На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 780
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мислех си за 24 - 26 май и гледам, че полетите до Атина са на прилични цени. Аз съм ходила само веднъж в Атина и помня, че беше много път с кола.

# 646
  • София
Аз ходих миналата пролет до  Атина (20-23 април) и времето беше много хубаво. Англичанките даже се бяха разпищолили по потници, къси панталонки и сандали. Единият ден се разходихме до най-близките плажове - Вула и Глифада и определено ставаше за слънчеви бани. Въздухът беше 25 градуса, а водата -17 и имаше къпещи се, та и аз се изкуших да направя едно кратко плуване и си поставих нов личен рекорд Sunglasses.  

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 19:24 от миленка_д

# 647
  • София
Оо, аз мисля края на май да сме направо по бански Simple Smile. Миналата година на 1 юни в Крит например беше голяма жега Simple Smile.

# 648
  • София
Аш, а на Крит как беше водата и от коя страна на острова бяхте? Ние, живот и здраве, трябва да сме там от 04 юни.

# 649
  • София
Нещо за плажа в Геракини да кажете? От Ставрос се отказах.

От трън, та на глог бих казала аз.

# 650
Краят на май си е друга работа, някак се бях заблудила, че планираш пътуването през празничните дни в началото на месеца. Моите (мъж, дете) си плуват по това време , аз не. Но западняците и април си влизат, не зная как!

# 651
Нещо за плажа в Геракини да кажете? От Ставрос се отказах.
От трън, та на глог бих казала аз.
Simple Smile
По-зле е от Ставрос, вярно Simple Smile Иначе на 10-20 минути с кола и от двете има по-хубави плажове.

# 652
  • София
Аз бях много изненадана, но на плажа на Вула през април имаше най-вече гърци. И се къпеха - имаше поне 10-15 човека във водата. А едно дете на 10-тина години си игра във водата повече от 30 мин. Иначе в рейса дотам беше страшна жега и пътувахме около час, поради задръстване на излизане от града в неделя и ми идеше да се съблека по потник, а същевременно имаше гърци с дълги ръкави и даже пуловери. Ето ви и една снимка от плажа през април:

# 653
  • София
Оо, аз мисля края на май да сме направо по бански Simple Smile. Миналата година на 1 юни в Крит например беше голяма жега Simple Smile.

Миналата година зимата бе много мека, а това оказва голямо влияние. В края на април още открих сезона на морското къпане.
Предната година в началото на май ставаше за топване само на Елафонисос на Пелопонес. На Войдокиля не ставаше, а тогава отново студена зимата.

# 654
  • София
Аш, а на Крит как беше водата и от коя страна на острова бяхте? Ние, живот и здраве, трябва да сме там от 04 юни.

Миленка, много готина снимка Simple Smile. Ние бяхме от западната страна на острова. На Елафониси водата беше топла и тропическа на цвят, но имаше много вятър и точно този ден не беше подходящо за малки деца. На Балос също беше топла водата, но дотам се стига по-трудничко пеша или с кола, ако сте с малко дете. На Ставрос плажът е съвсем обикновен, но беше много подходящ за къпане. Имаше много малки деца във водата. Фаласарна - и преди писах - стори ми се много студена водата, иначе си беше жега. Едно германче имаше само, което се къпеше с нещо като водолазен костюм.

Змия, благодаря - не се бях сетила за тази зависимост! Тази зима всъщност си е от студените и в Гърция май. Гледах температурите в Атина през следващите дни. Ще има и дни с около 2 градуса.

# 655
  • София
Ох,и аз си мисля за зимата сега и влиянието й за сезона.Знам че е рано,а и ако затопли подобаващо ще се оправят нещата бързо,но не мога да скрия тревогата си... Sad Като гледам тия дни снимки на заснежена Гърция и ми става тъжно.Дано имаме късмет след зимата с топла пролет

# 656
Здравейте. Имате ли отзиви за SENTIDO MEDITERRANEAN VILLAGE”  5***** ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ ?

# 657
Момичета, може ли да се вземе лесно кола под наем от летището в Атина и кое курортно място в относителна близост, с плаж, може да се посети? Искам да отидем там за 2-3 дни през м. май, но от гугъл мапс не мога да се ориентирам сама.

Има доста чудесни плажове след Вула в посока Сунио. Повечето са пясък. Колкото по близо до Сунио, толкова по-малко атиняни. Отделно, че и населените места много ми харесаха. Прекрасни вили.
Плажовете си виждат чудесно дори през Гугъл. Не знам какво се разбира точно под курорт, но всички селища през които минахме си имаха всичко необходимо. И ако ходя пак в Атина, ще отида и на плаж по тези места.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 21:34 от Анонимен

# 658
Миналата година към средата на юни на Войдокилия беше много студена водата. Освен мръсна. Може би, защото е на Йонийско море или заради течението, което се завихря във водата, не знам. За мен плжът като цяло беше голямо разочарование.

# 659
Иде ми да....се откажа от Гърция! ММ каза да планирам гръцко море с бюджет 1200-1500 лв! за 2-ма.възрастни и 2 деца на 11 и 3. Ами основното е морето-пясъчен плаж, чиста вода, плитко. Ходили сме на Миродато-безкраен плаж и чисто, плитко море. Да, ама ни се ще да пробваме нещо пО натам. Ние сме от Кърджали и Северна Гърция ни е по чехли. Ама сме свикнали ракийка стс салатка(ама пък не ми се готвеше бе!), или пълен пансион. Но. Зависи. От плажа. Ако е райско място и да става за деца...ще кълцам салата. Ама, ако е вила да е зеленичко, чисто, (басейнче... за каката) и една пързалчица за малката или люлка поне. Пък да не ни пречат други....оффф, мислех,.че ще е по-лесно.
Ама, ако е хотел,.ще е с много хора, няма да е уютно, някак си.
Абе кажете нещо, моля...

Общи условия

Активация на акаунт