На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 746
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Доста добре изглежда,пропуснали сме го това селце Simple Smile

# 631
  • Sofia
Момичета, може ли малко помощ? Интересува ме как се пътува до Тасос с кола? Цене, честота на ферибота, трябва ли резервация за него и т.н. И Тасос има ли хубави и лоши части? Притеснява ме, че на картата в Букинг, там където съм си харесала хотел никъде не виждам отбелязана плажна ивица. Море има, но дали има плаж...  newsm78

# 632
Има тема за Тасос, изключително подробна. Фериботи тръгват от Кавала и от Керамоти. Препоръчват да се вземе фери от Керамоти - по-евтино е, пътува по-кратко и е през 30 минути. Относно мястото ми е трудно да изразя мнение, като не казваш кое е. Възможно е да няма хубав плаж наблизо, но ако те устройва да ходиш с кола на плаж, също е вариант. Питай в другата тема най-добре.

# 633
  • София
Пътят е добър.
Ферибот може да се вземе от Кавала и от Керамоти. От Керамоти пътува по-кратко.
Интервалите между курсовете са кратки и вероятно няма нужда от резервация за колата. Не знам в топ сезон как е.

На мен лично на Тасос изобщо не ми харесва. Приключила съм отношенията си с този остров.

# 634
# 635
  • на земята
Тасос е прекрасен остров,прекрасен.
Фериботи тръгват от Керамоти и Кавала,Кавала е по евтино да,много са начесто.
Зависи къде е мястото на хотела.Има толкова много плажове на близки разстояния.
На Тасос е рай,както на повечето острови които харесвам.
Има тема,вече са я дали.

# 636
  • Sofia
Благодаря.  Hug

# 637
Фериботи тръгват от Керамоти и Кавала,Кавала е по евтино да,много са начесто.
Обратното е - от Керамоти е доста по-евтино и по-кратко, вече са го писали Simple Smile От Кавала са само 3 на ден, а оттам е като селски рейс - единият пристига, другият тръгва.

Savina 33, сигурно си питала вече в другата тема, но къде е този регион, дето няма плаж? Скала Калирахи?

# 638
  • София
Момичета, може ли да се вземе лесно кола под наем от летището в Атина и кое курортно място в относителна близост, с плаж, може да се посети? Искам да отидем там за 2-3 дни през м. май, но от гугъл мапс не мога да се ориентирам сама.

# 639
Нещо за плажа в Геракини да кажете? От Ставрос се отказах.

# 640
Като стана въпрос за Пелопонес в коя част са хубавите плажове. Миналата нова година бяхме в Нафплио. Страхотно градче, ама плажа беше много малък.
На Каратона ли ходихте?
Толо наблизо е хубав пясъчен, но си е курорт, комерс. Иначе в Арголида има и други, но не са кой знае какво.
Най-добрият избор като големи, спокойни, многобройни и различно цивилизовани/диви плажове са на запад/югозапад (където и Джул е писала, има и други освен споменатите), а най-хубавият плаж на Пелопонес изобщо - островчето Елафонисос на югоизток, което е на 10 мин. плаване от сушата.
Както казах бяхме зимата и не сме много обикаляли плажовете. Мъжете бяха на риболов, а ние по забележителности и кръчми! Мен ако питате и аз харесвам малките, красиви плажове, но мъжете ни и младежите на 15 г. не ги одобряват. Примерно м.г. от Ситония най им допадна Агиос Йоанис и Калогрия. Simple Smile

# 641
Момичета, може ли да се вземе лесно кола под наем от летището в Атина и кое курортно място в относителна близост, с плаж, може да се посети? Искам да отидем там за 2-3 дни през м. май, но от гугъл мапс не мога да се ориентирам сама.
На летището има много фирми, които отдават автомобили под наем.
За курортно селище около Атина - няма такова, Варкиза, но не е кой знае какво - има една платия, кафенета и таверни ( скъпи). Плажа е хубав, пясъчен, това е.
Иначе Лутраки е хубаво ( 70 км.) от Атина, посока Пелопонисо, остров Егина също е добро място за почивка - 30 минути с блу стар фери, около 60 евро излиза отиване и връщане за двама. Саламина също е добре, но не е кой знае какво, билетите са евтини - по 3 евро, има кораби на всеки 30 минути мисля.

# 642
То ако ще ходят с фери, по-добре да хванат за Хидра или Порос, пък и май за плаж не става. Но и лято да беше, аз на плаж в Атика не бих ходила.

# 643
  • София
H/I, Параход, благодаря! Резервирах във Варкиза, но ще канцелирам, след като прочетох коментарите ви Simple Smile. Много ми се иска да е нещо хем с малко път, защото сме само за три дни, хем да е на юг, за да е топло, но то и на Халкидики сигурно ще е топло, нали там се стопляла по-бързо водата.

# 644
Аш, защо не, разходете се, ако има добри цени на самолетни билети, не може да се сравнява времето в Атина със северна Гърция, пък и островчетата и арх. забележителности наоколо няма да ги видиш на Халкидики. За кое време през май всъщност става въпрос - началото или краят?

Общи условия

Активация на акаунт