата спорен мен е съвпадение, а момичето най-вероятно харесва не само една книга.

Общи условия

Активация на акаунт