На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 777
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Може да го гледате от някоя таверна във Фаласарна и после само да се приберете.

# 556
Здравейте, имам питане към ходилите в къмпинг Арменистис. Говорих с тях по телефона и ми казаха, че в стандартните им мобилни къщи няма спалня, а се спи на дивана в кухнята, който се разпъва. Някой може ли да ми каже този диван Ок ли е за двама възрастни да спят на него?

# 557
Франческа,
ние пътувахме до тези места (за втори път) този септември и съм описвала надве-натри програмата ни във форума. Има и отзиви от други момичета от тази и предишнит години, които могат да ти бъдат ориентир.
Аз на изток от Ретимно все още не съм ходила и при положение, че ще имате само седем дни, препоръчвам същото и на теб - въпреки че и там има какво да се види, но разстоянията са огромни и ще е губене на време в шофиране. Източната част заслужава отделно пътуване.
Вече сме обиколили доста подробно западната част на острова и бих ти препоръчала две настанявания, за да не пътувате дълги часове от и до плажовете. Едно около Ханя или на п-ов Акротири, откъдето ще видиш града, Ретимно и плажовете на Акротири. Ставрос и Шейтан Лимани не са за пропускане, въпреки че през април няма да можете да плажувате.
Втората локация ти е около Кисамос (ние бяхме в самостоятелна къща в маслиновите гори леко на юг от него), откъдето безпроблемно можеш да посетиш Балос, Фаласарна и Елафониси, а защо не и Кедродасос и Сфинари.

Както съм писала и преди, за мен Елафониси беше разочарование поради голямата си комерсиалност (говоря за средата на септември), Балос също е пренаселен, но си остава едно от най-красивите места, които съм виждала. Фаласарна е огромен и е доста по-спокоен дори през лятото. Но в сезона, в който ще пътувате вие, едва ли ще има проблем с много хора. Пролетта е чудесна за пътуване в Гърция.

Иначе за мен най-хубавата част на Крит е южната, на Либийско море, направихме 5 нощувки там и планирам още много в бъдещите си пътувания Simple Smile Северният бряг е доста по-комерсиален и презастроен. Но на юг пътищата са по-бавни, някъде се ходи и само с кораб и ако не ви е приоритет, вероятно няма да имате време на това първо посещение. Обичам Крит Heart

Няколко снимки от това лято https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157700362762571
И от Ханя, Ретимно и Колимбари през зимата
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157649003247352

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 11:50 от Параход

# 558
Здравейте,
имам въпрос относно настаняване във Василики:
Ако нощуваме в Понти или в близката му част на залива, може ли вечер да се ходи пеша до Василики? Разстоянието не е голямо, но по-скоро ме интересува дали има тротоар или алея, или трябва да се върви по пътя?
Ако пък и предложите нещо изпитано в този район, цена няма да имате!

# 559
Има тротоари и от двете страни на пътя.

# 560

"И ние сме в голяма дилема за края на юни...Крит или Кипър...? Не сме били и на двете места, при всички положения ще вземем рент а кар, за да обикаляме плажовете и ще бъдем с дете на 4.5 години. Искаме да има хубави пясъчни плажове и топла вода, та какво ще препоръчате? "

Aко сте с малко детенце по-добре отидете на Крит, на Кипър е много горещо в края на яни. На Крит ще е супер иза плаж и за екскурзии. Доста от плажовете са с пясък, но има камъни във водата.

Много благодаря за съвета. А кога е по-подходящо за Крит - началото на юни? Как е температурата на водата през юни и на двата острова?

# 561
През юни водата в Кипър вече си е топла, на Крит не съвсем (поне не навсякъде). Иначе климатът не е чак толкова различен на двете места, те са на един паралел, макар че огромните планини на Крит и разположението му в средата на морето въздействат на времето.

# 562
Много благодаря за отговорите. bouquet

Така като ви чета и си мисля, че най-удачно ми се вижда да резервирам седем нощувки в Ханя и според прогнозата на времето да пътуваме нанякъде и да се връщаме/както ме посъветва Аш/. Едва ли ще стигнем до източната част на острова. Не ми се препуска, а и на повечето места, където сме били, винаги повтаряме.

Felice, дали е добра идея след Балос да гледаме залеза във Фласарна, който ще е около 19.40 и после да се приберем в Ханя за късна вечеря?

Да. Според мен даже ако тръгнете рано и времето не предполага излежаване на плажа и топене на крака в лагуната, ще можете да вместите и други места. Като някоя местна таверна или "най-старата маслина". 😁 Беше някъде в този край.

Направи си грубо разпределение по дни. Принципно пътищата са бавнички, но са хубави в частта където вие ще бъдете. За 7 дни наистина може би по-добре да се концентрирате максимум до Ираклио.

# 563
  • София
Не съм сигурна дали е по тази тема, но искаме да посетим турската част на Кипър. Някой дали е ходил , според вас безопасно ли е и можем ли да вземем кола под наем в гръцката част ,  а да я ползваме в турската?
Някъде четох, че се препоръчва да се остави колата в гръцката част и да се ползва ГТ в турската. Но, къде го четох? Може би в Магеланци.
Ние пътувахме с кола, наета от гръцката част в турската. Но това се прави на собствен риск. Ако стане нещо с колата рент а кар компанията не поема разноските по транспортирането на колата. Иначе на турската граница се плаща гражданска отговорност за 3 дни.

# 564
Да помоля за препоръка на хотел или апартамент в Ханя.
Или поне в коя част на града е хубаво да се отседне?
Цял ден търся и се обърхак.

# 565
  • София
Фран, по-дзен е в старата част - близо до Венецианското пристанище. Виж Helena Hotel, стая с гледка към морето.

# 566
Айде, резервирах, че ме заболя главата днес.
4 нощувки в Ханя и три в Кисамос с безплатна анулация, че не съм много сигурна и за да приключа.

Благодаря много за съветите!

# 567
  • София
Здравейте,
имам въпрос относно настаняване във Василики:
Ако нощуваме в Понти или в близката му част на залива, може ли вечер да се ходи пеша до Василики? Разстоянието не е голямо, но по-скоро ме интересува дали има тротоар или алея, или трябва да се върви по пътя?

Има пешеходна алея, която минава между брега и централния път, по-близо до брега.
Ние отседнахме тук - xenia-lefkada.gr . Препоръчвам. Simple Smile

# 568
  • Варна
Пеша е около 40 мин.
Нефели е основната база , има училища , магазин/под наем сърф , 4 таверни , 5-6 къщи за гости , всичките стават

# 569
  • Пловдив
Според вас кога е най-подходящо да се плажува на Корфу? С кола ли пърувате?

Има ли хотели с ол инклузив?

Общи условия

Активация на акаунт