На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 767
  • 746
  •   1
Отговори
# 570

[/quote]

Има пешеходна алея, която минава между брега и централния път, по-близо до брега.
Ние отседнахме тук - xenia-lefkada.gr . Препоръчвам. Simple Smile
[/quote]
[/quote]
Пеша е около 40 мин.
Нефели е основната база , има училища , магазин/под наем сърф , 4 таверни , 5-6 къщи за гости , всичките стават

[/quote]
Благодаря и на двама Ви! Точно в този район се оглеждаме.

# 571
Аmélie,
в Иерапетра в самия град ли бяхте отседнали? Какво видяхте в района освен разходките до двата острова, плажове на сушата нещо? Корабчето за Куфониси от Макри Ялос ли го взехте?

# 572
Да, в апартамент в самия град бяхме отседнали. Много не сме обикаляли, защото се настанихме късно, в следващите два дни ни бяха круизите и след втория направо тръгнахме към Ретимно.
Корабчето за Куфониси тръгва точно от Макти Ялос, пристанището е много мъничко, ни имат приятна крайбрежна улица с хубави ресторантчета, където хапнахме след круиза.
Селцето е малко и приятно. Като цяло съм си оставила тази част от острова за следващото пътуване, даже се замислям дали да не е още тази година.
Снимките със залез над Лийско море откъде са правени?

# 573
Благодаря за инфото! Аз също гледам към югоизточната част, обаче все още не мога да планирам дати и острови за тази година.

Залезните снимки са на големия плаж в Палеохора, Пахия Амос. Доста туристическо градче, обаче там е най-прекрасната, топла и златиста морска вода, която съм виждала през живота си (не съм ходила никога по- на юг от Средиземно море). Дори на другите плажове на Либийско, които посетихме на същото пътуване, не беше същата.

# 574
Ох, сега ме замисляш дали да не организирам нещо лежерно наскоро. Добре ще ми дойде една седмица в някое село.

# 575
  • varna
Ако някой е почивал в Кавала моля да  ми препоръча студио за трима.Къде е по-добре да се отседне в центъра или покрайнините .Кои са хубавите плажове?Как е с паркирането?

# 576
  • София
Моля за препоръки за Наксос.
За първи път ще сме без кемпера. Минималното време ще е от събота до следващата неделя в края на юни. Може и да добавим 2-3 дни.
Вероятно ще пътуваме с много малка кола, която ще качим на ферибота. Както и ще сме с кучето.
На едно място ли да са всички нощувки или да ги разделим? Къде да са? Какво трябва непременно да видим?
И изобщо всичко, което напишете, ще е полезно.

# 577
На едно място твърдо. За предпочитане около хората. Но там е доста населено и като ви знам предпочитанията се чудя добра идея ли е. Аз не бих букнала на ивицата, а някъде по навътре. Ни бяхме в къща на километър от Плака и ми беше по-добре от в хотелите на плажа. От хората започва дълга плажна ивица, която продължава и преминава с прекъсвания в много малки и големи плажчета. Колкото по-далеч от хора, толкова по-малко човеци. Има и доста дивички плажове, но достъпа до тях е поне час и половина шофиране от цивилизацията.
Ако искате малко село с две таверни - Муцуна. Но пътуването до ферито и магазините е много. До Муцуна Псили Амос е уникален празен плаж с малко нудисти. И да - на Наксос има доста голяма концентрация на нудисти.
Сега съм от телефон, но по късно пак ще се включа.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 12:56 от Анонимен

# 578
  • София
Нудистите изобщо не ме притесняват. На пусти плажове и аз съм така.
Кучетата добре ли са приети? То нашето е подобие на куче, но все пак си е добитък - няма и 3 кила.

7 дни достатъчни ли са? Има ли смисъл да мислим и за някой съседен остров?
Какво да разгледаме освен плажовете?

А относно това, че е туристически място - хич не ми е зор да ходя натам, но мъжът ми става на 50 в края на юни и си е наумил точно този остров. Аз естествено уважавам желанието му.
За моя РД пък той се съгласи да обиколим тока на ботуша на Италия.

# 579
Наксос е чудесен. Хората е впечатляваща, но се настрой за много хора. Селата в планината са много хубави. Халки, Апирантос и т.н.
Има няколко забележителности. Куросите, като този в Аполонас е най-голям. Храма на Деметра и църквата Panagia Drosiani. Пътя през планината до Аполонас е впечатляващ.
7 дни са ок. Ден за Муцуна и наоколо. Ден за Аполонас. И останалото излежаване по плажовете, а те са много.
Ние бяхме за толкова и не отидохме на малките околни острови. Иначе има опции за дейтрипове до Ираклия и Куфониси.

# 580
  • София
Наксос е чудесен. Хората е впечатляваща, но се настрой за много хора. Селата в планината са много хубави. Халки, Апирантос и т.н.
Има няколко забележителности. Куросите, като този в Аполонас е най-голям. Храма на Деметра и църквата Panagia Drosiani. Пътя през планината до Аполонас е впечатляващ.
7 дни са ок. Ден за Муцуна и наоколо. Ден за Аполонас. И останалото излежаване по плажовете, а те са много.

Много ти благодаря.
Ще се радвам и на още коментари, но вече имам някаква идея какво да правим.

# 581
Змия,
според мен очевидният избор е Плака. Плажът е дълъг 4 км и в близката си част е напълно цивилизован, а отдалечената е достатъчно дива. Веднага след него започва Кастраки, и там е ОК.

Аманда,
в Кавала градските плажове са два и са отдалечени от центъра. На мен повече ми харесва Каламица, който е на запад и веднага след него по главния път следват извънградските заливи - Тоска, Палео, Неа Ираклица и т.н.
Там сме отсядали в Anna Deluxe. До центъра не се ходи пеша обаче, с такси е около 5 евро нощна. В този плажен район, около хотел Lucy всяка къща предлага настаняване, т.е. има и много други варианти освен нашия. Като инфраструктура - има голям Масутис, две таверни на плажа и гирос. За останалото трябва да се ходи до града.

# 582
Здравейте и за много години на всички!

В нашата къща аз се занимавам с планиране на пътуванията и в тази връзка ви моля за няколко съвета за лятната ни почивка в Гърция.Предстои ни през юли първо море с дете—дъщеря ни ще е на 1,5 г. това лято.Търсим спокойно място с хубав пясък,плитко и без много народ.Харесваме къмпингите Талата и Арменистис,но като за първо пътуване ще ни дойдат малко далеч  а и не виждам място в бунгалата за преносимата кошара.Препоръчаха ни Амулиани заради плажа,но там не откривам студио с малко дворче и растителност.Не обичаме много да обикаляме,ако има един хубав плаж наоколо ни стига....Заведенията също не са водещи,основно си приготвяме сами.Какво е вашето мнение?

Благодаря предварително!

# 583
Victor, мога да препоръчам това място: https://retzikas.gr Ние ходим няколко пъти и това лято ще ходим със сина ни (тогава ще е към 10 месеца). Много близо до Солун, никаква лудница, страхотна храна. Били сме само в “хотела”, като на първия етаж стайте са директно на поляната, има масички и столчета и е идеално. Има малка детска площадка, собствениците са много учтиви, плажът е на 50 метра, почти липсват българи. На около обаче всичко освен кръчмата, бара и плажа е на разстояние с кола. Има и една чудесна винарна, която си заслужава посещение.

# 584
  • София
В на Талата къщичка сме били с кошара, в едната стая имаше две легла, едното го обърнахме просто настрани и сложихме кошарата без проблем

Общи условия

Активация на акаунт